-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Malezya’da düzenlenen 47'nci Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi'nde yüz yüze görüştü.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da ikinci yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi.
Rubio, göreve gelmesinden bu yana Asya kıtasına ilk ziyaretini düzenleyerek Malezya’daki 47'nci Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi'ne katıldı.
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, program kapsamında birlik üyeleriyle yapılan görüşmenin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.
ABD’li Dışişleri Bakanı, görüşme sırasında Lavrov’dan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çözümlenmesine ilişkin aldığı yeni önerilere değinerek, "Yeni ve farklı bir yaklaşım kaydettik. Bunun barışı garantileyeceğini söyleyemem ama kesinlikle ABD Başkanı Donald Trump’ı hızlı bir şekilde bilgilendireceğim" dedi.
Lavrov, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "İki ülkenin diplomatik ilişkilerindeki normalleştirilmesine ilişkin çalışmaların önemini vurguladık" dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Taraflar arasında Ukrayna, İran ve Suriye bölgesindeki durumların yanı sıra uluslararası alandaki diğer başlıklarda önemli ve samimi bir fikir alışverişi gerçekleştirildi. Görüşmede çatışmalara barışçıl çözümler getirilmesi, Rusya-ABD arasındaki ekonomik ve insani işbirliğinin iyileştirilmesi ve iki ülkenin halkları arasındaki iletilişimin kolaylaştırılması için karşılıklı arzular dile getirildi. Rus ve ABD’li yetkililer ortak çıkarlar konusunda gittikçe daha kapsamlı konularda karşılıklı yapıcı ve samimi diyalogları sürdürecektir" açıklamasını yaptı.
İki ülkenin Dışişleri Bakanları, daha önce 18 Şubat tarihinde Suudi Arabistan’da bir araya gelmişti. (İLKHA)
İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak
Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Rusya-Ukrayna savaşında son durum
İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı
Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı
Yunanistan'da çiftçilerden protesto
HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı
İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı
Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Slovenya'da genel seçim heyecanı
Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü
Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı
HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı
Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı
Kabine yoğun gündemle toplanacak
Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında
Diyarbakır Valiliği, barajdan su tahliyesi nedeniyle uyardı
Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Diyarbakır’da sağanak: Yollar çöktü, köprüler hasar gördü, vatandaşlar mahsur kaldı
Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirilen şahıs gözaltına alındı
Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü
5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü
Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı
Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi
1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü
Yükleniyor







