• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,25% -0,04
  • EURO

    50,40% 0,42
  • GRAM ALTIN

    6495,67% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 1,03

Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır

31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisi tarafından Meclis'e sunulan ve "soykırım suçuna katılan çifte vatandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması" gibi konuları içeren kanun teklifinin bir an önce TBMM

Yaklaşık 10 ay önce HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan "soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" yasa tasarısı hala Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmadı.

Söz konusu yasa tasarısı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, neredeyse tüm siyasi partilerin kamuoyunun desteğini alan yasa tasarısının bir an önce TBMM'de oylamaya sunularak kanunlaşması gerektiğini ifade etti.

"Böylesine önemli bir konunun Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmesi kabul edilemez"

Şahin, "Malumunuz partimiz tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM'ye verilmiş bir kanun teklifi vardı. Ancak üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bu kanun teklifi hala TBMM'de görüşülüp kanunlaşmış değildir. Evet, temmuz ayı içerisinde bu kanun teklifimizin Genel Kurul'da görüşülmesi hemen hemen tüm partilerin desteğiyle bir karara dönüşmüştü ancak hala Genel Kurul'da görüşülmesi için sırasını beklemektedir. Şunu da belirtmek isterim ki bu kanun teklifimizden sonra dahi Meclis'e sunulan kanun teklifleri Genel Kurul'da görüşülüp kanunlaştı ama böylesine önemli olan, milletimizin ve kamuoyunun beklenti içerisinde olduğu bir konunun hala Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmiş olması kabul edilemez. Bu konuda Meclis'te gurubu olsun olmasın tüm siyasi partilerin desteğini alarak Genel Kurula gelmiş olan bu kanun teklifinin bir an önce oylanıp yasalaşmasını umut ediyoruz. Bu konuda yeniden bir kez daha TBMM'de grubu olan ve olmayan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz! Bu kanun teklifi bir an önce Genel Kurul'a gelmelidir. Tüm milletvekillerinin desteğiyle bu kanun teklifinin yasalaşması TBMM açısından tarihi bir sorumluluktur." dedi.

"Soykırımın failleri mağdur ettiği Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmayı planlarken bizim henüz hukuki bir düzenleme yapamamış olmamız vahim"

Son günlerde işgal edilmiş topraklarda direniş adına yapılan eylemler sonrasından siyonistlerin Meclis'e getirdiği kanun teklifi ile Arapların vatandaşlıktan çıkartılması gibi bir konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Şahin, "Soykırım suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar tüm sıcaklığı ve yoğunluğu ile devam etmektedir. Gazze'nin, Filistin'inde sınırlarını aşarak Lübnan'a, oradan belki de Suriye'ye ve daha farklı coğrafyalara uzanacak. Tüm bu gelişmelere rağmen hala bu kadar önemli olan bir kanun teklifinin Meclis'te bekletilmesi asla kabul edilemez. Yakın zamanda israil terör rejimi, kendi içerisinde Filistinlilerin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili bir kanun teklifini kendi meclislerine sundu. Hukuk işlerinde de bunun kabul edildiğine dair bazı haberler de çıktı. Burada bizzat soykırım suçunun faili olanlar mağdurlarına karşı bu kararları alırken biz hala bizzat faillere karşı sorumluluklarımızı yerine getiremiyorsak, hukuki birtakım düzenlemeler yapamıyorsak burada son derece vahim bir durumla karşı karşıyayız. Halkımız ve kamuoyu bu yasa tasarısının bir an önce kanunlaşması için beklenti içerisindedir." diye konuştu. (İLKHA)

Suriye’ye ilişkin dezenformasyon paylaşımlarına soruşturma

İletişim Başkanı Duran: Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Kocaeli ve İstanbul’da 8 ton 750 kilogram kalkan balığına el konuldu

Katar ile Somali savunma alanında işbirliği anlaşması imzaladı

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı depremde hasar gören TOKİ’ler için yetkililere seslendi

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Kılınç: Kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan kayısılar Malatya üreticisini bitiriyor

Antalya açıklarında mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Diyarbakır'da buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı: 3 yaralı

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş’ten otobüs durağı çağrısı

Guatemala'da cezaevlerinde isyan: 7 polis hayatını kaybetti

Madagaskar'da M Çiçeği vaka sayısında artış

Bakan Fidan, bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti

Elazığ'da eğitime kar engeli

Antalya'da orman yangını

Samsun’da mevzuata aykırı taşınan 2,6 ton mezgit balığına el konuldu

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev istifa etti

Dışişleri Bakanlığından Pakistan'a taziye mesajı

İngiltere Başbakanı Starmer: Tarife savaşı, kimsenin çıkarına olmaz

İzmir açıklarında 24 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman Medya Gazetesi 24. Yılını kutluyor

BM: Gazze'de 1,1 milyon kişi yeterli barınaktan yoksun

Çerkeş Çiçek Balı coğrafi işaret tescili aldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlandı

Türkiye ve Özbekistan yarın Ankara’da ortak toplantılarda buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir ve beraber Suriye'nin vazgeçilmez olduğu inancındayız. Suriye Suriyelilerindir

Gazze'de virüsle bağlantılı ölümler kaydedildi

Gazze'de can kaybı 71 bin 550'ye yükseldi

Camide çocuklara değerler eğitimi

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem: Bir ölü onlarca ev hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye’ye ilişkin dezenformasyon paylaşımlarına soruşturma

İletişim Başkanı Duran: Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Kocaeli ve İstanbul’da 8 ton 750 kilogram kalkan balığına el konuldu

Katar ile Somali savunma alanında işbirliği anlaşması imzaladı

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı depremde hasar gören TOKİ’ler için yetkililere seslendi

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Kılınç: Kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan kayısılar Malatya üreticisini bitiriyor

Antalya açıklarında mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı