Rektör Keleş, Adıyaman Üniversitesi yatırım projelerini açıkladı

Tarih: 05.06.2024 15:23
Rektör Keleş, Adıyaman Üniversitesi yatırım projelerini açıkladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Rektör Keleş, Adıyaman Üniversitesi yatırım projelerini açıkladı

Adıyaman Üniversitesinin 2024 yılı yatırım programında yer alan Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve 72 daireden oluşan lojman binalarının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılmasına ilişkin hazırlanan protokolün imzaları atıldı.
Adıyaman Üniversitesi’nin hizmet binalarının inşa edilmesi için Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ile TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk arasında protokol imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak imzalanan protokolün Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi’ne hayırlı olmasını diledi.
Protokol kapsamında 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesinin 12 bin metrekare olacağı, 2024 yılı yatırım programında yer alan Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının 17 bin metrekare olacağı, personel lojmanlarının ise 72 daireden oluşacağı bildirildi.
Morfoloji binasının hizmete açılması ile eğitim gören öğrenciler için teorik tıp eğitiminin yanı sıra pratik eğitim için de uygun ortam sağlanmış olacak. Hastane binasının teslimi ile Adıyaman ve bölge halkının sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaşacak.
Personel lojmanlarının yapılması ile özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından evi ağır hasar alan üniversitemiz akademik ve idari çalışanlarının barınma konusundaki problemi çözülmüş olacak.
Prof. Dr. Keleş, “Adıyaman Üniversitesi olarak şehrimizin kalkınması için üzerimize düşeni layığıyla yapmaya devam edeceğiz. İmzaladığımız protokolün İlimiz ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyor, büyük destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a ve kıymetli yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, imzaladığımız protokolün kabulü sürecinde kıymetli katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Yükleniyor