DÜNYA 22.04.2025 08:12:54 0

Rusya – İslam Dünyası: KazanForum 2025 başlıyor

Rusya – İslam Dünyası: KazanForum 2025 başlıyor
Haberi Sesli Oku

Rusya'nın Kazan kentinde 13-18 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan "Rusya – İslam Dünyası: KazanForum 2025", küresel iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen önemli bir platform olarak dikkat çekiyor. Bu yılki forum, 87 ülkeden yaklaşık 25 bin katılım

Roskongress Vakfı Direktörü Aleksandr Stuglev, forumun sadece İslam dünyasıyla sınırlı kalmayıp, küresel ölçekte etkileşimi artırmayı amaçladığını belirtti.

Forumda, Malezya Başbakanı, Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı, Katar Kraliyet Ailesi'nden bir üye, Pakistan Yatırım Özelleştirme Bakanı, Libya Dışişleri Bakanı ve BAE Dış Ticaret Bakanı gibi üst düzey yetkililerin katılımı teyit edildi.

Ayrıca, Suudi Arabistan, Türkiye, Güney Afrika ve diğer ülkelerden temsilciler de yoğun ilgi gösteriyor.

Forum kapsamında yaklaşık 120 tematik oturum düzenlenecek. Bu oturumlar, çok modlu ulaşım koridorları, turizm, Rusya'nın helal ürün ihracatı, ekonomik güvenlik, ortak finansman modelleri, sanayi, teknoloji, eğitim, kültür ve gençlik projeleri gibi geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Plenar oturum, iş programının merkezi etkinliği olarak öne çıkacak.

KazanForum 2025'in önemli bir parçası olan "Russia Halal Expo 2025", yatırım ve altyapı projelerinin sergileneceği en büyük uluslararası fuar olarak planlanıyor. 14-16 Mayıs tarihleri arasında Kazan Expo Uluslararası Sergi Merkezi'nde düzenlenecek bu etkinlik, katılımcılara sadece ürünlerini tanıtma fırsatı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda farklı ülkelerden iş insanları, yatırımcılar ve hükümet yetkilileriyle ilişkiler kurma imkânı da sağlayacak.

Forum, iş dünyasıyla sınırlı kalmayıp, kültürel ve sosyal etkinliklerle de katılımcılara zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu etkinlikler arasında, İslam ülkelerinin mutfaklarının tanıtılacağı festival, genç aşçılar için düzenlenen Yunus Ahmetzyanov Turnuvası, Kazan Halal Market Uluslararası Ticaret Fuarı, Modest Fashion Day, UNESCO Dünya Kültürel Mirası'nın sürdürülebilir kalkınmadaki rolünü ele alacak konferans ve Rusya ile İslam ülkeleri arasında dostluk maçları yer alıyor.

KazanForum, Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri arasındaki ticaret hacminin artırılmasına önemli katkılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl, İİT ülkeleriyle olan ticaret hacmi yüzde 30 oranında artış gösterdi. Bu forum, sadece ekonomik ilişkileri güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda kültürel ve sosyal bağları da derinleştirerek, çok yönlü bir iş birliği ortamı yaratmayı amaçlıyor.

KazanForum 2025, küresel iş birliğini güçlendirmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlayan kapsamlı bir platform olarak öne çıkıyor. İş dünyası liderleri, hükümet yetkilileri, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinliğin, Rusya ile İslam dünyası arasındaki stratejik ilişkileri daha da derinleştirmesi bekleniyor. (İLKHA)

Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Yükleniyor