• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Rektör Kelleş: “Öncelikli hedefimiz 6 Şubat öncesini yakalamak”

22 Eylül 2023, Cuma 13:35
22 Eylül 2023, Cuma 13:35
Rektör Kelleş: “Öncelikli hedefimiz 6 Şubat öncesini yakalamak”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Rektör Kelleş: “Öncelikli hedefimiz 6 Şubat öncesini yakalamak”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevapladı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, 2023-2024 akademik yılında hayata geçirilecek projeler, çalışmalar ve üniversitesinin deprem sonrası durumu hakkında bilgiler verdi.
İslami ilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda geniş bir katlımla gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Kelleş, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken programdan bahsetti.
6 Şubat depremlerinin Adıyaman Üniversitesinde ciddi hasara neden olduğunu kaydeden Rektör Kelleş, öncelikli hedeflerinin eğitim-öğretim ve fiziki anlamda 6 Şubat öncesini yakalamak olduğunu söyledi.
Adıyaman Üniversitesinin 6 Şubat depremlerinin akabindeki mevcut durumu hakkında bilgiler vererek başlayan Rektör Kelleş, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi ve personel lojmanlarımız (A ve B Blok) ağır hasarlı durumdadır. Merkezi Derslikler, Rektörlük Binası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Konservatuvar orta hasarlı durumdadır. Az hasarlı olan Eğitim Fakültesi A ve B-Blok, Mühendislik Fakültesi, Merkezi Laboratuvar, İslami İlimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Enstitü Binası, Deney Hayvanları ve Kreşin onarımı tamamlanmıştır. Teknik Bilimler MYO, İdari Mali İşler Hizmet Binası ve Öğrenci Yemekhanesinin ise onarımları devam etmektedir. Ayrıca, Kâhta Meslek Yüksekokulunun tadilat işi ihale sürecindedir” dedi.
6 Şubat depremlerinin ardından gerek tayin gerekse de istifa ve nakil şeklinde ayrılan personelden ötürü çalışan sayısında düşüş yaşandığını belirten Rektör Kelleş, deprem öncesi 936 olan akademik personel sayısının 902’ye, idari personel sayısının ise 527’den 501’e düştüğünü ifade etti.
Kelleş, “Özellikle Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi için büyük öneme haiz olan Tıp Fakültemizde ise 218 olan akademik personel sayımız 199’a kadar düşmüştür.
Adıyaman Üniversitesi’nin 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarında yüzde 97,13lük doluluk oranına ulaştı. Üniversitemiz, lisans ve ön lisans programları için YKS kılavuzunda yayımlanan 2615 kontenjana 2540 öğrenci yerleştirildi. Birçok bölümde kontenjanlar yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, sadece birkaç bölümde (Bazı Mühendislikler-Elektrik, İnşaat, Makine, Tekstil) boş kalan kontenjan sayısı 75 kişi oldu. Buna göre; Üniversitemizdeki öğrenci sayımız toplamda 16,449’a ulaştı.
6 Şubat depremlerinde evi ağır hasar alan ya da yıkılan ADYÜ personeli için 500 konteyner ve 300 prefabrik evden oluşan yaşam alanı için kurulum çalışmalarının aralıksız devam ediyor. Personelimiz için öncelikle sorunlardan biri olan barınma konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri problemler dikkate alınarak, güz dönemi eğitim-öğretim faaliyetlerinin Senatomuz tarafından alınan kararlar doğrultusunda uygulanmasına karar verilmiştir. Alınan kararlar gereği; Üniversitemizdeki fakülte ve bölümlerin uygulamalı eğitim gerektiren bölümleri yüz yüze, diğer bölümlerin ise uzaktan eğitim modeli ile devam etmesine karar vermiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Kelleş, basın toplantısının ardından Adıyaman Üniversitesinde devam eden çalışmaları yerinde göstermek adına gazetecilerle birlikte kampüs alanını gezdi.

2025'te işgal zindanlarında 32 Filistinli esir şehit edildi

Siyasi hesaplar için ikiyüzlü izin: İşgalciler Gazze'ye "çift kullanımlı" malzeme sokuyor

Aksa Tufanı neden "rutin tatbikat" sanıldı?

Sınır Tanımayan Doktorlar: israil insani çalışmaları bilinçli şekilde hedef alıyor

Gazze'de çadır yangını: Anne ve çocuğu şehit oldu

Samsun’da motosiklet ve kuryelere trafiğe çıkma yasağı

İşgal zindanlarında bir Filistinli esir daha şehit edildi

Kırsal kalkınma desteklerinde yeni dönemde hibeler artırıldı

Bingöl’de kar yağışına rağmen hastalara sağlık hizmeti

Pakistan'da feci kaza: 14 ölü, 16 yaralı

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama

Kayıp Malezya uçağına ilişkin yeni gelişme

Tendürek Geçidi’nde ulaşım geçici olarak durdu

Finlandiya, Rusya’dan gelen gemiye el koydu

Batman’da kar nedeniyle garaj çöktü: Çok sayıda araç hasar aldı

Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller

Bitlis’te çığın altında kalan tanker sürücüsü kurtarıldı

Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ABD’den Tayvan’a 328 milyon dolarlık silah satışı

Yenihal’de çatının çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025'te işgal zindanlarında 32 Filistinli esir şehit edildi

Siyasi hesaplar için ikiyüzlü izin: İşgalciler Gazze'ye "çift kullanımlı" malzeme sokuyor

Aksa Tufanı neden "rutin tatbikat" sanıldı?

Sınır Tanımayan Doktorlar: israil insani çalışmaları bilinçli şekilde hedef alıyor

Gazze'de çadır yangını: Anne ve çocuğu şehit oldu

Samsun’da motosiklet ve kuryelere trafiğe çıkma yasağı

İşgal zindanlarında bir Filistinli esir daha şehit edildi