• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

RTÜK'ten kurallara uymayan dizi ve programlara yaptırım

27 Kasım 2024, Çarşamba 05:24
27 Kasım 2024, Çarşamba 05:24
RTÜK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), milli ve manevi değerlere aykırı hareket eden, kuralları ihlal eden yayıncılara yaptırım uyguladı.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurul yoğun izleme gündemiyle toplandı. Toplantıda, Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar Dizisi"nde toplumdaki inançların yalnızca bir kişi veya grubun elindeymiş gibi yansıtılması ile dini bir grubun devletin kolluk kuvvetlerine karşı tehditkar söylemlerde bulunması yayıncılık ilkelerine aykırı bulundu.

Yayınlanan sahnelerle toplumda dini değerlerin suistimal edilmesine yol açıldığına kanaat getiren Üst Kurul, diziye yayın durdurma, Kanal D'ye üst sınırdan idari para cezası uyguladı.

Ticari iletişim yayını dosyasını açan RTÜK, haftalık olağan toplantısında önce reklam süresi kurallarına uymayan TV8'e yaptırım uyguladı.

Karadağ-Türkiye maçındaki ve Lille-Fenerbahçe müsabakasındaki bahis reklamları nedeniyle TV8 ve EXXEN'e üst sınırdan para cezası uygulandı.

Ayrıca, S SPORT+'ın Leganes-Real Madrid futbol karşılaşmasında 6112 sayılı Kanun'da yer alan "Yayın Hizmetleri, …alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımı ile kumar oynamayı özendirici nitelikte olamaz." ilkesini ihlal ettiğinden yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

STAR TV'nin "Sahipsizler", NOW'ın "Yabani" isimli dizileri ile SHOW'un "Deha" dizisi kadına yönelik başta olmak üzere şiddet içeren sahneleri nedeniyle üst sınırdan yaptırım gördü. Dizilere ayrıca milli ve manevi değerlere aykırılıktan da işlem yapıldı. Diziler hakkında program durdurma kararı verildi.

SZC'nün "Arena" programı, Halk TV'nin "Rota", TELE 1'de yayınlanan "Sabah Pusulası" ile FLASH Haber'in "Ana Haber Bülteni" ve "Başkent'te Gündem" programı tarafsızlık ve doğruluk ilkelerini esas almadıkları gerekçesiyle gündeme alındı.

"Arena" programında basın meslek ilkelerini hiçe sayılarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkındaki asılsız iddialar yaptırımın gerekçesi oldu. Konu hakkında hukuki soruşturma başlatılmışken ve söz konusu iddialar hem kaynağından hem de devletin dezenformasyon mekanizmaları tarafından yalanlanmışken, sergilenen habercilik tutumu nedeniyle Sözcü TV hakkında yaptırım kararı verildi.

Halk TV yayınında ise tarafsızlık ilkesi bir kenara bırakılarak siyasi iktidar aleyhinde propaganda yürütülmesi, MHP liderine ve yönetimine yönelik iddialar nedeniyle kanala müeyyide uygulandı.

Üst Kurul, söz konusu yayıncılar hakkında üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı verdi.

RTÜK, son toplantısında yaptığı kural ihlali nedeniyle Kanal Ege hakkında da idari para cezası uyguladı. (İLKHA)

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Otomobil su kanalının korkuluklarına çarptı: 1 yaralı

40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı

Kocaeli ve İznik'teki orman yangınlarının duman bulutu Bursa semalarını kapladı

Diyarbakır’da 3 ayrı noktada orman yangını

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

Yatağa bağımlı çocuklara yönelik yatak desteği başladı

Pakistan'da sel: 146 ölü

Yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar: Camiye çok alıştık, kurs sayesinde oldukça dini bilgiler edindik

Anamur’da yaz Kur'an kursları şenlikle tamamlandı

Balıkçılar 1 Eylül balık sezonunu dört gözle bekliyor

Batman'da engelli bireyler için yeni merkez hizmete girdi

Patnos ilçesinde gençler Gazze için yürüdü

Mersin’de asayiş operasyonu: 305 aranan şahıs yakalandı

Bursa'da AVM otoparkında yangın: 6 otomobil kullanılamaz hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “İnsanlığın Vicdanı Gazze’de Sınanıyor” makalesi

Mali'de darbe girişimi engellendi

Maharetli eller en güzel yemeği yapmak için yarıştı

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Ukrayna'dan Rus petrol rafinerisine saldırı

İsveç'te camiye silahlı saldırı

Adıyaman'da ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor

İngiliz milletvekillerinden Starmer'a: siyonist büyükelçiyi sınır dışı edin

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bakan Işıkhan ile görüştü

Şanlıurfa’da yaz Kur’an kurslarına rekor katılım

TMO, mısır alım fiyatını açıkladı: 11 bin 300 TL

BM ve AB ülkelerinden işgalci rejimin "E1" projesine tepki

Kocaeli, Bartın ve Bursa’da orman yangınlarına müdahale sürüyor

Bursa’dan Filistin’e kanat açan yavru leylek, İslam dünyasına mesaj verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Otomobil su kanalının korkuluklarına çarptı: 1 yaralı

40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı

Kocaeli ve İznik'teki orman yangınlarının duman bulutu Bursa semalarını kapladı

Diyarbakır’da 3 ayrı noktada orman yangını

Hasankeyf'te incir hasadı başladı