• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı

18 Ağustos 2024, Pazar 03:44
18 Ağustos 2024, Pazar 03:44
Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Barak Ovası’nın sulaması ile ilgili yaşanan sorunlar için milletvekilleriyle beraber çalışmalara ve görüşmelere devam ettiklerini belirterek konu hakkında çok yakın tarihte müjdenin verileceğini söyledi.

Ovada, Antep Fıstığı üreticilerini dinleyerek mazot desteğinin öne alınması, boz kavlak fıstık alımı ve diğer desteklerle ilgili müjdeleri hatırlatan Başkan Fatma Şahin, fıstık üreticisinin yüzünü güldüren mesaisini sürdürüyor. Antep fıstığı hasadının devam ettiği Barak Ovası’na ziyarette bulunan Başkan Şahin, çiftçilerin fıstık hasadına katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün de katıldığı hasat sonrası yapılan açıklamada Barak Ovası’nın sulanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Başkan Fatma Şahin, milletvekilleri ile beraber kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini ve raporlamaların tamamlandığını söyledi.

“Çiftçiyi rahatlatacak şekilde bir çalışma başlattık”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hasat sonrası yaptığı açıklamada Barak Ovası’nın önemine vurgu yaparak, "Köylü milletin efendisi’ sözünün altına hepimiz imzamızı atıyoruz ve onlar ne diyorsa 22 yıldır Cumhurbaşkanımızla birlikte alandayız. Bugün yeni bir dönem var ve bu döneme göre fıstık ile alakalı bizden talepler vardı. Biz her yıl mazotu veriyorduk öne çekilmesini istediler. Hızlı bir şekilde çiftçi kart sahibi 40 binden fazla çiftçimize mazotlarını vereceğiz. Taleplerden birisi de maliyetlerdi. Geçen yıla göre bu yıl maliyetler yükseldi ve bizden bu konu hakkında destek talebinde bulundular. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi olarak hemen çalışmaya başladık. En önemli kısım boz kavlak fıstığın alınmasıydı. Alırken Tarım Kredi Kooperatifi ile beraber alıyoruz. Milletvekillerimizin gayreti ile yapılan lisanslı depoculuk var. Bu depolarda depolanacak şekilde şu anda köylünün elindeki fıstığı alacak ve piyasayı, çiftçiyi rahatlatacak şekilde bir çalışma başlattık. Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımız fıstıkların alımına başladı. Ne kadar alınması gerekiyorsa, kaç liraya alınması gerekiyorsa çalışıyoruz” dedi.

“Barak’ta her şey fıstık gibi olacak”
Açıklamasının devamında Barak Ovası’nda insanların mutlu olması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Şahin, “Bir hafta sonra geldiğimizde çok daha fazla yüzler gülüyor. Bundan sonra da en önemli gündemimiz Barak Ovası’nın sulanması bizden istenilen bu. Raporumuzu hazırladık. Bundan sonra sulama ile ilgili çalışmamızı yapacağız ve onun da müjdesini halkımıza vereceğiz. Günün sonunda Barak’ta her şey fıstık gibi olacak” şeklinde konuştu.


“Başkanımız Fatma Şahin çiftçinin sürekli yanında oldu”
Başkan Şahin’e desteklerden dolayı teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Barak Ovası’nın en verimli topraklardan birisi olduğunu vurgulayarak,
“Çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında fıstığın bereketini beraber yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza fıstık hasadı zamanında çiftçinin, üreticinin her zaman yanında olma yönünde, fıstık alımı hakkında destek verdiği için, keza Şahinbey belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Sadece hasat zamanı değil sonrasında gübre, mazot desteği ile Başkanımız Fatma Şahin çiftçinin sürekli yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız tarımda üreticimiz, çiftçimiz için verdiği teşviklerle çiftçinin yanında olan her türlü politikayı sürdürüyor. Bizler de milletvekilleri arkadaşlarımız olarak yine üreticinin, çiftçinin tarımsal sulamayla ilgili sorunlarının çözümü için gayretlerimizi sürdüreceğiz. İlgili kurumlarla defalarca görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz. Hep takipçisi olduk. Baraklı hemşerilerimiz şunu bilsin. Barak’ın sulaması ile ilgili konu bizim meselemiz. Bu konunun çözülmesi için bütün milletvekili arkadaşlarımızın hükümetimizin gündeminde. Bu konunun çözülmesi için Barak’ın sulama meselesinin çözümü için atılan adımları devam ettirilmesini ve kalan meselelerin çözülmesi için hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Rusya ve Mali arasında "nükleer" anlaşması

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, çiftçilerin sorunlarını dinledi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 412'ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı