DÜNYA 20.02.2025 22:23:38 0

Rusya: Ukrayna'da ele geçirilen topraklar asla geri verilmeyecek

Rusya: Ukrayna
Haberi Sesli Oku

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtiği Kurks'taki 800 kilometrekareden fazla alanı ele geçirdiklerini açıkladı.

Ukrayna ordusu, Ağustos 2024'te ilk kez karşı saldırıya geçti ve Rusya'nın Kursk bölgesinde yeni bir cephe açtı. 

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Ana Harekat Müdürlüğü Müdürü Albay Sergey Rudskoy, Ukrayna ordusunun Kursk'ta ele geçirdiği toprakların yaklaşık yüzde 64'ünü geri aldıklarını, Ukrayna'nın Kursk saldırısında ele geçirdiği topraklardaki 800 kilometrekareden fazla alanın kontrolünü sağladıklarını belirtti.

Rudskoy, Rusya'nın Kursk'ta her yöne doğru ilerlediğini belirterek, "Düşmanın başlangıçta işgal ettiği toprakların (1.268 kilometrekare) yaklaşık yüzde 64'üne denk gelen 800 kilometrekareden fazla alan kurtarıldı" dedi.

Rudskoy, Ukrayna'nın Kursk saldırısını püskürtmek için bölgeye iyi eğitimli hava kuvvetleri ve deniz piyadeleri gönderildiğini ve artık iplerin Rusya'nın elinde olduğunu söyleyerek, “Ukrayna birliklerinin püskürtülmesiyle, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk'taki ilerleme hızı artmıştır” diye belirtti.

Rusya'nın ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Rudskoy, Rusya'nın şu anda Ukrayna'nın Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin yüzde 75'ini ve Luhansk bölgesinin yüzde 99'undan fazlasını kontrol ettiğini belirtti.

Rudskoy, bu dört bölgenin artık yasal olarak Rusya'nın bir parçası olduğunu ve asla Ukrayna'ya geri verilmeyeceğini ifade ederek, "Rus birlikleri 2024 yılında düşman işgali altındaki yaklaşık 4,5 bin kilometrekarelik alanı kurtardı, bu yılın ilk iki ayında ise 600 kilometrekarelik bir alanı daha kurtardı" ifadelerini kullandı.

Rudskoy, savaşın geleceğinin artık Ukrayna'ya değil, Batı'nın Rusya'nın çıkarlarını dikkate alan yeni bir Avrupa güvenlik mimarisi oluşturmayı kabul edip etmeyeceğine bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus birliklerinin Kursk bölgesindeki Rusya sınırını aşarak Ukrayna topraklarına girdiğini belirterek, "Gelen son bilgi şu, 810. Tugay, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki sınırı geçerek düşman topraklarına girdiler" dedi. (İLKHA)

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Yükleniyor