• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

Şahinbey 100. yıl tünellerin ışık göründü

GÜNDEM 17.11.2023 08:35:02 0
Şahinbey 100. yıl tünellerin ışık göründü

Şahinbey 100. yıl tünellerin ışık göründü

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri için Cumartesi günü saat 17.00’da ışık görme töreni düzenlenecek.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun 3 katlı köprülü kavşak ile birlikte şehre kazandıracağı en önemli projelerden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünel çalışmalarında son yaklaşıldı. Tüneller için Cumartesi günü saat 17:00’da düzenlenecek olan program ile ışık görme töreni düzenlenecek. Tüneller tamamlandığında yarım saatlik yol 1 dakikaya inecek.

Gaziantep’te bir ilk
Gaziantep’te ilk, Türkiye’de ise sayılı şehir merkezlerinde mevcut olan tünel projesinin, çalışmalarına başlanırken, yapılacak proje ile vatandaşlar yol ve yakıt tasarrufundan önemli ölçüde faydalanacak. Bunun yanı sıra hava kirliliğinin önüne geçilmesine de önemli katkı sağlanmış olunacak. Yer altına inecek olan trafik ile birlikte trafik akışı da önemli ölçüde rahatlayacak. Bu proje ile Kılınçoğlu Mahallesi ile YeşilVadi arasındaki trafik yoğunluğu azaltılırken şehrin kuzey-güney aksında yeni bir hat oluşacak. Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri birinci sınıf karayolu tüneli standartlarında 2 x 2 şerit sayısına sahip. Şerit genişlikleri 3,5 m uzunluğunda tasarlanan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin sol tüpü bin 250 metre, sağ tüpte bin 250 metre olmak üzere toplam 2 bin 500 metre uzunluğundadır. Tüneller şehrin transit trafiğine hizmet edecek olup, şehir içi bulvarları ve nüfusu yoğun olan mahallelere ulaşım erişimini daha kolay hale getirecek.

'Tüm vatandaşlarımız ışık görme törenine davetlidir'
Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin kendisini en çok heyecanlandıran projeler arasında yer aldığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Özdemirbey Caddesine alternatif Tüfekçi Yusuf Bulvarı’nı, Yeşilvadi Bulvarı’na bağlayacak olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinde son aşamalara geldik. Gaziantep’imizde yapılan ilk tünel projesi ile şehrin trafiğine yeni bir soluk, yeni bir nefes aldıracak proje yapıyoruz. Gidiş geliş şeklinde yapılan tünelimizin uzunluğu 2 bin 500 metre olacak ve Şahinbey 100. Yıl Tünellerimiz için Cumartesi günü saat 17:00’da ışık gördü töreni düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı YeşilVadi çıkışında düzenlenecek olan törene davet ediyorum. Tünel projemiz vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Sakarya’da komşu kavgası felakete dönüştü: 5 ölü, 5 yaralı

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dersbaşı yapacak

Çorum'da tur otobüsü kaza yaptı: 23 yaralı

Yağışlı hava etkisini sürdürüyor: Kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle çocuklar ciddi risk altında

Motosiklet ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

ABD'de vergi kesintilerini içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi

Kuzey Kore'den orduya savaş talimatı

BM: ABD'nin yeni vergi uygulamaları dünya ticaretini tehlikeye atıyor

Ukrayna'dan Rusya'nın enerji altyapısına saldırı

İşgal zindanlarında yüzlerce çocuk ağır koşullar altında tutuluyor

Âlimlerden ortak açıklama: Ümmet Gazze'ye sahip çıkmalı

Hindistan ile Sri L arasında savunma ve enerji işbirliği

Rusya'dan misilleme: 3 Moldova diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi

İki otomobilin çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı

İstanbul için yağışlı hava uyarısı

Kerç Boğazı'ndaki petrol sızıntısı temizleniyor

YDS sonuçları açıklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füze saldırısı: 18 ölü

Uyuşturucu suçundan aranan firari Siirt’te yakalandı

Diyarbakır’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen yöresel lezzetler fuarı başladı

Batman-Silvan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Hafif ticari araç beton menfeze çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

"20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM’den yapılacak" iddialarına açıklama

Malatya'da dolu yağışı nedeniyle kayısı bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR