• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Şahin: "Kadının emeği, bakış açısı ve duygusal zekası ekonominin temel parçası"

GÜNDEM 1.08.2024 16:15:08 0
Şahin:

Şahin: "Kadının emeği, bakış açısı ve duygusal zekası ekonominin temel parçası"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadın emeğinin, bakış açısının ve duygusal zekasının yaşamın bir parçası haline dönüştürmenin gerek şehir gerek aile gerekse de ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri Çalıştayı, özel bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştayda, kadın kooperatiflerinin sorunlarına kalıcı çözüm önerileri getirmek amaçlanıyor. Çalıştayda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ekonomi İşleri Başkanı Ayla Gündoğmuş konuşma yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalıştayda yaptığı konuşmada, kadın kooperatiflerinin bu çalıştay ddsayesinde önemli bilgilere ulaşarak, ihtiyacı olan kaynağa kolaylıkla sahip olacağını belirtti.

“Çalıştay, kadın kooperatifleri için önemli bilgi kaynağı”
Şahin, kadın kooperatiflerinin sıkıntılarına çözüm aramak için çalıştayın organize edildiğini vurgulayarak, “Her bir kadın kooperatifimizin belli başlı sıkıntıları var. Dolayısıyla rekabet etme gücünün artırılmasının, kadın emeğinin, bakış açısının ve duygusal zekasının yaşamın bir parçası haline dönüştürmenin gerek şehir gerek aile gerekse de ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu görüyoruz. Bu noktada bakanlıklarımız çok destek veriyor. Hibe programları kapsamında maliyeti yüksek makinelerin temin edilmesinde bakanlık destek veriyor. Tabii bu gibi bilgilere sahip olman gerekiyor ki ihtiyaçlarını temin edesin. O nedenle bu çalıştay bilgiye ulaştırma konusunda önemli bir nitelik taşıyor” dedi.
Şahin, e-ticaret alanının çok önemli bir niteliğe kavuştuğunu vurgulayarak, “Organik ürünlerin pazarından tutun da akıllı tarımdan sürdürülebilir kalkınmaya kadar yeni tanımlamaları kooperatiflerimizi dirençli hale getirmemiz lazım” diye konuştu.

Kuzey Ege'de fırtına uyarısı

İstanbul'da yarı maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapandı

Sivas'ta 53 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Manisa'da hızlı tren viyadük inşaatında çökme: 9 yaralı

İran'da liman patlamasında can kaybı artıyor: 14 ölü, 750 yaralı

İşgalci ABD Yemen'e saldırıyor: Sana ve Sada yine hedef oldu

Dışişleri Bakanlığından İran'a taziye mesajı

Zelenski ateşkes için İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Fransa’da camide namaz kılan bir genç 50 yerinden bıçaklanarak vahşice katledildi

İstanbul'da "Mevlid-i Nebi" etkinliği için son hazırlıklar yapılıyor

HÜDA PAR Bingöl heyetinden köy ziyaretleri

Bingöl Umut Kervanı 2025 yılı kurban organizasyonunu duyurdu

Bingöl’de nadir görülen çengel boynuzlu yabani dağ keçileri görüntülendi

Avusturya’da Gazze için “hüzün yürüyüşü” düzenlendi

Irak'tan Suriye'ye buğday yardımı

Takla atan hafif ticari araçta 4 kişi yaralandı

Gazze açlık nedeniyle toplu ölümlerin eşiğinde

Ukrayna: Kursk bölgesinde harekâtımız devam ediyor

İstanbul halkı dağıtılan güllerle "Mevlid-i Nebi" etkinliğine davet edildi

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

İzmir'de DAİŞ operasyonu: 13 gözaltı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden asfaltlamada gece mesaisi

Trump’ın elçisi Witkoff dördüncü kez Putin’le görüştü

Kars'ta trafik kazası: 1 ölü 5 yaralı

Macron ve Zelenskiy ateşkesi görüştü

Hindistan ve Pakistan arasında gerilim büyüyor

Nijerya'da maden sahasına silahlı saldırı: 14 ölü

Zelenski, Trump ile Vatikan görüşmesinin içeriğine ilişkin ipuçlarını paylaştı

İran ile ABD arasındaki görüşmelerin üçüncü turu Umman'da 

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ