-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% -0,05
-
EURO
50,62% 0,25
-
GRAM ALTIN
7131,71% -0,05
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Saadet Partisi İl Başkanlığından Yeşilli Festivaline tepki: Toplumumuzun değerleriyle bağdaşmıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Saadet Partisi Mardin İl Başkanlığı, bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Yeşilli Uluslararası Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali’ne yönelik yazılı bir açıklama yaparak festivalin içeriğini ve zamanlamasını eleştirdi. Açıklamada, festivalin "Siyonizmin dayatt
Mardin’in Yeşilli ilçesinde bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Yeşilli Uluslararası Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali’ne yönelik tepkiler sürüyor. Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Hacı İlhan tarafından yapılan yazılı açıklamada, festivalin içeriği ve organizasyon biçimi eleştirildi.
Hacı İlhan, bu festivalin toplumun değerleriyle örtüşmediğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
İlhan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mardin Yeşilli ilçemizde bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Yeşilli Uluslararası Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali hakkında kamuoyunu bilgilendirme ve duruşumuzu açıklama zarureti doğmuştur. Festival programı incelendiğinde, bir yanda Müslüman kimliğiyle tanınan bir din görevlisinin, diğer yanda ise toplumumuzda tartışmalı figürler olarak bilinen sanatçıların aynı sahnede yer alacak olması, 'ılımlı İslam' adı altında yürütülen kültürel yozlaşma politikalarının bir tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu, tam anlamıyla siyonizmin dayattığı 'dönüştürülmüş İslam' anlayışına hizmet eden bir yaklaşımdır. Bununla birlikte, milletimizin derinleşen geçim sıkıntısı, artan işsizlik, hayat pahalılığı ve ahlaki çöküntüyle boğuştuğu bir dönemde; devletin ve kamu kaynaklarının eğlence kültürüne aktarılması, bizler açısından kabul edilemez bir israf ve gaflettir. Üstelik Gazze’de kardeşlerimiz bombalar altında yaşam mücadelesi verirken, içerisinde iki Türkiye vatandaşının da bulunduğu, insani yardım taşıyan Madleen Gemisi israil terör rejimi tarafından hukuksuz şekilde alıkonulmuşken; bu tür organizasyonlarla gündemin değiştirilmesini ve halkımızın bilinçli olarak uyutulmasını doğru bulmuyoruz."
Bu tür etkinliklerin inanç gereği toplumun ahlakıyla bağdaşmadığını belirten İlhan, "Bu organizasyon, Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesi iş birliğiyle, Mardin Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenmektedir. Saadet Partisi Mardin İl Başkanlığı olarak bu festivalin, içeriği ve zamanlaması itibarıyla toplumumuzun değerleriyle bağdaşmadığını net bir şekilde ifade ediyor; bu haliyle gerçekleştirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu tür organizasyonların bir daha tekrarlanmaması gerektiğini açık ve kesin bir dille vurguluyor; milletimizin inancı, vicdanı ve yaşadığı gerçek sorunlar göz önünde bulundurularak hareket edilmesini yetkililerden ısrarla talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Yükleniyor






