• BIST 100

    9615,97%-0,45
  • DOLAR

    37,90% -0,11
  • EURO

    40,94% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3808,55% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi!

GÜNDEM 4.06.2022 14:36:07 0
Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi!

Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi!

Türkiye’nin dört bir yanından 28 öğrenci ve mühendisten oluşan Tulpar Hyperloop Üniversiteli Mimar ve Mühendisler Grubu, vakumlu bir tüp içerisindeki aracın, manyetik alan kuvvetiyle birlikte hareket etmesini sağlayan ve çok yüksek hızlara ulaşmayı hedefleyerek geleceğin ulaşım yöntemi kabul edilen ‘Hyperloop’ teknolojisini yerli ve milli imkanlarla hayata geçirmek istiyor.

Saatte yaklaşık 1230 kilometre hıza ulaşılabilen bu ulaşım yöntemi projesinin testlerini tamamlayan öğrenciler, projenin hayata geçirilmesi durumda İstanbul-Ankara arasındaki yolculuk süresinin yaklaşık 20-25 dakikaya ineceğini ifade etti.

Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Sarıay, '2020 yılında kurulmuş bir ekibiz. Bu teknolojiyi iki yıldan beri geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden 28 öğrenci ve bize yardım eden mühendislerle birlikte teknolojiyi geliştirmek adına bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Hyperloop sistemi, havası alınmış vakumla birlikte saatte 1230 kilometre hıza ulaşan bir 5’inci ulaşım yönetimi olarak geleceğin ulaşım teknolojisi olarak kabul ediliyor. Burada biz hava ve yer sürtünmesini manyetik alan ve vakumlu tüp ile birlikte ortadan kaldırarak yaklaşık saatte 1230 kilometre hıza ulaştırabiliyoruz.

Bu da Ankara-İstanbul arası ulaşımı yaklaşık 20 dakikalık bir süreye indirmemizi sağlıyor. Bu teknolojiyi Türk topraklarında geliştirerek milletimize armağan etmek istiyoruz. Gerekirse ihracatını yapıp dünyada ses getiren bir ekip olmak istiyoruz. Şu anda bizim 2 metrelik bir aracımızın tüm tasarım ve analizleri tamamlandı, üretim aşamasına geçmek için destek bekliyoruz. Bu noktada biz bu çalışmaları tamamladık ekstra 12 metrelik bir araç üzerinde çalışıyoruz. Bu aracımız da 10 kişilik bir kapasiteye sahip. Geliştirmek için destek bekliyoruz' diye konuştu.

‘HAYATTAKİ EN ÖNEMLİ ŞEY BİZCE ZAMAN’

Seyahatlerde kaybedilen zamanları insanlığa hediye etmeyi hedeflediklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Seda Bayır, “Bu projemize yüksek hızlı trenlerin daha ileri bir teknolojisi diyebiliriz. Yüksek hızlara ulaşmayı hedefliyoruz. İstanbul ve Ankara arasının yaklaşık 25 dakikaya düştüğünü düşünebilirsiniz. İnsanın hayatındaki en önemli şey bizce zaman. Biz de bunu insanlık yararına, Türk milletine armağan ederek insanlara ulaşımda kaybettikleri zamanları hediye etmek istiyoruz. Bu teknolojinin ülkemizde kendi öz kaynaklarımızla birlikte altyapısını oluşturmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 32 ilde 385 arsa satışa çıktı! “Ödeme şartları konusunda uygun”Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGirdi maliyetleri artan arıcılar uyarıyor: Bal mı, şurup mu?Haberi Görüntüle

 

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP'nin boykot çağrısı, onun yerli olmadığının ispatıdır

Malatya'da devrilen yolcu minibüsünde 5 kişi yaralandı

CHP'nin boykot çağrısına Bursa Ticaret Borsası'ndan sert tepki

Meteoroloji'den 14 ile 'Sarı kodlu' sağanak ve fırtına uyarısı

HRW’den Macaristan’a "Netanyahu’yu ülkeye girerse tutukla" çağrısı

Ülkenin çeşitli bölgelerinde sağanak etkisini sürdürüyor 

Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak

Yeşilyurt Belediyesi'nden yeni imar yolu çalışması

Siirt'te minibüs kazasında 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Erzurum'da servis midibüsü yamaca çarptı: Bir ölü, 16 yaralı

Bakan Göktaş: Otizmli bireyler için kararlılıkla çalışıyoruz

Battalgazi Belediyesince Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Mardin’de ulaşıma yüzde 32 oranında zam yapıldı

Vatandaşlar: siyonistlere katkı sunan hiçbir ürünü almamamız gerekiyor

Bakan Yerlikaya, 4 günlük kaza bilançosunu açıkladı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkları ödenmeye başlıyor

İlk defa açılacak üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin standartlar belirlendi

Yemen, Gazze'ye destek operasyonlarında 250 şehid verdi

Siyonist rejim, Nablus'ta bir genci şehit etti

Batman'da 2 yıldır cezaevi firarisi şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ