• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Rektör Demir, Blockchain Expo World Fuarında İlgi Odağı Oldu

05 Temmuz 2024, Cuma 17:45
05 Temmuz 2024, Cuma 17:45
Rektör Demir, Blockchain Expo World Fuarında İlgi Odağı Oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Blockchain Expo World fuarında, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir açılış konuşmasını yaptı. Türkiye’de ilk defa düzenlenen etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri bir araya geldi ve blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı. Batman Üniversitesi fuarda açtığı stant ise yoğun ilgi gördü.

Bilişim faaliyetlerine ilgi ve katkısı ile bilinen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Blockchain Expo Fuarında yaptığı açılış konuşmasında, “Blockchain teknolojisinin Türkiye'de gelişimi, yetişmiş insan kaynağına bağlıdır. Son derece yeni bir teknoloji alanı olan blockchain, esasında dünyanın yeni rotasını da bize göstermektedir. Sadece profesyoneller, iş insanları değil; bu konuya ilgi duyan amatörler tarafından bugün devasa bir teknoloji boyutuna eriştirilen bu teknoloji, yarın öğrencilerimize finanstan tutun da sağlık sektörüne kadar geniş bir yelpazede staj imkânı ile istihdam olanağı sağlayacaktır. Her bir öğrencimiz, burada ortaya konulan bilgiyi, tecrübeyi paylaşıp özümseyerek kendi çalışma alanlarında saygın iş insanları, saygın devlet insanları, saygın bireyler olabilecektir. Buna canı gönülden inanıyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Demir, Blockchain Expo World’de “Inatba Akademik Danışmanı” olarak bir panel sunumu da gerçekleştirdi. “Akademi ve Devlet Kurumlarında Blockchain Kullanımı” konulu panelin moderatörlüğünü Wtech Kurucu Başkanı Zehra Öney yaparken, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun da panelde konuşma yaptı. Rektör Demir, sunumunda küresel ilişkiler bağlamında blockchain teknolojisini değerlendirerek şunları söyledi: “Sınır ötesi iş birliği, hükümetler arasında güvenilir ve şeffaf veri paylaşımı ve bunun kolaylaştırılması alanında bu teknoloji kullanılabilir. Bu durum standartlaşmayı beraberinde getirecek. Blockchain teknolojisi için uluslararası standartlar oluşturma çabaları şimdiden oluşturulmuş durumda. Finansal proseslerin geliştirilmesi, bilgi ve işlem güvenliğinin sağlanması, keza akıllı sözleşme uygulamaları dikkate alındığında idari yükü azaltan yönüyle otomatik uygulanabilir sözleşmelerin etkinliğine katkı sağlar. Yine burada hükümetler arası iş birliğinin geliştirilmesine daha da katkı sağlayacak olan blockchain ve uygulamaları açısından hem yazılım yapan hem de mevcut programları geliştiren ve kullanan kişileri üniversiteler olarak bizler yetiştireceğiz.”

TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun ise Batman Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Bilişim Festivali serisinin ülkemiz için büyük bir kazanç olduğunu, bu etkinliğin büyümesi için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek tüm sektör temsilcilerini katılım ve desteğe davet etti. Ayrıca, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, birçok kamu ve özel sektör temsilcisi ile ikili görüşmeler de gerçekleştirerek blockchain teknolojisi yatırımcı, uzman ve girişimcilerini Batman’a davet etti.

Palandöken: Geleceğimizin teminatı çocukları korumak hepimizin görevi

Netanyahu'nun "Gazzelileri tahliye etme" açıklamalarına Arap ülkelerinden tepki

TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an hediyesi

Çin, CERES-1 roketiyle üç uyduyu yörüngeye gönderdi

İşgalci rejim Gazze'de tüm binaları yıkacağını duyurdu, şehirden tahliye emri verdi

Bozyazı Devlet Hastanesi'nde yeni ek hizmet binası için geri sayım başladı

Silah ruhsatı harçlarında artış

Bakan Bolat: Yüksek teknolojili ihracatın payı yüzde 42,5’e yükseldi

Gazze'de şehit olan çocuklar için Budapeşte'de anma töreni

Mersin’de tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 2 kişi gözaltında

Mersin'de kenevir operasyonu: 1 tutuklama

Mersin Şehir Hastanesi'ne saha incelemesi

Sevabite: Gazze'de insanî durum felaket, zorla göç tehlikesi gerçek

Yatlar ve teknelere ÖTV oranı yüzde 8’e çıkarıldı

Katil rejim, Şatilla Kampı'nda bir evi hedef aldı: 5 şehit

İşgal rejimi Müşteha Kulesi’ni canlı yayında vurdu

Gün 701: Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik kitlesel saldırısı sürüyor

KPSS maratonu yarın başlıyor

Askeri mahkemeler Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını engelliyor

Siber dolandırıcılık operasyonunda 34 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den 11 il için kuvvetli yağış uyarısı

Gazze halkından "Asrın Kervanı"na büyük destek

5 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar ve görevden almalar

Maduro: Vatanımızı savunmaktan asla geri durmayız

Trump: HAMAS ile derin müzakereler yürütüyoruz

Gazze'de katliam: Bir günde 70 şehit

Trump, Savunma Bakanlığı’nın adını "Savaş Bakanlığı" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı

Bakan Kurum'dan sosyal konut projesi ve TOKİ indirimi açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Palandöken: Geleceğimizin teminatı çocukları korumak hepimizin görevi

Netanyahu'nun "Gazzelileri tahliye etme" açıklamalarına Arap ülkelerinden tepki

TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an hediyesi

Çin, CERES-1 roketiyle üç uyduyu yörüngeye gönderdi

İşgalci rejim Gazze'de tüm binaları yıkacağını duyurdu, şehirden tahliye emri verdi

Bozyazı Devlet Hastanesi'nde yeni ek hizmet binası için geri sayım başladı

Silah ruhsatı harçlarında artış