• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Rektör Şındak: 19 sıra birden yükseldik, hedeflerimize el birliğiyle ulaşacağız

14 Ocak 2025, Salı 15:33
14 Ocak 2025, Salı 15:33
Rektör Şındak: 19 sıra birden yükseldik, hedeflerimize el birliğiyle ulaşacağız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, üniversitenin son yıllarda elde ettiği başarılar ve geleceğe yönelik hedefler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şındak, konuşmasında hem ulusal hem de uluslararası başarılarına değinirken, üniversitenin karşılaştığı zorluklara rağmen gelişimden ödün vermediğini vurguladı.

Ülkede yaşanan büyük felaketlere rağmen, Siirt Üniversitesi olarak gelişimden hiçbir zaman geri durmadıklarını ifade eden Rektör Şındak, "19 basamaktan birden yükseldik, hayvancılık, arıcılık ve tarım alanlarında dünyanın sayılı projelerini hayata geçirdik. Şimdi, dört yıl içinde tamamlamamız gereken önemli hedeflerimiz var. El birliğiyle, bu projeleri gerçeğe dönüştürerek Siirt’i ve üniversitemizi daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

"19 sıra birden yükseldik"

Prof. Dr. Şındak, Siirt Üniversitesi'nin kısa sürede elde ettiği akademik başarılarla ilgili olarak, "Bu yıl özellikle UYAP’ın yaptığı çalışmalarla üniversitemiz, sıralamada 19 basamak birden yükseldi. Bizden sonra kurulan üniversiteleri geçmek bir yana, bizden önce kurulan üniversiteleri dahi geride bırakmayı başardık. Zaten dünya çapında başarılarımız mevcut. Bu başarıları her fırsatta siz değerli basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. Üniversite olarak mutlak bir başarı yakaladık." diye konuştu.

Ülkenin son yıllarda karşılaştığı büyük zorluklara da değinen Şındak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz çok önemli felaketleri geride bıraktı. Pandemi bitti derken, 11 şehri yerle bir eden bir deprem meydana geldi. Bu süreçte ülkemizin yatırımları eski aktifliğini kaybetti. Ulusal sıkıntıların yanında küresel sorunları da hissettik. Ancak, bu zorlu zaman diliminde bile gelişimden asla geri durmadık. Hiçbir üniversitede inşaatların yapılmadığı bir dönemde, biz Türkiye’nin en iyi hayvan hastanelerinden birini; en modern, en donanımlı ve en kapasiteli şekilde tamamladık. Neredeyse hiçbir üniversitede yatırım yapılmazken, biz Siirt'te küçükbaş hayvancılıkla ilgili, dünyada yalnızca 5 ülkede bulunan bir araştırma merkezini hayata geçirdik. Ayrıca, kimsenin yardım yapmaktan çekindiği bir dönemde, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Arı Araştırma Merkezi’ni tamamladık."

Sağlık yatırımlarında büyük atılım

Rektör Şındak, sağlık alanındaki yatırımlara dikkat çekerek, "Şu anda Siirtlilerin uzun zamandır beklediği Tıp Fakültesi’nin morfoloji binasının kaba inşaatını bitirme aşamasına geldik. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kaba inşaatını da bitirmek üzereyiz. Sadece dört yılımız var ve yapmamız gereken pek çok işimiz bulunuyor. Kaybedecek zamanımız yok. Neden? Çünkü Siirt’in dağlarında, hatta bölgenin ve ülkenin dağlarında, gelişmiş ve yüksek verimli hayvanların otladığını bir an önce görmemiz gerekiyor. Çok şey yaptık, şimdi meyvelerini toplama zamanı. Yine 12 yıl önce planlarını çizdiğimiz, iki tanesini tamamladığımız ancak iki tanesi eksik kalan Deney Hayvanları Araştırma ve Gıda İşleme Merkezlerini bitirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Ham madde değil, katma değer üretiyoruz"

Üniversitenin üretim hedeflerini açıklayan Rektör Şındak, "Biz baştan beri şunu söylüyoruz: Et veya süt satmak istemiyoruz; büryan, kavurma ve peynir gibi modern ve hijyenik koşullarda üretilmiş, paketlenmiş gıdalar üretmek istiyoruz. Ham madde değil, sanayide işlenmiş ve bölge şehirlerinin sofralarını süsleyecek ürünler üreterek bu projelerin tamamlanmasını görmek istiyoruz. Bu hedefler için, daha önce olduğu gibi, yönetim olarak, üniversite olarak, Siirtliler ve basın mensupları olarak el birliğiyle çalışmamız gerekiyor." mesajını iletti

Tarımsal üretimde öncü üniversite

Siirt’in en önemli tarımsal ürünü olan fıstıkla ilgili çalışmalara da değinen Şındak, "Buraya ilk geldiğimde fıstık, Siirt’in en önemli geçim kaynağıydı. Türkiye’de ilk fıstık serasını kuran üniversite olduk. Türkiye’de en gelişmiş ve en donanımlı Arı Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bu projeleri bir an önce hayata geçirip etkinleştirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"El birliğiyle çalışmalıyız"

Rektör Şındak, konuşmasını, "Kalan dört yılımızı dedikodulardan, yanlış anlamalardan uzak tutarak, hayır işleri üzerine çalışarak ve daha önce olduğu gibi ileriye bakan ortak bir çalışma zemini oluşturarak değerlendirmeliyiz. Bu hedeflerimizin tamamlanmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." sözleriyle tamamladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti

İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi

Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!

Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama

Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı

YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı

Konya'da OSB yangını

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı

Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması

Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü

Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik

Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi

Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak