• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Rus ordusu Zaporijya'da yeni bölgeleri ele geçirdi

13 Kasım 2025, Perşembe 13:57
13 Kasım 2025, Perşembe 13:57
Rus ordusu Zaporijya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ukrayna ordusu, Rus güçlerinin Zaporijya bölgesinde üç kasabayı kontrol altına aldığını kabul ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Avrupa ülkelerini "barış girişimlerini baltalamakla" suçladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırski, Rus ordusunun ülkenin güneyindeki Zaporijya bölgesinde üç yerleşim birimini ele geçirdiğini açıkladı. Sırski, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, yoğun sisin Rus birliklerinin mevzilere sızmasını kolaylaştırdığını ve bölgede "şiddetli çatışmaların sürdüğünü" belirtti.

Ukraynalı yetkililer, son 24 saatte Zaporijya genelinde 600'den fazla Rus hava ve topçu saldırısının gerçekleştiğini bildirdi. Doğudaki Donetsk bölgesinin Pokrovsk kentinde ise cephedeki çatışmaların yarısından fazlasının yaşandığı aktarıldı. Kuzeydoğudaki Harkiv eyaletinde yer alan Kupyansk ve Lyman çevresinde de çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise gece boyunca Rusya toprakları üzerinde 130 Ukrayna insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurdu.

Savaşın dördüncü yılına girilirken, Moskova'nın halihazırda Ukrayna topraklarının yaklaşık beşte birini kontrol ettiği belirtiliyor.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan gazetesi Corriere della Sera'ya verdiği ancak yayımlanmayan bir röportajda, Avrupa ülkelerini "barış sürecini sabote etmekle" suçladı. Lavrov'un ifadeleri Rus haber ajansı TASS tarafından yayımlandı.

Lavrov, "Avrupa, ABD'nin barış arayışlarını baltalıyor, yeni yaptırımlar uygulayarak kendi ekonomisini zorluyor ve Rusya'ya karşı yeni bir büyük Avrupa savaşına hazırlanıyor" dedi.

Lavrov ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile diyalog çağrısında bulunduğunu ve Ukrayna konusundaki Rus perspektifini anlamaya çalıştığını belirterek, "Trump, kalıcı ve barışçıl bir çözümün gerekliliğini her zaman vurguladı" ifadelerini kullandı.

Rus Bakan, Washington'un "sağduyuyla hareket ederek çatışmayı tırmandıracak adımlardan kaçınmasını" umduğunu da sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği ülkeleri geçtiğimiz ay Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketinde uzlaşırken, ABD'nin petrol sektörünü hedef alan yeni yaptırımlarının 21 Kasım'da yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu adımların, Moskova'yı ateşkese zorlamayı amaçladığı ifade ediliyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Kimdir?

Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu

Yetimler Vakfı’ndan iftar programı

Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti

ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı

Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı

Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü

AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı

Arakçi: Hürmüz Boğazı sadece ABD, israil ve müttefiklerine kapalı

Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit

Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı

Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği

Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi

Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor

Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım

Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu

Hark Adası neden önemli?

Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası

Kazakistan'da anayasa referandumu

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü

Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı

Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli

Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Kimdir?

Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu

Yetimler Vakfı’ndan iftar programı

Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti

ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı

Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı