• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Ebe ve hemşireler zor şartlarda çalışıyor

15 Mayıs 2025, Perşembe 17:44
15 Mayıs 2025, Perşembe 17:44
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Ebe ve hemşireler zor şartlarda çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari Bina önünde toplanan sağlık çalışanları, çalışma koşulları, özlük hakları ve ücret politikaları başta olmak üzere ebe ve hemşirelerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Sağlık-Sen Batman Şubesi tarafından, 5 Mayıs Ebeler Günü ve 12 Mayıs Hemşireler Günü vesilesiyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada, ebe ve hemşirelerin sağlık sistemindeki yerinin önemi vurgulanarak mevcut sorunlar ve çözüm önerileri kamuoyuyla paylaşıldı. Basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Halil İbrahim Dursun okudu.

Dursun, birçok ebe ve hemşirenin geçim sıkıntısı yaşadığını, görev tanımları dışında iş yüküyle karşı karşıya kaldığını, uluslararası standartların üzerinde hasta ile ilgilenmek zorunda kalan sağlık çalışanlarının iş gücü planlamasında ciddi eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Dursun, hemşirelik eğitiminin kalitesini düşüren kontrolsüz kontenjan artışı ve akademik kadro eksikliğini dile getirerek, yıllardır güncellenmeyen mevzuatın hemşirelerin yetkilerini kısıtladığını ifade etti.

Dursun, atama bekleyen hemşirelerin istihdam edilmesi ve personel planlamasının düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi, yüksek lisans ve doktora yapmış hemşirelerin hâlâ "uzman hemşire" unvanı alamadığını, kariyer basamaklarının belirgin hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Performansa dayalı ücret sisteminin adaletsizlik yarattığını belirten Dursun, temel maaşların insanca yaşam seviyesine çekilmesi gerektiğine dikkat çekti, ayrıca, ebe ve hemşirelere özel aile destek ödemesi, kira yardımı, ücretsiz ulaşım hakkı, forma ve hijyen desteği ile çocuk bakım imkânları gibi sosyal hakların sağlanması gerektiğini aktardı.

Dursun, tüm taleplerin önümüzdeki toplu sözleşme sürecinde masaya taşınacağını ifade ederek çözüm arayışının sürdürüleceğini belirtti.

Sağlık-Sen, başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve YÖK olmak üzere ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunarak hazırlanan çözüm önerilerinin birlikte hayata geçirilmesini isteyen Dursun, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, sağlık sisteminin genel işleyişi ve toplum sağlığı açısından zorunlu olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Şırnak’ta okullara kar tatili

Irak Parlamentosu ilk oturumunu yapıyor

MEB’den "hayalet sınıf" incelemesi: 48 okulun ruhsatı iptal edildi, 300 milyon TL ceza

Meslek Yüksekokulu mezunlarının istihdam oranı yüzde 92'ye ulaştı

Bingöl’de eğitime kar engeli

Altınını çekmek istedi, bnın talebiyle şaşkına döndü

10 yıldır kayıp olan MH370 uçağının gizemi yeniden gündemde: Arama çalışmaları yarın başlıyor

Malatya'da kış mevsiminin ilk kar yağışı: Sevinç ve mağduriyet bir arada

TDK 2025’in kelimesini duyurdu: Dijital vicdan

Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da kar yağışı sonrası süreç Valilik koordinasyonunda yürütülüyor

Meksika’da yolcu treni kazası: 13 ölü, 98 yaralı

“Gazze İmtihanımız ve Ümmet Olabilmek” konferansı düzenlendi

Çevrimiçi psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti 7 ilde pilot olarak başlatıldı

Batman'da beklenen kar yağışı etkili oldu

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 6 şüpheli yakalandı

Siyonist rejim lazerli füze savunma sistemini devreye aldı

Şanlıurfa’da kış mevsiminin ilk karı yağdı, trafikte aksamalar yaşandı

Batman'da kar nedeniyle üç ilçede eğitime ara verildi

2025 Ekim Ayı: Gazze'de siyonist ihlallerle dolu ateşkes, Türkiye'nin yoğun diplomasi ve iç politika gündemi

BESO'dan Reşkotanlılar Derneği'ne ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı