• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

Şahin, Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle buluştu

21 Ekim 2022, Cuma 04:15
21 Ekim 2022, Cuma 04:15
Şahin, Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahin, Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Viyana’da düzenlenen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Yıllık Konferansı’nda ana konuşmacı olarak katıldı.
EBRD tarafından Yeşil Şehir ilan edilen Gaziantep’i temsil eden Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil sanayi, yeşil enerji, atıkların ayrışması gibi çevreci konularda yaptığı çalışmaları, diğer yeşil şehir temsilcilerine anlattı. Başkan Şahin, yıllık konferansta yaptığı konuşmada, İmar, Ulaşım ve İklim Master Planları’nı beraber yürüttüklerini belirterek, Gaziantep’te yapılan sanayi atıklarının çevreye zarar vermemesi, yeşil ulaşım, doğalgazlı otobüse geçiş, bisiklet yolları, bisiklet kullanımının toplu taşıma sistemine entegrasyonu, güneş enerji santralleri, hidrojenli otobüsler için altyapı çalışmaları ve projeleri konularını anlattı.
Viyana’da bulunan hidrojenli otobüs tesiste incelemelerde bulundu
Viyana’da hayata geçirilen çevreci yatırımlar ve iyi örnekleri inceleyen Başkan Fatma Şahin, şehirde hizmet veren hidrojenli otobüs tesisine de ziyarette bulundu. Burada altyapı, işleyiş ve çalışma prensipleri hakkında teknik ekibiyle beraber bilgi aldı. Atıktan sanata sanat yönüyle ön plana çıkan Spittelau Atık Yakma Tesisi ve Bölge Isıtma Pompası alanında incelemelerde bulunan Fatma Şahin, tesisin kapasitesi, çevreci çalışma prensipleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Daha sonrasında Viyana Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni ziyaret eden Şahin, burada yetkililerden çevreci proje ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Şahin, Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle buluştu
Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanı olarak göreve başladığı Gaziantep’te akıllı şehir planlaması, yeşil şehir, kültürel mirasın korunması ve mülteci konularında dünyaya örnek gösterilebilecek bir belediyecilik modeli meydana getirdiklerini ifade etti. Kültürel mirasın ülkeler ve toplumlar için önemine dikkati çeken Şahin, Gaziantep’in gastronomi alanında UNESCO şehri olduğunu, aynı zamanda antik kent statüsüne sahip müzeler şehri olduğunu dile getirdi.
'Kültürel miras en büyük gücümüz. Artık şunu söylemiyoruz, ne kadar kişi başına düşen milli geliriniz varsa o kadar zenginsiniz. Artık diyoruz ki ne kadar kültürel mirasın var ve ne kadar yetişmiş insan gücün var. İkisinde de hamdolsun çok zenginiz.' değerlendirmesinde bulunan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin belediyecilik modeli olan Gaziantep modelinin dünyaya örnek teşkil edeceğini sözlerine ekledi. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da çok yönlü bir şehir olan Gaziantep’in Viyanalılar tarafından daha iyi tanınması için buradaki Türk toplumuyla yoğun bir çalışma sürdüreceklerini belirterek, Avusturya’da Gaziantep’e kardeş şehir olabilecek çok sayıda güzel kentin bulunduğunu dile getirdi.
[gallery ids=',52162,52163,52164,52165,52166,52167']

Vietnam'da tayfun: 3 ölü, 10 yaralı

Ramallah'ta işgal saldırısı: Biri çocuk 2 kişi yaralandı

Musk’ın şirketlerinden OpenAI ve Apple’a rekabet davası

İBB soruşturmasında yeni gelişme: İmamoğlu’nun avukatı gözaltına alındı

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan vergi adaletsizliğine tepki

Gazze'de açlık nedeniyle 3 kişi daha şehit oldu

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul’da yardım dağıtımına düzenleme geldi

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyona destek oluyor

Hasta mahkûmun ailesinden adalet çağrısı: "Bu bir hukuk ve vicdan çağrısıdır"

İşgalin eğitim katliamı: 232 eğitim kurumu yok edildi, 18 binden fazla öğrenci şehit

Vietnam’da yarım milyondan fazla kişi tayfun Kajiki nedeniyle tahliye ediliyor

İstanbul’un barajlarında bir ayda yüzde 15’lik düşüş

Malatya'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

Diyarbakır'da tarih yeniden yazılıyor: Yüzyıllık yanlış düzeltildi!

Batı Şeria'da ev baskınları: Çok sayıda Filistinli genç alıkonuldu

Açlık grevindeki Filistinli direnişçiler hastaneye kaldırıldı

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

29 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

TCMB, sektörel enflasyon beklentilerini açıkladı

Şanlıurfa’da hayvan otlatma tartışması kavgaya dönüştü: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze'deki Ortodoks ve Latin Patrikhanesi: Zorunlu göç siviller için ölüm gibi

Şanlıurfa’da otele silahlı saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Malatya'da fabrika yangını

İstanbul Valiliği'nden açıklama: STK'lar okullarda artık bizzat yardım dağıtamayacak

Şanlıurfa'da apartmanda çıkan yangın söndürüldü

Şanlıurfa’da Neolitik Çağ izleri gün yüzüne çıkarıldı

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı keyfi baskınlarla kirletiyor

Şanlıurfa'da ev yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü

Batman İtfaiyesinden çiftçilere uyarı: Anız yakmak toprağa ihanettir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vietnam'da tayfun: 3 ölü, 10 yaralı

Ramallah'ta işgal saldırısı: Biri çocuk 2 kişi yaralandı

Musk’ın şirketlerinden OpenAI ve Apple’a rekabet davası

İBB soruşturmasında yeni gelişme: İmamoğlu’nun avukatı gözaltına alındı

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan vergi adaletsizliğine tepki

Gazze'de açlık nedeniyle 3 kişi daha şehit oldu

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı