• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Rektör Alkış Şırnak Üniversitesi’nin 1 yıllık çalışmalarını anlattı

22 Eylül 2023, Cuma 14:35
22 Eylül 2023, Cuma 14:35
Rektör Alkış Şırnak Üniversitesi’nin 1 yıllık çalışmalarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Rektör Alkış Şırnak Üniversitesi’nin 1 yıllık çalışmalarını anlattı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında gazetecilere göreve geldiği günden bu yana Şırnak Üniversitesinde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.
Şırnak Üniversitesi Konuk Evinde kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, göreve geldiği 2022 yılından bu güne kadar üniversite içerisinde yaptıkları faaliyetler ve üniversitenin durumu hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Alkış, göreve geldiği 15 Eylül 2022’den bu güne kadar üniversite üst yönetimi ile birlikte Şırnak Üniversitesinin birikmiş olan sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ve modern tarzda dizayn edilmiş Şırnak Üniversitesi Kampüsünde ’Büyük Onarım’ projesini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Rektör Alkış, çevre düzenlemesi, yeşil alan oluşturulması, tamire ihtiyaç duyulan binaların elden geçirilmesi, büyük havuzların derli-toplu bir şekilde görünmesini sağladıklarını belirtti.

2023 yılı bütçesinin büyük bir kısmı laboratuara ayrıldı
Rektör Alkış, “Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulları için hemşirelik, ebelik ve optisyenlik laboratuarlarının temin edilmesi. 2023 bütçesinin büyük bir kısmını laboratuvar ihtiyacına ayırdık. Bahsi geçen birimlerimizi en modern cihazlarla donattık. Üniversitemizin işleyişini kolaylaştırmak ve gelişimini artırmak için yüksek performans gösteren personellerimizi öne çıkarttık. Bu çerçevede geniş çaplı bir değişim programı hazırladık ve uyguladık. Bu değişim programı hem akademik hem de idari personelimizin adalet duygusuna olan inancını artırmıştır. 2017 yılından itibaren çözülemeyen lojman sorununu büyük ölçüde çözdük. Lojman hakkı sırası gelen personellerimize lojman tahsis ettik. 2023 senesi içerisinde akademik ve idari personel alımında liyakat ve puan esaslı alımı önceledik. Ülkemizde bu konuda gerçekleştirilmeye çalışılan standardizasyona katkılar sağladık. Bu gibi konularda şimdiye kadar başarılamayanı başardık, dokunulmayan konulara dokunduk” dedi.

Şırnak üniversitesi bölgedeki birçok üniversiteyi geride bıraktı
Dünya üzerinde yaklaşık 12 bin üniversite bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkış, Şırnak Üniversitesinin başarı sıralamasında dünyadaki üniversiteler arasında 3 bin 796’ncı sırada yer alarak bölgedeki bir çok üniversiteyi geride bıraktığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkış, “Şırnak Üniversitesi olarak dünya üniversiteleri sıralamasında ilk çeyreğe girmeyi başardık. Dünyada 12 bin civarında üniversite bulunmaktadır. Şırnak Üniversitesi bu sıralamada bölgedeki birçok üniversiteyi geride bırakarak 3 bin 796’ıncı sırada yerini almıştır. Ülke içerisinde on ilde bulunan üniversiteyi geride bırakarak Şırnak’ın pek çok alanda son sırada yer alma durumunu değiştirmeyi başardık. Bu başarımızı kampüsümüzün gelişmişliğine ve bu gelişmişlik neticesinde üniversitemizde çalışmayı tercih eden başarılı akademisyenlerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Şırnak Üniversitesinin doluluk oranı yüzde 95
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, inşaat mühendisliği bölümüne yerleşebilmek için 300 bin barajı sorunu nedeni ile öğrenci alamadıklarını ancak Şırnak Üniversitesinin doluluk oranının yüzde 95 olduğunu ifade etti. Rektör Alkış, “2023’te üniversitemize ayrılan kontenjanların doluluk oranı yüzde 95’tir. Üniversitede bulunan 38 programın 36’sında yüzde 100 doluluk oranı sağlanmıştır. Mühendislik fakültemize bağlı inşaat mühendisliği bölümü 300 bin barajı sorunundan dolayı öğrenci alamamıştır. Uluslararası öğrenci ve 34 yaş üstü bayanlara tanınan kontenjanlardan dolayı bazı bölümlerimizde doluluk oranı yüzde 105 oranlarına çıkabilmiştir. Şırnak Valiliği destekleriyle sağlanan burslar bu başarıda önemli bir etken olmuştur. Bu konuda da Valimiz Cevdet Atay’a teşekkür ediyorum. Valiliğimiz tarafından tüm bölümlerde ilk 10’a giren öğrencilere burs verilmektedir. Bu da 126 öğrencimize tekabül ediyor” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama