• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Sağlık sektöründe yönetimsel sorunlar çözülmeli

28 Ocak 2025, Salı 11:55
28 Ocak 2025, Salı 11:55
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Sağlık sektöründe yönetimsel sorunlar çözülmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Batman'daki sağlık sektöründe yaşanan yönetimsel eksikliklere ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu olumsuz duruma dikkat çekti.

İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde ildeki sağlık sisteminin etkisiz yönetim anlayışına dikkat çekerek, sağlık çalışanlarının zor durumda olduğunu ifade etti. Dursun, yetkililerin ilgisizliği ve etkin olmayan yönetim anlayışı yüzünden sağlık çalışanlarının geçmişteki koşulları özler hale geldiğini belirtti.

Dursun, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin adının aksine hizmet kalitesinin oldukça düşük olduğunu vurguladı. "Eğitim ve Araştırma Hastanesi, isminden çok daha farklı bir yönde ilerliyor" diyen Dursun, hastanenin hijyen sorunları, yemekhanedeki eksiklikler, asansör arızaları ve personel üzerindeki mobbing gibi ciddi problemlere dikkat çekti. Ayrıca, hastanede yaşanan aşırı iş yükü, mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi sorunların da altını çizdi.

İluh Devlet Hastanesi'ndeki personel organizasyonunun eksik olduğu ve acil servis dışında yeterli hizmet verilemediği yönündeki eleştirilerine de yer veren Dursun, bu hastanenin yeni dönemde ne şekilde hizmet vermeye devam edeceğini sorguladı.

"Kötü yönetim sağlık sistemini felç etti"

Dursun, sağlık yönetimindeki eksikliklerin, iş motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve insan kaynaklarının verimli kullanılmadığını ifade etti. Ayrıca, idarecilerin çağın gereksinimlerine uymayan bir yönetim tarzı sergilediğini ve bu durumun sağlık camiasını felç ettiğini belirtti. Dursun, sağlık sistemine katkı sağlayacak nitelikli yöneticilerin atanması gerektiğini vurguladı.

"Yeni yöneticiler atanmalı"

Batman’daki sağlık alanındaki idari kadroların, deneyimli, akademik kariyeri yüksek ve tarafsız kişilere emanet edilmesi gerektiğini söyleyen Dursun, mevcut yöneticilerin görevden alınması gerektiğini savundu. Dursun, bu değişikliklerin hem sağlık çalışanlarının moralini yükselteceğini hem de vatandaşlara daha iyi hizmet sunulmasına olanak tanıyacağını ifade etti.

"Yetkili kurumlar sorumluluk almalı"

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı, tüm yetkili kişi ve kurumları, sağlık yönetiminde köklü değişiklikler yapmak için sorumluluk almaya çağırarak, bu sorunun çözülmesi için ivedi adımlar atılması gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Batman'da "Yeni Selahaddinler Arıyoruz!" programı düzenlendi

Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Batman'da "Yeni Selahaddinler Arıyoruz!" programı düzenlendi