• BIST 100

    10949,95%-0,04
  • DOLAR

    40,77% 0,03
  • EURO

    47,84% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4417,73% 0,42
  • Ç. ALTIN

    7075,44% 0,00

Saç ekim uzmanı Dursun: “Saç ekimi yaptıranların yüzde 87,3ü erkek”

16 Şubat 2023, Perşembe 11:20
16 Şubat 2023, Perşembe 11:20
Saç ekim uzmanı Dursun: “Saç ekimi yaptıranların yüzde 87,3ü erkek”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Saç ekim uzmanı Dursun: “Saç ekimi yaptıranların yüzde 87,3ü erkek”

Saç ekim uzmanı Fatma Dursun, dünya genelinde saç ekenlerin yüzde 87,3ünün erkek olduğunu açıkladı.
Fatma Dursun uluslararası saç ekim anketinin sonuçlarını paylaştı. Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği tarafından yaptırılan 'Neden saç ekimi yaptırıyorsunuz?' anketinin sonuçları açıklandı. Saç ekimi yaptıran danışanların yüzde 87,3’ünün erkek, dünya çapında insanların yüzde 34,7’sinin ise kariyer nedeniyle saç ekimi yaptırdığı ortaya çıktı. Dünyada sağlık turizmine katılan kişi sayısının günümüzde 10 milyon kişi olduğunu kaydeden Dursun, “Bu hizmetlerden sağlanan gelirin ise yaklaşık olarak 100 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 2019 yılında dünya çapında 700 binden fazla saç ekimi uygulamasının yapıldığı, 2022 yılında ise hasta sayısının yüzde 7 artarak 2 milyonu aştığı düşünülüyor. Peki insanlar neden saç ekimi yaptırıyor? Bu sorunun da cevabı yapılan anketle ortaya çıktı. Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (2022) tarafından yapılan anketin sonuçları yayınlandı. Ankete göre dünya çapında insanların yüzde 34,7’si kariyer nedenleriyle saç ekimi yaptırıyor. Yüzde 37’si sosyal yaşamlarını iyileştirmek için saç ekimini tercih ediyor. Saç ekimi yaptıran hastaların yüzde 87,3’ü ise erkek” dedi.

“En büyük pay Türkiye’nin”
2018 verilerine göre, küresel pazarda yaklaşık 5 milyar dolarlık bir hacme sahip olan saç ekim tedavisinde, günümüzde en büyük payı Türkiye’nin aldığını ifade eden Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’de sağlık kurumlarının uluslararası akreditasyona sahip olması tercih noktasında önemli bir etken ve sağlık hizmetlerinde maliyet avantajı var. Turistik olanakların yeterli düzeyde olması sebebiyle sağlık amaçlı turizm ile diğer turizm türleri birleşebiliyor. Yüksek sağlık hizmetleri kalitesine sahibiz. Sağlık teknolojilerinde güncel yaklaşımlar, hizmetler sunuluyor ve dört mevsim turizmin olması büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.

“Her yıl artış gösteriyor”
Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) 2022 yılı verilerini paylaşan Saç ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’nin sağlık turizmi hizmetleri yıllar itibariyle artış gösteriyor. Ülkemize gelen turistlerin genel ortalama harcamalarına bakıldığında 2021 verilerine göre 642 bin 444 kişinin sağlık hizmeti aldığı ve 1 milyar 48 milyon 549 bin dolar elde ettiği görülüyor. 2022’nin ilk çeyreğinde elde edilen gelir 332 milyon 212 bin dolar iken, 2022’nin ikinci çeyreğinde 436 milyon 212 bin dolar gelir Sağlık Turizminden elde edilmiş durumda” şeklinde konuştu.

“Teknisyenler de yetenekli”
İstanbul’un saç ekiminde elde ettiği ün sebebiyle “Turkish Hairlines” takma adıyla anılır hale geldiğini savunan Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “İstanbul’da saç ekim tedavisi yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir endüstri haline gelmiş durumda. İzmir, Ankara, Bursa gibi diğer illerde de bu hizmetler verilmesine karşın İstanbul özellikle saç ekim tedavisinin ana merkezi olarak kabul ediliyor. Fiyatların diğer ülkelere göre uygun olması ve doktorların yanı sıra teknisyenlerin de oldukça yetenekli olması bu başarının arkasındaki nedenler arasında” ifadelerini konuştu.

Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz