GÜNDEM 26.03.2025 03:14:23 0

RTÜK Başkanı Şahin: Kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacak

RTÜK Başkanı Şahin: Kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacak
Haberi Sesli Oku

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehdit ve hakaretlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi.

Şahin, X hesabından yaptığı paylaşımda, Günlerdir millete ve özellikle gençlere yapılan “Sokağa inin!” çağrılarını ve bu hezeyanları bazı kanalların hiçbir kural kaide tanımadan, saatlerce fütursuzca canlı yayınlamasını büyük bir sabırla ve ilk Üst Kurul toplantısı için gerekli hazırlıkları yaparak takip etmekte olduklarını söyledi.

RTÜK Başkanı, "Sokağa inen bazı kişilerin sözde 'demokratik hak' maskesi altında kimi yayınlarda; Sayın Cumhurbaşkanımızın Rahmetli olmuş saygıdeğer annesine ahlaksızca küfür etmekten tutun, tarihi camilerimize zarar vermeye, polisimize asitli madde fırlatmaktan, provokasyon içerikli onlarca prt açmaya varıncaya kadar her türlü rezaleti yaptığına milletimiz ne yazık ki şahit olmuştur." dedi.

Onlarca esnafın bu olaylarda zarar görürken haksız bir şekilde Türkiye’nin en kıymetli markalarına açılan "ilginç boykot savaşların da ibretle izlendiğini" ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bir yandan ekranlarda çocuklara verilen pamuk şekerlerle ilgili dahi dezenformasyon yapılırken, bazı kanallar kent lokantalarının kapatıldığını da içeren birçok yalanı pervasızca yayınlamaktan çekinmemiştir.

RTÜK Anayasal bir kurum olarak kendi görev sınırları içinde denetleme faaliyetlerini sürdürmek zorundadır. Fakat dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde ana muhalefet partileri de kendi sorumluluk sınırları içinde ve ülke yararına çalışmaktadır. Belirtmek gerekir ki, muhalefetin her fırsatta övdüğü ülkelerde “Devletin anayasal kurumlarını tehdit eden” bir muhalefet liderine şimdiye kadar rastlanmamıştır.  Ayrıca yine muhalefetin, Türkiye’yi şikâyet ederek zor durumda bırakmayı hedefleyen açıklamalarda bulunduğu bazı ülkelerin basın kuruluşlarında da öncelikle “kendi devletlerinin menfaatlerini düşünmek” konusunda yerleşmiş bir gelenek vardır. Bir ülkenin ana muhalefet partisi yetkililerinden beklenen de en azından bu hassasiyeti göstermesidir.

Bu kapsamda: 'Sakın ha! Bu kanallara dokunmaya kalkmayın. Alnınızı karışlarız.' şeklindeki tehditler, öncelikle Devletin Anayasal bir kurumu olan RTÜK’e karşı işlenmiş bir suçtur."

Öte yandan RTÜK'ün bu tehditlerden korkarak kendi sorumlulukları ile ilgili iş ve işlemlerde asla geri adım atmayacağını, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işini şevkle yapacağını vurgulayan Şahin, "Bilinmelidir ki hangi kanal olursa olsun; 'kimin canının içi, kimin kahramanı, kimin gözdesi olursa olsun' hukuksuzluk yapıyorsa, yasa tanımaz davranıyor, devlet kurumlarına ve çalışanlarına sansür uyguluyorsa, manipülatif görüntü ve haberleri yayınlamak konusunda tüm uyarıları hiçe sayıyorsa ve halkın haber alma özgürlüğünü engelliyorsa gereken idari yaptırımlar yasalar kapsamında en üst sınırdan uygulanacaktır." diye ekledi.

Şahin, "Ayrıca kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehdit ve hakaretlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı'nı Batman’da geçirecek

Vali Şıldak bayram tedbirlerini açıkladı

Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle dolup taştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani görüşmesine ilişkin açıklama

Şanlıurfa’da toplu taşıma filosuna 25 yeni otobüs eklendi

İTTİHADUL ULEMA, Suriye müftülüğüne atanan Rıfaî’yi tebrik etti

Şanlıurfa’da bebek cinayeti şüphelileri 2 yıl sonra yakalandı

Diyarbakır'ın "tatlı telaşı" bu bayramda da tatlıcıların yüzünü güldürdü

Bakan Kurum, bu bayramı yeni evlerinde karşılayan depremzede ailenin görüntülerini paylaştı

Şanlıurfa'da bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak

Bursa'da sabah ezanı uygulaması sona erdi

Cizre-Nusaybin yolunda yanan tır küle döndü

Tarım ve Orman Bakanlığınca Ramazan ayında 200 bin gıda denetimi yapıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclis Başkanlarıyla görüştü

Ankara Şam uçuşları başlıyor

Kur'an kursu öğrencileri, deprem bölgesindeki akranlarına bayram harçlıklarını gönderdiler

Bayramda ulaşım ücretsiz olacak

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ten Ramazan Bayramı mesajı

Gazzeli Doktor Elbek: Gazze'nin imara ihtiyacı var ama en acil ihtiyaç çadır ve konteyner

Bakan Yerlikaya: 720 personelimiz sivil olarak yolcu gibi otobüslere binerek seyahat edecek

Pakistan’da mitinge canlı bomba saldırısı: 6 yaralı

HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanlığı bayram mesajı paylaştı

Avrupa Yetim Eli Kahramanmaraş'ta yetim çocukları giydirdi

Siirt Valisi Kızılkaya'dan Ramazan Bayramı mesajı

Siirt Belediyesi mezarlıkları bayrama hazır hale getirdi

Gaziantep'te arefe günü mezarlıklarda yoğunluk yaşandı

Belediye Başkanı Taşkın'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Şırnak’ta onlarca aileye yardım ulaştırdı

Bayram ziyaretleri toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor

Siirt halkından Gazze için buruk bayram mesajı: "Ciğerimiz yanıyor"

Yükleniyor