• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

Rektör Şındak: 19 sıra birden yükseldik, hedeflerimize el birliğiyle ulaşacağız

GÜNDEM 14.01.2025 15:33:22 0
Rektör Şındak: 19 sıra birden yükseldik, hedeflerimize el birliğiyle ulaşacağız

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, üniversitenin son yıllarda elde ettiği başarılar ve geleceğe yönelik hedefler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şındak, konuşmasında hem ulusal hem de uluslararası başarılarına değinirken, üniversitenin karşılaştığı zorluklara rağmen gelişimden ödün vermediğini vurguladı.

Ülkede yaşanan büyük felaketlere rağmen, Siirt Üniversitesi olarak gelişimden hiçbir zaman geri durmadıklarını ifade eden Rektör Şındak, "19 basamaktan birden yükseldik, hayvancılık, arıcılık ve tarım alanlarında dünyanın sayılı projelerini hayata geçirdik. Şimdi, dört yıl içinde tamamlamamız gereken önemli hedeflerimiz var. El birliğiyle, bu projeleri gerçeğe dönüştürerek Siirt’i ve üniversitemizi daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

"19 sıra birden yükseldik"

Prof. Dr. Şındak, Siirt Üniversitesi'nin kısa sürede elde ettiği akademik başarılarla ilgili olarak, "Bu yıl özellikle UYAP’ın yaptığı çalışmalarla üniversitemiz, sıralamada 19 basamak birden yükseldi. Bizden sonra kurulan üniversiteleri geçmek bir yana, bizden önce kurulan üniversiteleri dahi geride bırakmayı başardık. Zaten dünya çapında başarılarımız mevcut. Bu başarıları her fırsatta siz değerli basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. Üniversite olarak mutlak bir başarı yakaladık." diye konuştu.

Ülkenin son yıllarda karşılaştığı büyük zorluklara da değinen Şındak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz çok önemli felaketleri geride bıraktı. Pandemi bitti derken, 11 şehri yerle bir eden bir deprem meydana geldi. Bu süreçte ülkemizin yatırımları eski aktifliğini kaybetti. Ulusal sıkıntıların yanında küresel sorunları da hissettik. Ancak, bu zorlu zaman diliminde bile gelişimden asla geri durmadık. Hiçbir üniversitede inşaatların yapılmadığı bir dönemde, biz Türkiye’nin en iyi hayvan hastanelerinden birini; en modern, en donanımlı ve en kapasiteli şekilde tamamladık. Neredeyse hiçbir üniversitede yatırım yapılmazken, biz Siirt'te küçükbaş hayvancılıkla ilgili, dünyada yalnızca 5 ülkede bulunan bir araştırma merkezini hayata geçirdik. Ayrıca, kimsenin yardım yapmaktan çekindiği bir dönemde, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Arı Araştırma Merkezi’ni tamamladık."

Sağlık yatırımlarında büyük atılım

Rektör Şındak, sağlık alanındaki yatırımlara dikkat çekerek, "Şu anda Siirtlilerin uzun zamandır beklediği Tıp Fakültesi’nin morfoloji binasının kaba inşaatını bitirme aşamasına geldik. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kaba inşaatını da bitirmek üzereyiz. Sadece dört yılımız var ve yapmamız gereken pek çok işimiz bulunuyor. Kaybedecek zamanımız yok. Neden? Çünkü Siirt’in dağlarında, hatta bölgenin ve ülkenin dağlarında, gelişmiş ve yüksek verimli hayvanların otladığını bir an önce görmemiz gerekiyor. Çok şey yaptık, şimdi meyvelerini toplama zamanı. Yine 12 yıl önce planlarını çizdiğimiz, iki tanesini tamamladığımız ancak iki tanesi eksik kalan Deney Hayvanları Araştırma ve Gıda İşleme Merkezlerini bitirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Ham madde değil, katma değer üretiyoruz"

Üniversitenin üretim hedeflerini açıklayan Rektör Şındak, "Biz baştan beri şunu söylüyoruz: Et veya süt satmak istemiyoruz; büryan, kavurma ve peynir gibi modern ve hijyenik koşullarda üretilmiş, paketlenmiş gıdalar üretmek istiyoruz. Ham madde değil, sanayide işlenmiş ve bölge şehirlerinin sofralarını süsleyecek ürünler üreterek bu projelerin tamamlanmasını görmek istiyoruz. Bu hedefler için, daha önce olduğu gibi, yönetim olarak, üniversite olarak, Siirtliler ve basın mensupları olarak el birliğiyle çalışmamız gerekiyor." mesajını iletti

Tarımsal üretimde öncü üniversite

Siirt’in en önemli tarımsal ürünü olan fıstıkla ilgili çalışmalara da değinen Şındak, "Buraya ilk geldiğimde fıstık, Siirt’in en önemli geçim kaynağıydı. Türkiye’de ilk fıstık serasını kuran üniversite olduk. Türkiye’de en gelişmiş ve en donanımlı Arı Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bu projeleri bir an önce hayata geçirip etkinleştirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"El birliğiyle çalışmalıyız"

Rektör Şındak, konuşmasını, "Kalan dört yılımızı dedikodulardan, yanlış anlamalardan uzak tutarak, hayır işleri üzerine çalışarak ve daha önce olduğu gibi ileriye bakan ortak bir çalışma zemini oluşturarak değerlendirmeliyiz. Bu hedeflerimizin tamamlanmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." sözleriyle tamamladı. (İLKHA)

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Çapı bir santimetreden daha küçük robot icat edildi

Batman Valiliği’nden hava sıcaklığı uyarısı

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırısında şehit sivil sayısı 74'e yükseldi

Rusya ve Ukrayna arasında asker cenazeleri takas edildi

2024'te PTT kargoda 1,38 milyar gönderiyle rekor kırıldı

Güney Kore'de orman yangınlarında 104 bin hektar alan yandı

Diyarbakır'da hafta sonu bazı cadde ve güzergahlar trafiğe kapalı olacak

Ordu’da başıboş köpekler kazaya neden oldu

Prof. Dr. Dağ: Yapay zekânın öğrenciler tarafından doğru kullanılması için öğretmenler rehberlik yapmalı

Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı

Çifte vatandaşlık pasaportuna sahip katillerin yargılanması için yeni başvuru

Siirt’te yılan ısırması sonucu 75 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı

Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

Siirt'te yeni dönem: Belediye, mahallelerde vatandaşla birebir buluşuyor

Batman Çayı'nda su seviyesi artacak: DSİ'den vatandaşlara uyarı

HÜDA PAR'dan ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılması için kanun teklifi

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Mevlid-i Nebi etkinliğine davet

Mardin’de drift yapan sürücüye ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ