• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır

31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
31 Ekim 2024, Perşembe 17:15
Şahin: Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisi tarafından Meclis'e sunulan ve "soykırım suçuna katılan çifte vatandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması" gibi konuları içeren kanun teklifinin bir an önce TBMM

Yaklaşık 10 ay önce HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan "soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" yasa tasarısı hala Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmadı.

Söz konusu yasa tasarısı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, neredeyse tüm siyasi partilerin kamuoyunun desteğini alan yasa tasarısının bir an önce TBMM'de oylamaya sunularak kanunlaşması gerektiğini ifade etti.

"Böylesine önemli bir konunun Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmesi kabul edilemez"

Şahin, "Malumunuz partimiz tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM'ye verilmiş bir kanun teklifi vardı. Ancak üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bu kanun teklifi hala TBMM'de görüşülüp kanunlaşmış değildir. Evet, temmuz ayı içerisinde bu kanun teklifimizin Genel Kurul'da görüşülmesi hemen hemen tüm partilerin desteğiyle bir karara dönüşmüştü ancak hala Genel Kurul'da görüşülmesi için sırasını beklemektedir. Şunu da belirtmek isterim ki bu kanun teklifimizden sonra dahi Meclis'e sunulan kanun teklifleri Genel Kurul'da görüşülüp kanunlaştı ama böylesine önemli olan, milletimizin ve kamuoyunun beklenti içerisinde olduğu bir konunun hala Meclis Genel Kurulu'nda bekletilmiş olması kabul edilemez. Bu konuda Meclis'te gurubu olsun olmasın tüm siyasi partilerin desteğini alarak Genel Kurula gelmiş olan bu kanun teklifinin bir an önce oylanıp yasalaşmasını umut ediyoruz. Bu konuda yeniden bir kez daha TBMM'de grubu olan ve olmayan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz! Bu kanun teklifi bir an önce Genel Kurul'a gelmelidir. Tüm milletvekillerinin desteğiyle bu kanun teklifinin yasalaşması TBMM açısından tarihi bir sorumluluktur." dedi.

"Soykırımın failleri mağdur ettiği Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmayı planlarken bizim henüz hukuki bir düzenleme yapamamış olmamız vahim"

Son günlerde işgal edilmiş topraklarda direniş adına yapılan eylemler sonrasından siyonistlerin Meclis'e getirdiği kanun teklifi ile Arapların vatandaşlıktan çıkartılması gibi bir konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Şahin, "Soykırım suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar tüm sıcaklığı ve yoğunluğu ile devam etmektedir. Gazze'nin, Filistin'inde sınırlarını aşarak Lübnan'a, oradan belki de Suriye'ye ve daha farklı coğrafyalara uzanacak. Tüm bu gelişmelere rağmen hala bu kadar önemli olan bir kanun teklifinin Meclis'te bekletilmesi asla kabul edilemez. Yakın zamanda israil terör rejimi, kendi içerisinde Filistinlilerin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili bir kanun teklifini kendi meclislerine sundu. Hukuk işlerinde de bunun kabul edildiğine dair bazı haberler de çıktı. Burada bizzat soykırım suçunun faili olanlar mağdurlarına karşı bu kararları alırken biz hala bizzat faillere karşı sorumluluklarımızı yerine getiremiyorsak, hukuki birtakım düzenlemeler yapamıyorsak burada son derece vahim bir durumla karşı karşıyayız. Halkımız ve kamuoyu bu yasa tasarısının bir an önce kanunlaşması için beklenti içerisindedir." diye konuştu. (İLKHA)

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama

Antalya’nın CHP’li 3 belediye başkan yardımcısı istifa etti

Bilecik'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama