• BIST 100

    10956,05%0,50
  • DOLAR

    40,69% 0,23
  • EURO

    47,51% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4449,65% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7077,27% 0,00

Rehber Öğretmeninden okul süreciyle ilgili tüyolar

02 Eylül 2024, Pazartesi 03:39
02 Eylül 2024, Pazartesi 03:39
Rehber Öğretmeninden okul süreciyle ilgili tüyolar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Rehber Öğretmeninden okul süreciyle ilgili tüyolar

Erdem Koleji İlkokul Rehber Öğretmeni Rumeysa Alpdoğan, yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte çocukların uyum sürecini kolaylaştıracak önemli önerilerde bulundu.
Yaz tatilinin bitmesine sayılı bir zaman kaldı. Erdem Koleji, başta çocukların okula uyum süreci olmak üzere öğrencilerin eğitime adaptasyonunu kolaylaştıracak tüm hazırlıklarını tamamladı. Çocukların bu geçiş sürecini kolaylaştırmak için İlkokul Rehber Öğretmeni Rumeysa Alpdoğan, ailelere kolaylaştırıcı önerilerde bulunarak, “İlkokul çocuklarının rutinlerini daha düzenli hale getirmelisiniz. Bu rutini bir süre uygulamak çocuğunuzun geçiş sürecini kolaylaştıracaktır. Çocuklarınızla yeni okul dönemi için planlarınızı, beklentilerinizi önceden konuşun, okuldaki karar ve fikirlerine saygı duyduğunuzu gösterin. Konuşmalarınızı gündelik sohbet düzeyinde tutmaya özen göstermelisiniz. Keskin ve baskıcı ifadelerden, sorgulamalardan, kıyaslama ve suçlayıcı dil kullanmaktan kaçının” dedi.
“Başlangıçta uyumda zorlansalar da zamanla adapte olacaklardır”
Ebeveynlerin, günün belirli saatlerinde çocuklarla duygu ve düşünceler hakkında konuşmak için ayırmasını öneren Alpdoğan, “Bu rutini yıl boyu sürdürmeye çalışın. Okul çocuklar için harika bir sosyalleşme alanı. Çocuklar her ne kadar tatilin bitmesine üzülseler de arkadaşlarını ve birer birey gibi hissettikleri kendi alanları olan okul ortamını özlüyor. Başlangıçta okula uyumda zorlanan çocuklar zamanla adapte olacaklardır” ifadelerini kullandı.
“Uyku düzeni çok önemli”
Ebeveynlere çocuklarının okula uyumuna destek olacak tavsiyelere devam eden Alpdoğan, “Uyku düzeni önemli noktalardan bir tanesi. Tatilde esneyen uyku saatleri, çocuğun okula başlamadan bir hafta önce okul saatlerine göre ayarlanmalıdır. Bu sayede okula başlarken zorluk yaşamazsınız. Çocuk okula gelirken daha dinç ve uyumlu olacaktır. Çocuk okuldan uzun süre uzak kaldığı için okul arkadaşlarıyla veya yakın yaştaki akranları ile okul başlamadan vakit geçirmesi sağlanarak okul ile ilgili isteğinin artması sağlanabilir” ifadelerine yer verdi.
“Okulun önemi hakkında kısa konuşmalar yapın”
Çocukların tatil süresince görüşmedikleri okul arkadaşlarıyla okul başlamadan önce buluşması, çocukların sosyal bağlarını güçlendirerek okula adaptasyonu kolaylaştıracağını hatırlatan Alpdoğan, “Çocukların hisleri, bunaltıcı olmadan sohbet konusu edilebilir. Okulda geçirdiği güzel zamanlarla ilgili sohbet konuları açılarak hatırlaması sağlanabilir. Çocuklarla duyguları hakkında konuşmak, güçlü yanlarını vurgulamak ve başarılarını takdir etmek, özellikle yeni bir döneme başlarken motivasyonu artıran önemli bir faktördür. Okulun önemi hakkında kısa konuşmalar yapın. Okulun öğrenme, gelişim ve sosyal bağlantılar için harika bir fırsat olduğunu vurgulamak, hatırlatmak gerekir” şeklinde konuştu.
“Okul eşyaları birlikte seçilmelidir”
Okulla ilgili eşyaları düzenlemek veya kırtasiye malzemeleri, okul kıyafetlerini birlikte seçmek, çocukların okula dönmesi için motive edici bir rol olacağının altını çizen Alpdoğan, “Aynı zamanda çocuğunuzun okul sorumluluğunu kendi üzerine almasını hatırlatmak için önemli bir aşamadır. Okul başlarken yüksek beklentiler çocuğa yansıtılmamalı, olumsuz deneyimler ile ilgili hatırlatmalardan kaçınılmalıdır. Çocuktan akademik beklentilerinizi okul başlar başlamaz gündeme getirmeyin. Küçük hedefler koyarak yavaş yavaş ilerleyin. Çocuğunuzun yeni bir gelişim dönemiyle okula başladığını unutmayın. Değişimler ve yeni davranışlar için sabırlı olmaya özen gösterin” diye konuştu.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına uyarısı

ABD'de elektrik hattına çarpan helikopter düştü: 2 ölü

ABD orman yangınları kontrol altına alınamıyor:

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

Siirt Valiliği: Eruh'taki silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı, 6 gözaltı

Sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kenya'da uçak kazası: 6 ölü

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen yakalandı

Feribot seferlerine fırtına engeli

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık ve yetersiz beslenme krizi giderek derinleşiyor

Fransa'da orman yangınlarında 16 bin hektardan fazla alan kül oldu

Mısır'dan Yunanistan'a nota

Traktör römorkundan düşen lastik trafiği birbirine kattı

Siyonist rejim Lübnan'a saldırdı: 6 şehit

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

Putin ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD'ye gitti

Tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

Arakçi’den Gazze için İİT’ye olağanüstü toplantı çağrısı

Çin ile Tayvan arasında yeni gerilim

Batur: Anne sütü sadece besin değil, aynı zamanda tedavi edici özelliğe sahiptir

Otomobil ile pikap çarpıştı: 6 yaralı

Suriye'de bir bina çöktü: 3 ölü, 8 yaralı

YÖK: Sahte diploma iddiasına suç duyurusunda bulunduk

BATSO Başkanı Demir’den Hobi Bahçeleri İçin Girişim

HÜDA PAR: Çalışan kadınların iş yükü azaltılmalı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı artıyor

Asma köprünün halatı koptu: 5 ölü, 24 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına uyarısı

ABD'de elektrik hattına çarpan helikopter düştü: 2 ölü

ABD orman yangınları kontrol altına alınamıyor:

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

Siirt Valiliği: Eruh'taki silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı, 6 gözaltı

Sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı