• BIST 100

    8862,16%-0,41
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,82% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2930,09% 0,50
  • Ç. ALTIN

    4899,69% 0,37

Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu

GÜNDEM 5.05.2024 15:00:30 0
Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu

Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu

Yıllardır çevreye duyarlılık videoları ve projeleri üreten Şahinbey Belediyesi’nin vatandaşların çevreyi temiz tutması yönünde çektiği video sosyal medyada viral oldu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği konusunda gösterdiği hassasiyet bir kez daha ülke gündemine oturdu. Daha önce Bankam Atık, Yeşil Düdük ve evinin önünü temiz tutana temizlik seti hediyesi gibi projeler yaparak vatandaşları çevre temizliği konusunda bilinçlendiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği konusunda sosyal medyasından yayınlattığı video büyük ses getirdi.

Atma projesine Şahinbey damgası
Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi ve ATMA Derneği Başkanı Pervin Ersoy öncülüğünde başlatılan “Atma” kampanyasında Şahinbey Belediyesi’nin projeleri ilgi gördü. Özellikle sosyal medyada temizlik üzerine yapılan çekimler ATMA Derneği Başkanı Pervin Ersoy’un beğenisini ve takdirini kazandı.

'Önemli bir kampanya'
Atma Derneği’nin düzenlediği programda çevre temizliği konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Belediyelerin görevi çöpleri toplamaktır. Belli başlı noktalardan bunları zaten topluyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Ama her kişinin arkasına, her sokağın başına bir tane temizlik görevlisi koyulursa belediyenin diğer faaliyetleri yapılamaz. Bu nedenle yıllardan beri bizim de kullandığımız bir slogan vardı ‘En güzel temizlik, kirletmemektir’ diye. Bunu hep anlatmaya çalıştık. Bu yüzden Atma projesini önemsiyoruz. Bu programı düzenleyen, destekleyen herkesi yürekten kutlarım” ifadelerini kullandı.

“En güzel temizlik kirletmemektir”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Çevre temizliğini çok önemsiyoruz ve yıllardır da bunun mücadelesini veriyoruz. Çevre temizliği konusunda çocukları bilgilendirmek için tüm okulları kendim ziyaret ettim ve çocuklara ‘en güzel temizlik kirletmemektir’ dedim. Sokaklar evimiz evimizi temiz tutmamız gerekiyor. Mesela evinizin içerisinde otururken halının üzerine yediğiniz çekirdeğin kabuğunu atıyor musunuz? Madem evimizin içerisine atmıyorsak, Şahinbey de evimiz bu nedenle ilçemizin sokaklarını, caddelerini okullarını ve parklarını temiz tutmamız gerekiyor. Sosyal medyada paylaştığımız videoda çektiğimiz şeyler yaşamın içerisinde yaşadığımız birçok şeyden bir kaçıydı. Bunu canlandıralım dedik. Zaten parklara gittiğimizde bankların ve kamelyaların altlarına hep çekirdek kabuğu atıyorlar veya yerlere sigara izmariti atıyorlar. Onları taşların arasından toplamak çok zor. Temizlik anlamında farkındalığı yakalamak için okullarda yeşil yelek giyip ellerimize eldiven takarak çocuklarla sokak temizlikleri yapıyoruz. Böylelikle atılan çöplerin yerden ne kadar zor toplandığını gören çocuk bir daha yere çöp atmıyor. Çocuklara ne kadar küçük yaşta bu eğitimi verirsek o eğitim kalıcı hale geliyor. Bizim çöp diye attığımız birçok şey geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek atıklar. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı geri dönüşüm projesini teşvik etmek için kalabalık noktalara Bankam Atık noktaları oluşturduk. Vatandaşlarımız kendi evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri geri dönüşüm malzemelerini Bankam Atık noktalarına getiriyorlar ve getirdikleri malzemeler için verilen puanlar karşılığında hediyeler veriyoruz. Böylelikle sokağa atılan çöp miktarı da azalıyor. Bir taraftan geri dönüşümü teşvik ederken bir taraftan da sokaklara çöp atılmamasını teşvik ediyoruz. En güzel temizlik kirletmemektir” diye konuştu.

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Kamyonet ile minibüs kafa kafaya çarpıştı: 11 yaralı

Lübnan'da şehid sayısı 1411'e yükseldi

Türkiye'den Bosna Hersek'e sel nedeniyle başsağlığı mesajı

Hizbullah: 20 işgal askeri daha öldürüldü

Pakistan ve Lübnan Büyükelçiliği'ne atama

İTTİHADUL ULEMA: 9'uncu alimler buluşması bugün başlıyor

Çınar: Elimizdeki Kur'an, kafirlere karşı ümmetin bir olmasını emrediyor

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya, Ukrayna ordusunu İskender füzesiyle vurdu

 Kuzey Kore'den nükleer silah tehdidi

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Giresun'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Muğla açıklarında 65 düzensiz göçmen yakalandı

ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları Yemen'e saldırdı

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesabına yatırıldı

BM: Lübnan'dan yaklaşık 235 bin kişi Suriye'ye geçti

Haiti’de çete baskını: 20 ölü, 50 yaralı

Malatya’da silahla yaralama olayının faili tutuklandı

İspanya'da savaş uçağı düştü

Dışişleri Bakanlığı siyonist rejimin katliamlarına tepki gösterdi

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış, İlçe Müftüsü Akçay'ı ziyaret etti

Gaziantep Milletvekili Demir’den GGC Başkanı Ay’a hayırlı olsun ziyareti

Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu

Malatya’da çalınan şap makineleri bulundu

Bosna Hersek’te şiddetli yağışlar sele yol açtı: 14 ölü

Trafik kazalarını önlemek için yeni kampanya başlatıldı

Başkan Taşkın, mahalle sakinleri ile bir araya geldi

ANFİDAP: HÜDA PAR'ın kanun teklifinin öncelenmesini ve meclisten geçmesini bekliyoruz

Malatya Valisi Yavuz: Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku