-
BIST 100
15827,36%-0,29
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,27% 0,04
-
GRAM ALTIN
6337,76% 1,47
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Ruanda ile ABD arasında göçmenlerin sınır dışı edilmesine ilişkin anlaşma
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ruanda hükümeti sözcüsü, Washington ve Kigali'nin, ABD'den sınır dışı edilecek en fazla 250 göçmeni kabul etmesi konusunda anlaştığını açıkladı.
Reuters'in haberine göre, isminin açıklanmaması şartıyla konuşan Ruandalı yetkili, Amerikalı ve Ruandalı yetkililerin haziran ayında Kigali'de anlaşmaya imza attıklarını, Washington'un şimdiden değerlendirilmek üzere 10 kişilik bir ön liste gönderdiğini söyledi.
Ruanda hükümeti sözcüsü Yolande Makolo, "Ruanda, ABD ile en fazla 250 göçmeni kabul etmek üzere anlaştı." dedi.
Makolo ayrıca, "Anlaşmaya göre Ruanda, yeniden yerleştirilmesi önerilen her bireyi kabul etme konusunda onay verebilir. Kabul edilen kişilere iş gücü eğitimi, sağlık hizmetleri ve konaklama desteği sağlanacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, pazar günü Kaliforniya'da bir federal yargıç, Trump yönetiminin yasal korumalarını kaldırdığı Honduras, Nepal ve Nikaragua'dan gelen bazı göçmenlerin sınır dışı edilmesini geçici olarak durdurdu.
Trump yönetimi, geçen ay 51 binden fazla Honduraslı ve 3 bin Nikaragualının 1998'de Orta Amerika ülkelerinde Mitch Kasırgası'nın yarattığı yıkımın ardından ABD'ye geldikten sonra aldığı geçici koruma statüsünü iptal etti.
Trump ise ülkede yasadışı şekilde bulunan milyonlarca göçmeni sınır dışı etmeyi hedefliyor ve suçlu hükümlüleri Güney Sudan ve eski adıyla Svaziland olarak bilinen Esvatini gibi üçüncü ülkelere göndererek sınır dışı işlemlerini yoğunlaştırmaya çalışıyor. (İLKHA)
Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı
BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor
Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı
Güney Kore'de enerji alarmı
Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor
SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı
Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi
Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon
Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor
siyonist rejimin Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”
Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı
Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti
İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı
Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti
Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi
İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır
APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor
Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"
Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik
Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
İşgalcilerin Batı Şeria'da saldırıları sürüyor: Kudüs'te bir şehit
Brent petrol 101,62 dolardan işlem görüyor
Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı
Gaziantep’te hızlı müdahale felci önledi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapay zekâ destekli dijital içerik yarışması
Belediye personeli yolda bulduğu 200 bin TL'yi sahibine ulaştırdı
Trump yönetiminin krizi: Ücretsiz çalıştırılan görevliler, saatler süren kuyruklar
2024-2025 bitkisel ürünlerde üretim yeterliliği açıklandı
Cezaevine kargoyla uyuşturucu göndermek isteyen şahıs yakalandı
Yükleniyor







