GÜNDEM 27.09.2023 10:00:16 0

Saatler 04.17’yi gösterecek

Saatler 04.17’yi gösterecek
Haberi Sesli Oku

Saatler 04.17’yi gösterecek

6 Şubat Depremi’nin meydana geldiği saat 04.17’de duran Adıyaman Saat Kulesi’nin boyanarak bakım ve onarımı yapıldı.
6 Şubat Depremi’nin meydana geldiği 04.17’de duran Adıyaman’daki Saat Kulesi depremin simgesi oldu. Saat Kulesi’nde bulunan ve 4 farklı yöne bakan saatler vatandaşların talepleri doğrultusunda belediye kararı ile 04.17’de kalacak. Depremin unutulmaması için bundan sonra akrep ve yelkovanı hareket etmeyecek olan saatler hep 04.17’yi gösterecek.
Depremden önce 4 saatin 3’ü 04.17’yi gösterirken, depremden önce bozulan ve farklı bir saat diliminde olan saat de 04.17’ye ayarlandı.
Saat Kulesi yeniden boyanarak, Atatürk Bulvarı Saat Kulesi Kavşağı’nda belediye ekipleri tarafından peyzaj çalışması yapıldı. Kavşağa çam, gül ve çeşitli süs bitkileri dikildi. Belediye Başkanı Süleyman Kılınç da depremin simgesi olan Saat Kulesi’nde incelemede bulunarak fidan dikti.
Başkan Süleyman Kılınç, depremin simgesi olan Saat Kulesi’ndeki saatlerin depremi unutturmamak adına 04.17’yi göstereceğini belirterek, “6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde saat kulesindeki saatlerimiz 04.17’de durdu. Dolayısıyla depremin simgesi oldu. Unutturmama adına bu tür simgesel yapıların korunması lazım. Korumamız gerekiyor ki yeni nesiller, tekrar buna göre tedbir alsın. O yüzden burayı korumaya aldık. Peyzajını şu an yapmaya çalışıyoruz. Yapı biraz hasar görmüştü. Yapı onarıma alınarak boyası yapıldı. Etrafına fidanlar ve süs bitkileri dikerek zenginleştiriyoruz” dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aydın ise, saatin 04.17’de kalması gerektiğini belirterek, depremin simgesi olan saat kulesinin bu haliyle bırakılması gerektiğini kaydetti.

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

Yükleniyor