• BIST 100

    10085,64%2,00
  • DOLAR

    34,13% 0,00
  • EURO

    38,08% 0,45
  • GRAM ALTIN

    2884,08% -0,03
  • Ç. ALTIN

    4751,38% 0,49

Rektör Demir: Tıp fakültesi dosyamız YÖK'te bekliyor

EĞİTİM 24.09.2024 16:56:19 0
Rektör Demir: Tıp fakültesi dosyamız YÖK

Tıp fakültesi için ayrıntılı ve gerekçeli bir dosya hazırlayarak Yükseköğretim Kuruluna sunduklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, tıp fakültesi dosyalarının YÖK'te beklediğini söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İdris Demir; Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi yönüyle tercih edilen, kamu-üniversite-sanayi ve toplum iş birliğini önceleyen, geleneksel değerlerin özünü koruyarak çağdaş ve özgün eserler üreten, evrensel değerleri içselleştiren, enerji ihtisası alanında bölge ve ülkenin geleceğinde etkili olan bir üniversite olma vizyonunu taşıdıklarını söyledi.

Üniversitenin ön görülebilir bir gelecek için mezun istihdam oranının yüksek olduğu yeni program ve bölümler açarak öğrenci sayısı ve öğretim kalitesini artırmak istediklerini vurgulayan Demir, "Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle 2021 yılında Batman Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi kazandırılmış olup çok kısa sürede öğrenci kabulüne başlanmış ve afiliasyon ve klinik kurma çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığından ruhsat alınmış olup Diş Hekimliği Fakültemizin Batman ve çevre illerinden hasta hizmetine en kısa sürede başlaması için faaliyetlerimiz sürmektedir." dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasını yakın bir gelecekte bitirerek eğitim ve öğretime kazandırmanın yanı sıra Batman ve bölge illerden gelecek hastaların hizmetine açmak istediklerini ifade eden Demir, Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açma hedeflerinin de bulunduğunu aktardı.

"Üniversitemize ilk defa öğrenci alımı onayı verildi"

Yeni açılacak bölümler hakkında bilgi veren Demir, "2021 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesine 2 yıl gibi kısa bir sürede öğrenci aldık. 2024-2025 Akademik yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemize ilk defa öğrenci alımı onayı verilen Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik ve Sason Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programlarını sayabilirim. Daha önce pek çok program ve bölüm için YÖK’e başvurduk. Tıp fakültesi için de başvurumuz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

"Önemli bir aşamayı geride bıraktık"

Daha önce de tıp fakültesi açılması için girişimlerinin olduğunu anımsatan Demir, "Tıp Fakültesi için ayrıntılı ve gerekçeli bir dosya hazırlayarak Yükseköğretim Kurulu’na sunduk. Halihazırda Tıp Fakültesi dosyamız YÖK’te beklemektedir. Batman Üniversitesi olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ile sağlık alanındaki çalışmalarımız doğrultusunda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve Fakültemiz için ruhsat aldık." diye konuştu.

"Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz"

Batman Üniversitesi olarak tıp fakültesine giden yolda basamak oluşturan bu gibi çalışmalarla Batman’ın tıp fakültesi kurulmasının önünü açmak istediklerini belirten Demir, "2 yıl gibi kısa bir sürede diş hekimliği fakültemizin ünitlerini hazır hale getirdik. Bu anlamda çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz, ayrıca pek kıymetli değerli hekimlerimiz ve hocalarımız bulunmaktadır. YÖK’e tıp fakültesi için dosyamızı hazırlayarak ilettik. Yalnız bunu kurgularken Batman Üniversitesinde neden tıp fakültesi kurulsun? Diğer illerden farkımız nedir? Karşılaştırmalı üstünlüğümüz nedir? Bunları da öne çıkardık.

Dosyamızı hazırlarken şu konuya da dikkat ettik; Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin çok geniş imkânları, hocaları ve laboratuvarları var. Fakülte, tıp eğitimi ve hospitalizasyon hizmetlerinin yanı sıra mühendislik fakültesinin bilgi birikimini kullanacak tıp ile mühendisliği birleştirecek laboratuvarların ve tıbbi cihazların kullanılmasını sağlayacak olan sertifikasyona imkân veren medikal unsurları da içerecek şekilde dosya hazırladık. Bu da bizi Mardin gibi, Siirt gibi çevre illerde bulunan tıp fakültelerinden ayırabilecektir; aynısı değil de Üniversitemizi bir adım daha ileri götürebilecek bir çalışma oldu." dedi. (İLKHA)


Pancar fiyatı belli oldu

Babasından öğrendiği “sedef kakma” sanatını ailesiyle birlikte yaşatmaya çalışıyor

Bakanlıktan "Güvenli Ödeme Sistemi" hakkında açıklama

İşgalciler Nuseyrat'ı bombaladı: 6 şehit

Çin'deki tayfundan bir şehirdeki 430 bin kişi etkilendi

Altun: Filistin'de zulüm sürdükçe Orta Doğu’da kalıcı barış mümkün olmaz

Uganda 2,7 milyon çocuğu çocuk felcine karşı aşılayacak

Hizbullah, Hayfa'nın güneyindeki "Eliakim" kampını "Fadi 2" füzeleriyle bombaladı

Seyir halindeki otomobil alev aldı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı'nda görev değişikliği

Bangladeş'in eski Başbakanı yaklaşık 200 olaydan suçlanıyor

HÜDA PAR: Acilen işgalcilere ve finansörlerine karşı harekete geçilmeli!

Dijital dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

Rektör Demir: Tıp fakültesi dosyamız YÖK'te bekliyor

Başkan Taşkın'dan "Ahilik Haftası" mesajı

Borrell'den Güvenlik Konseyi'ne "Lübnan" çağrısı

İl Müftüsü Taşcı'dan Vali Köşger'e Mevlid-i Nebi Haftası ziyareti

Erbaş: Filistin, Kudüs şimdilerde çağın en trajedik olaylarına sahne olmaktadır

MAZLUMDER: Suçla mücadele işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez

Vali Yavuz: Ahilik, bireysel kazancın ötesinde milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren bir unsurdur

Vali Kızılkaya, esnaf temsilcileri ile bir araya geldi

Türkiye ve AB ortak tarım politikası toplantısı Bursa'da yapıldı

Yol İş Sendikası Türkiye genelinde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi

Taşkın: Aşağı Kanalboyu Malatya'nın yeni ticaret merkezi olacak

Bolu'da yasa dışı hayvan kaçakçılığına operasyonu: 25 hayvan ele geçirildi

Mor Reyhanı büyük pazarlarda hak ettiği değeri bulma yolunda ilerliyor

Batmanlı çiftçi tarladaki tüm mahsulünü Gazze'ye bağışladı

Tıny Home ve Karavan Fuarı başladı

Uluslararası havayolu şirketleri Lübnan uçuşlarını iptal etti

Şanlıurfa merkezli PKK operasyonu: 6 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku