• BIST 100

    15173,95%0,35
  • DOLAR

    43,19% 0,04
  • EURO

    50,24% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6371,95% -0,90
  • Ç. ALTIN

    10334,11% -0,35

Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır

31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisi tarafından Meclis'e sunulan ve "soykırım suçuna katılan çifte vatandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması" gibi konuları içeren kanun teklifinin bir an önce TBMM

Yaklaşık 10 ay önce HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan "soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" yasa tasarısı hala Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmadı.

Söz konusu yasa tasarısı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, neredeyse tüm siyasi partilerin kamuoyunun desteğini alan yasa tasarısının bir an önce TBMM'de oylamaya sunularak kanunlaşması gerektiğini ifade etti.

"Böylesine önemli bir konunun Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmesi kabul edilemez"

Şahin, "Malumunuz partimiz tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM'ye verilmiş bir kanun teklifi vardı. Ancak üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bu kanun teklifi hala TBMM'de görüşülüp kanunlaşmış değildir. Evet, temmuz ayı içerisinde bu kanun teklifimizin Genel Kurul'da görüşülmesi hemen hemen tüm partilerin desteğiyle bir karara dönüşmüştü ancak hala Genel Kurul'da görüşülmesi için sırasını beklemektedir. Şunu da belirtmek isterim ki bu kanun teklifimizden sonra dahi Meclis'e sunulan kanun teklifleri Genel Kurul'da görüşülüp kanunlaştı ama böylesine önemli olan, milletimizin ve kamuoyunun beklenti içerisinde olduğu bir konunun hala Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmiş olması kabul edilemez. Bu konuda Meclis'te gurubu olsun olmasın tüm siyasi partilerin desteğini alarak Genel Kurula gelmiş olan bu kanun teklifinin bir an önce oylanıp yasalaşmasını umut ediyoruz. Bu konuda yeniden bir kez daha TBMM'de grubu olan ve olmayan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz! Bu kanun teklifi bir an önce Genel Kurul'a gelmelidir. Tüm milletvekillerinin desteğiyle bu kanun teklifinin yasalaşması TBMM açısından tarihi bir sorumluluktur." dedi.

"Soykırımın failleri mağdur ettiği Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmayı planlarken bizim henüz hukuki bir düzenleme yapamamış olmamız vahim"

Son günlerde işgal edilmiş topraklarda direniş adına yapılan eylemler sonrasından siyonistlerin Meclis'e getirdiği kanun teklifi ile Arapların vatandaşlıktan çıkartılması gibi bir konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Şahin, "Soykırım suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar tüm sıcaklığı ve yoğunluğu ile devam etmektedir. Gazze'nin, Filistin'inde sınırlarını aşarak Lübnan'a, oradan belki de Suriye'ye ve daha farklı coğrafyalara uzanacak. Tüm bu gelişmelere rağmen hala bu kadar önemli olan bir kanun teklifinin Meclis'te bekletilmesi asla kabul edilemez. Yakın zamanda israil terör rejimi, kendi içerisinde Filistinlilerin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili bir kanun teklifini kendi meclislerine sundu. Hukuk işlerinde de bunun kabul edildiğine dair bazı haberler de çıktı. Burada bizzat soykırım suçunun faili olanlar mağdurlarına karşı bu kararları alırken biz hala bizzat faillere karşı sorumluluklarımızı yerine getiremiyorsak, hukuki birtakım düzenlemeler yapamıyorsak burada son derece vahim bir durumla karşı karşıyayız. Halkımız ve kamuoyu bu yasa tasarısının bir an önce kanunlaşması için beklenti içerisindedir." diye konuştu. (İLKHA)

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Miraç, secdelerle Allah'a yükselişin ve kulluğun zirvesidir

Erbil uçuşlarının durdurulduğu iddialarına THY’den açıklama

ABD yeni Grönland hamlesini duyurdu

Mardin’de aynı aileye ait 4 iş yerine silahlı saldırı

Kamerun'da silahlı saldırı: 14 sivil öldürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’de temaslarda bulundu

Dünya Kudüs Haftası'nda Diyarbakır'da "Gençlik Gazze ile Birlikte" etkinliği düzenlendi

DMM, Türkiye-Irak uçuşlarına ilişkin iddiaları yalanladı

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı

Tarsus’ta Hür Gençlik’ten Miraç Kandili’nde cami cemaatine lokum ikramı

Hatay'da Miraç Kandili'inde eller semaya açıldı

Miraç Kandili Bursa Ulu Cami’nde dualarla idrak edildi

Batman'da bir zincir marketin deposunda yangın

Çocuklar: Namaz bizim miracımızdır, bu gecede Müslümanlar ibadet etmeli ve Gazze'yi unutmamalı

Bakan Ersoy Patnos İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Bakan Uraloğlu: Dış hatlarda uçuş ağımız 133 ülkede 356 noktaya ulaştı

Cizre'de Miraç Kandili dualarla idrak edildi

DMM’den TOKİ başvurularına dair dolandırıcılık uyarısı

Tarsus Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde yetim ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

BM: israil'in Filistin'deki yardım kuruluşlarını yasaklaması hukukun ihlali

"Miraç hadisesinin gerçekleştiği yer İslam âleminin gönül yarası haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miraç Kandili mesajı

Siirt’te Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Avustralya'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı yürürlükte

Batman'da Miraç Kandili coşkuyla idrak edildi: Namaz, dua ve manevi atmosfer camileri doldurdu

ABD'de sokaklar savaş alanına döndü: Minneapolis'te bir kişi daha vurularak öldürüldü

Siirt'te bir fırın Miraç Kandili vesilesiyle vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu

Emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

Siirt Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Miraç, secdelerle Allah'a yükselişin ve kulluğun zirvesidir

Erbil uçuşlarının durdurulduğu iddialarına THY’den açıklama

ABD yeni Grönland hamlesini duyurdu

Mardin’de aynı aileye ait 4 iş yerine silahlı saldırı

Kamerun'da silahlı saldırı: 14 sivil öldürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’de temaslarda bulundu

Dünya Kudüs Haftası'nda Diyarbakır'da "Gençlik Gazze ile Birlikte" etkinliği düzenlendi