• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı

09 Ekim 2023, Pazartesi 14:35
09 Ekim 2023, Pazartesi 14:35
Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üyesi olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun, BM Genel Sekreteri Antnio Guterres başkanlığındaki ilk toplantısına katıldı.
Video konferans yöntemiyle Antnio Guterres’in katılımıyla yapılan ilk hibrit toplantıda BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak, Geleceğin Zirvesi çerçevesinde konulara katkıda bulunmak için yerel ve bölgesel katılım, eylem ve çok düzeyli iş birliği konularına değinildi.
Toplantıda ayrıca sürdürülebilir kalkınma, sosyal içerme, iklim eylemi, yeni kentsel gündem ve insan hakları da dahil olmak üzere çok yönlü ve örtüşen krizlere karşı önlemler ve uluslararası anlaşmalar, standartların geliştirilmesiyle ilgili olarak yerel ve bölgesel yönetimlerin katılımı ve eylemleri ile ilgili stratejik konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Danışma grubu, Başkan Fatma Şahin’in de arasında bulunduğu yerel ve bölgesel yönetimlerden 15 temsilci ve Kolombiya, Hindistan, Nijerya, Filipinler ve İspanya olmak üzere beş ülkeden, çok düzeyli yönetişim konusunda sorumlulukları veya tanınmış uzmanlığı bilinen düşünce liderlerinden oluşuyor. Bir yıl boyunca çalışmalarına devam edecek danışma grubu, Genel Sekreter Guterres ile üç kez bir araya gelerek Geleceğin Zirvesi’nin hazırlık süreçlerinde dikkate alınacak yerel ve bölgesel yönetim boyutları hakkında bilgi verecek.
Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Guterres, katılımcılara teşekkür ederek, “Çok yönlü kurumları daha etkili hale getirmenin, insanların ve gezegenin karşı karşıya olduğu mevcut ve gelecekteki zorluklarla başa çıkmanın yollarını değerlendirirken, yerel ve bölgesel otoritelerin perspektiflerine ve katılımına ihtiyacımız var” dedi.
Şahin eğitim çalışmalarına değindi
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, davet için teşekkür etti. Konuşmasında eğitim konusuna değinen Başkan Şahin, “Gelecekteki eğitim sistemlerinin daha kapsayıcı, esnek, sürdürülebilir olmasına yardımcı olabiliriz. Ancak her ülkenin ihtiyaçları farklı. Bu önerilerin uygulanması, yerel şartlar ve ihtiyaçlara göre adepte edilmesi gerekiyor. Eğitim konusunda 8 başlık belirlenmesi gerekiyor. Bunlar erişilebilirlik ve kapsayıcılık, teknolojik ve dijital gelişmeler, öğrenme odaklı yaklaşım, öğretmen eğitimi ve destek, sürdürülebilirlik eğitimi, kültürel çeşitlilik bilinci, hayat boyu öğrenme ve değerlendirme. Eğitimi dönüştürme konusunda kapsayıcı, kaliteli eğitim için çok düzeyli iş birliklerine olan katkımızın tanınması ve ölçülmesine yönelik çabaların arttırılması yönünde bütün dünyaya çağrıda bulunmaktayız” diye konuştu.

Bursa'da DAİŞ operasyonu: 1 tutuklama

Batman'da ambulans yokuşta mahsur kaldı

İran, Yemen'deki durumu Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü

Siirt’te kar sevinci: Kent beyaza büründü, vatandaşlar sokaklara akın etti

Diyarbakır’da kar sonrası kartpostallık manzaralar

Diyarbakır’da tehlikeli kar oyunu: Sürücüler zor anlar yaşadı

Batman'da karla mücadele hazırlıkları tamamlandı

Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı

Batman’da okul çıkışında öğrencilerden kar sevinci

Batman'da resmî ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Malatya'da gizli buzlanma kazalara yol açtı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Battalgazi'de karla mücadele sürüyor

Doğu Anadolu illerinde dondurucu soğuk etkili oluyor

Siirt'te "Staghorn" böbrek taşı tek seansta temizlendi

Gündüz: Müslümanların hiçbir kutsalıyla kimse alay edemez. Bu hiç kimsenin haddine değildir. Taviz tavizi doğurur!

Ağrı'da rahatsızlanan hastalar için ekipler harekete geçti

Dargeçit’te kar yağışına "hazırlıksız" yakalanan belediyeye tepki: Ulaşımda aksama oldu

Şanlıurfa’da otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuğu için arama çalışması başlatıldı

Yahudi çeteler Kudüs'te yol kapattı

Siirt’te eğitime kar tatili

Adana’da asayiş uygulamalarndaı 454 aranan şahıs yakalandı

Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa'da DAİŞ operasyonu: 1 tutuklama

Batman'da ambulans yokuşta mahsur kaldı

İran, Yemen'deki durumu Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü

Siirt’te kar sevinci: Kent beyaza büründü, vatandaşlar sokaklara akın etti

Diyarbakır’da kar sonrası kartpostallık manzaralar

Diyarbakır’da tehlikeli kar oyunu: Sürücüler zor anlar yaşadı

Batman'da karla mücadele hazırlıkları tamamlandı