Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı

Tarih: 09.10.2023 14:35
Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şahin, BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun ilk toplantısına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üyesi olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’nun, BM Genel Sekreteri Antnio Guterres başkanlığındaki ilk toplantısına katıldı.
Video konferans yöntemiyle Antnio Guterres’in katılımıyla yapılan ilk hibrit toplantıda BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak, Geleceğin Zirvesi çerçevesinde konulara katkıda bulunmak için yerel ve bölgesel katılım, eylem ve çok düzeyli iş birliği konularına değinildi.
Toplantıda ayrıca sürdürülebilir kalkınma, sosyal içerme, iklim eylemi, yeni kentsel gündem ve insan hakları da dahil olmak üzere çok yönlü ve örtüşen krizlere karşı önlemler ve uluslararası anlaşmalar, standartların geliştirilmesiyle ilgili olarak yerel ve bölgesel yönetimlerin katılımı ve eylemleri ile ilgili stratejik konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Danışma grubu, Başkan Fatma Şahin’in de arasında bulunduğu yerel ve bölgesel yönetimlerden 15 temsilci ve Kolombiya, Hindistan, Nijerya, Filipinler ve İspanya olmak üzere beş ülkeden, çok düzeyli yönetişim konusunda sorumlulukları veya tanınmış uzmanlığı bilinen düşünce liderlerinden oluşuyor. Bir yıl boyunca çalışmalarına devam edecek danışma grubu, Genel Sekreter Guterres ile üç kez bir araya gelerek Geleceğin Zirvesi’nin hazırlık süreçlerinde dikkate alınacak yerel ve bölgesel yönetim boyutları hakkında bilgi verecek.
Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Guterres, katılımcılara teşekkür ederek, “Çok yönlü kurumları daha etkili hale getirmenin, insanların ve gezegenin karşı karşıya olduğu mevcut ve gelecekteki zorluklarla başa çıkmanın yollarını değerlendirirken, yerel ve bölgesel otoritelerin perspektiflerine ve katılımına ihtiyacımız var” dedi.
Şahin eğitim çalışmalarına değindi
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, davet için teşekkür etti. Konuşmasında eğitim konusuna değinen Başkan Şahin, “Gelecekteki eğitim sistemlerinin daha kapsayıcı, esnek, sürdürülebilir olmasına yardımcı olabiliriz. Ancak her ülkenin ihtiyaçları farklı. Bu önerilerin uygulanması, yerel şartlar ve ihtiyaçlara göre adepte edilmesi gerekiyor. Eğitim konusunda 8 başlık belirlenmesi gerekiyor. Bunlar erişilebilirlik ve kapsayıcılık, teknolojik ve dijital gelişmeler, öğrenme odaklı yaklaşım, öğretmen eğitimi ve destek, sürdürülebilirlik eğitimi, kültürel çeşitlilik bilinci, hayat boyu öğrenme ve değerlendirme. Eğitimi dönüştürme konusunda kapsayıcı, kaliteli eğitim için çok düzeyli iş birliklerine olan katkımızın tanınması ve ölçülmesine yönelik çabaların arttırılması yönünde bütün dünyaya çağrıda bulunmaktayız” diye konuştu.

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

Yükleniyor