• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Şahinbey’de 10 milyon fide dağıtımı başladı

19 Nisan 2024, Cuma 14:00
19 Nisan 2024, Cuma 14:00
Şahinbey’de 10 milyon fide dağıtımı başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahinbey’de 10 milyon fide dağıtımı başladı

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde, çiftçilere destek sağlamak amacıyla Kapacağız Mahallesi’nde fide dağıtımına başlandı. Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen bu etkinlikte, bölge çiftçilerine toplamda 10 milyon fide dağıtılacak. Programın ilk gününde, çiftçiler fideleri almak için büyük bir ilgi gösterdi. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.
“Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz”
Çiftçilere verdiği desteği arttırarak devam ettireceğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “7 yıldan beri aralıksız bir şekilde çiftçimizin ihtiyacı olan arpa, buğday, yem, gübre, arılı kovan desteği, zeytin fidanı, fıstık fidanı, canlı hayvan desteği, süt sağma makinası, meraların gübrelenmesi ve arazi yollarının yapılması gibi birçok destek de bulunduk. Çiftçimizde ekili alanlarımızı 4 kat arttırarak ve çifti sayımızı yüzde yüz arttırarak buna cevap verdi. Çiftçimiz kazanıyor. Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz. Şu ana kadar belediyemizin sağladığı destek 1 milyar liraya ulaşmış oldu. Bu çok önemli bir destek. Bu kadar destek veren Türkiye’de başka bir şehir yok. Şahinbey’in çiftçisi çok şanslı. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidelerimiz çok kaliteli. Bölgemize uygun özel olarak ürettirdik. İnşallah bu üretimde sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu Anadolu’nun desteğini karşılamış oluyoruz. Çiftçimiz bundan gerçekten büyük kazanç elde ediyor. Dağıttığımız ürünler en az 15 kat fazla destek olacak” dedi.
“Aracıyı ortadan kaldırdığımız zaman hem çiftçi kazanacak hem de tüketici kazanacak”
Yeni projesi ile ilgili konuşan Tahmazoğlu, “Üreticiyle tüketiciyi buluşturmak istiyoruz. Bu konuda bazı engeller var önümüzde ama biz onları da aşacağız. Ben şunu planlıyorum. Tarladan direk çiftçimizden alıp pazarda kendi pazarcılarımız aracılığıyla direkt tüketiciye satmayı planlıyoruz. Aracıyı ortadan kaldırdığımız zaman hem çiftçi kazanacak hem de tüketici kazanacak. Şu an bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bizim şu anda koyun keçi birliğiyle yaptığımız şehirde birçok mağazamız var. Orada çiftçimizin sütünü, yoğurdunu, kaymağını direkt doğrudan alıp satışını yapıyoruz. Meyve sebzede inşallah bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmemiz şart”
Fırat’ın suyunun Şahinbey’e getirme projesiyle ilgili bilgi veren Tahmazoğlu,“Fırat’ın suyuyla alakalı olarak kendime yakışanı yapıyorum. 2 gün önce Ankara’daydım. Bu konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptım. Tarım bakanımızdan da randevu istedik. İnşallah vekillerimiz ve bakanlarımızla görüşmeleri yapıyoruz. Dünya kuraklığa doğru gidiyor. Bu kadar emek veriliyor. Yağış olmadığı zaman hepsi boşa gidiyor. Boşa gitmemesi için geleceğimiz için Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmemiz şart. Ben buna inandığım için bunun arkasında durmaya devam edeceğim” diye konuştu.

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Gana'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi

Mersin Valisi Toros, tarım sektörü paydaşlarıyla bir araya geldi

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Gaziantep Müftüsü Hazırlar, Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına atandı

Aşiret liderlerinden işgal zulmüne tepki: Zulmün son bulması için İslam alemi yekvücut olmalı

22. Ankara Kitap Fuarı kitapseverlere kapılarını açtı

Antik Mısır’ın görkemli mirası: 3.300 yıllık kraliyet mezarı kapılarını açtı

Kamyonetçilerden kantar kararına konvoylu protesto

GTB Başkanı Akıncı: Tarımda sürdürülebilirlik, stratejik zorunluluktur

Müftü Kazcı: Peygamberimizin kıldığı namaz tağutları titreten bir ibadetti

Filistin Direniş Komiteleri: HAMAS'ın yanıtı ulusal birliğin üzerine inşa edildi

İndirim dönemlerinde tüketici aldatmacalarına dikkat: Her indirim gerçek indirim değildir

İş kazasında 2 işçi hayatını kaybetti

ABD mahkemesi: UNRWA tam dokunulmazlığa sahip

Ergani'nin trafik ve otopark sorunu çekilmez hale dönüştü

siyonistlerin imaj kurtarma çırpınışı: sosyal medyaya yüzbinlerce dolar rüşvet

Siirt’te "Özgürlüğün Dalgaları" etkinliğiyle Sumud Filosu’na destek verildi

İşgalciler, Han Yunus'ta çeteleri takip eden 20 polisi şehit etti

Gaziantep'te Sumud Filosu için tutulan nöbet devam ediyor

İki çocuk daha Gazze'de açlıktan şehit oldu

Gaziantep’te trafiği tehlikeye düşüren şahıslar yakalandı

Mardin’de "Gazze’ye Vefa Yürüyüşü" etkinliği düzenlenecek

Gaziantep'te usulsüz rapor operasyonu: 4 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 67 bini aştı

Ensarullah Hareketi’nden HAMAS’ın barış yanıtına destek

Ömer Çelik: HAMAS'ın cevabı barış ve adalet odaklı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Gana'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi

Mersin Valisi Toros, tarım sektörü paydaşlarıyla bir araya geldi

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü