• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

04 Temmuz 2025, Cuma 03:01
04 Temmuz 2025, Cuma 03:01
Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2024’te resmi ilan yayımlayan gazete sayısı 753 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gazete ve internet sitelerinin yayın istatistikleri 2024 verileri paylaşıldı.

TÜİK'den yapılan açıklamada, "Basın İlan Kurumu, 195 sayılı Kanun uyarınca resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımlatılmasıyla görevli ve yetkilidir. Bununla birlikte, 195 sayılı Kanuna istinaden 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe giren Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği ile resmî ilan ve reklam yayımlayan gazete ve dergilerin yanı sıra internet haber sitelerinin de taşıması gereken şartlar düzenlenmiştir.
Bu çerçevede, Basın İlan Kurumu'na başvuru yaparak resmî ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip olan internet haber sitelerinin, mevzuat gereğince aranılan ziyaretçi trafik şartlarına dayanak teşkil etmek üzere 'BİK Analitik' adında yerli ve millî bir ölçümleme sistemi geliştirilmiştir. BİK Analitik, her bir internet haber sitesine özel olarak üretilen benzersiz takip kodu aracılığıyla; tekil ziyaretçi, sayfa görüntüleme ve ortalama sayfada kalma süresi gibi, kullanıcıların trafik bilgilerini anlık olarak ölçümlemektedir. Haber bülteninde yer alan internet haber sitelerine ait istatistikler BİK Analitik'ten elde edilmiştir." denildi.

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Basın İlan Kurumu verilerine göre, 2024 yılında resmi ilan yayımlayan gazete sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11,9 azalarak 753 oldu. Bu yayınların yüzde 95,9'unu yerel, yüzde 3,1'ini yaygın (ulusal), yüzde 1,1'ini ise bölgesel yayınlar oluşturdu. Ülkemizde 2024 yılında resmi ilan yayımlayan gazetelerin yıllık toplam tirajı ise 2023 yılına göre yüzde 27,5 azalarak 462 milyon 707 bin 383 olup, tirajın yüzde 80,1'ini yaygın (ulusal) gazeteler oluşturdu.

Resmi ilan yayımlayan internet haber sitelerinin sayısı 349 oldu

Basın İlan Kurumu verilerine göre, 2024 yılında resmi ilan yayımlayan internet haber sitesi sayısı 349 oldu. Toplam tekil ziyaretçi sayısı 9 milyar 292 milyon 640 bin 555 olarak gerçekleşti. Bu ziyaretçi trafiğinin yüzde 56,1'i genel kategoride bulunan internet haber sitelerinden oluştu.  Toplam sayfa görüntüleme sayısı 46 milyar 714 milyon 549 bin 465 olarak gerçekleşti. Bu görüntüleme sayısının yüzde 68,6'sı genel kategoride bulunan internet haber sitelerinden oldu.

Resmi reklam yayımlayan dergilerin yüzde 51,9'u aylık yayımlandı

Resmi reklam yayımlayan dergilerin yüzde 51,9'u aylık, yüzde 13,5'i iki aylık, yüzde 12,4'ü haftalık, yüzde 9,7'si üç aylık, yüzde 9,1'i on beş günlük ve yüzde 3,4'ü günlük olarak yayımlandı. Resmi ilan yayımlayan gazetelerin ise yüzde 60,6'sı günlük, yüzde 39,4'ü haftada iki-altı gün arası olarak yayımlandı. Bu yayınların toplam tirajının yüzde 99,6'sını günlük, yüzde 0,4'ünü haftada iki-altı gün arası yayımlananlar oluşturdu.

Resmi ilan ve reklam yayımlayan toplam süreli yayın sayısı 2 bin 40 oldu

Toplam 2 bin 40 süreli yayının yüzde 88,8'i siyasi, haber, güncel, yüzde 4,2'si sektörel, mesleki, yüzde 2,3'ü kültür, turizm, tanıtım, yüzde 1,6'sı ekonomi, ticaret, finans içerikli yayımlanırken, yüzde 3,1'i ise diğer içerik türlerinde yayımlandı.  

Resmi ilan yayımlayan gazetelerde çalışanların sayısı 4 bin 315 oldu

2024 yılında resmi ilan yayımlayan gazetelerde çalışanların yüzde 37,8'i lise ve dengi okul, yüzde 34,0'ı lisans, yüzde 14,0'ı lise altı, yüzde 11,9'u ön lisans, yüzde 2,2'si ise yüksek lisans, doktora mezunlarından oluşmuştur. Resmi ilan yayımlayan gazetelerde çalışanların unvanlarına göre ise yüzde 44,5'i muhabir, yüzde 26,5'i sayfa sekreteri, yüzde 19,4'ü sorumlu müdür, yüzde 7,4'ü yazar ve yüzde 2,1'i haber müdürü olarak görev yapıyor.

Resmi ilan yayımlayan internet haber sitelerinde çalışanların sayısı 3 bin 404 oldu

Ülkemizde 2024 yılında resmi ilan yayımlayan internet haber sitelerinde çalışanların yüzde 56,3'ü lisans, yüzde 25,0'ı lise ve dengi okul, yüzde 10,4'ü ön lisans, yüzde 5,3'ü lise altı, yüzde 3,1'i ise yüksek lisans/doktora mezunlarından oluşmuştur. Resmi ilan yayımlayan internet haber sitelerinde çalışanların unvanlarına göre ise yüzde 39,7'si muhabir, yüzde 36,3'ü internet editörü, yüzde 11,0'ı sorumlu müdür, yüzde 9,5'i yazar ve yüzde 3,4'ü haber müdürü olarak görev yapıyor. (İLKHA)

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor