• BIST 100

    16729,64%-1,45
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7300,76% 0,30
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Şahinbey’de çevreci okullara ödül yağmuru

09 Haziran 2023, Cuma 16:10
09 Haziran 2023, Cuma 16:10
Şahinbey’de çevreci okullara ödül yağmuru
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şahinbey’de çevreci okullara ödül yağmuru

Şahinbey Belediyesi 5-12 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde çevreye duyarlı olan okulları ödül yağmuruna tuttu.
Şahinbey Belediyesi gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına 5-12 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde geri dönüşüm ve atık pil toplama yarışmalarında dereceye giren okulları hediye yağmuruna tuttu. Tüm okullara temizlik malzemesi desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi geri dönüşüm projesiyle farklı kategorilerde dereceye giren okullara 20 bin - 15 bin ve 10 bin TL’lik hediye çekleri verdi.

'Çevremizi korumalıyız'
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek “Öncelikle Çevre Haftasını kutluyorum. Yaşadığımız dünyayı gelecek nesillere çok daha güzel bir şekilde bırakmak gerçekten çok önemli bunun için çevremizi korumalıyız. Daha çevreci bir dünya için daha çok ağaç dikmeliyiz. Çocuklarımıza güzel bir çevre bırakmak adına 4 milyon 700 bin Şahinbey ilçemize ağaç dikimi gerçekleştirip 650 tane park yaptık. Aynı zamanda kapısının önünü temiz tutan annelerimize temizlik malzemelerinden oluşan paketler hediye ettik. Okullar arası geri dönüşüm malzemeleri toplama yarışmaları düzenleyerek okullarımıza temizlik malzemeleri hediye ettik. Güzel bir Dünya, Türkiye, Gaziantep ve Şahinbey bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Projemize desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüze ve Çevre İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

'Çevre temizliğine önem veriliyor'
Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, Şahinbey Belediyesi’nin geri dönüşüm anlamında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyesi söz konusu olduğunda yapılan projelerden dolayı büyük heyecan duyuyorum. Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu bu çevreci projeleri her daim destekliyoruz. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2017 yılından bu yana yapılan geri dönüşüm çalışmasının ülke ekonomisine çok ciddi bir katkısı oldu. Bundan sonraki süreçte de Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu bu çevreci projeleri desteklemeye devam edeceğiz ve kendilerini verdikleri desteklerden dolayı kutluyorum” dedi.

'Çevre bilinci oluşuyor'
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç öğrencilere çevre bilincinin oluşturulması için önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek “Şahinbey Belediyemiz çevre bilincini kazandırmak ve geri dönüşümü milli ekonomiye kazandırılması noktasında Başkanımızın Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı proje çerçevesinde okullarımıza faaliyetlerinden dolayı ödüller veriyor. Bu hediyeler öğrencilerimizin bu işe sıkı sarılmalarına neden oluyor. Şahinbey Belediye Başkanımız eğitime önemli destekler veriyor. İlk ve anaokuluna başlarken boyama ve eğitim setinin yanı sıra yıl boyunca da kitaplar hediye ediyor. Ortaokulda karne hediyesi olarak spor ayakkabısı ve LGS setleri, üniversiteye hazırlıkta TYT setleri hediye diyor. Eğitimin her noktasına Başkanımız her zaman yanı başımızda oluyor. Bu da bizim eğitim başarımıza etki ediyor. Bu anlamda bizlere her zaman destek olan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor

Bilecik’te narkotik operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da marketlere Ramazan denetimleri

İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve yer yer kar uyarısı

Cedit kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi

İftar sonrası tatlı tüketimine dikkat

Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malaya eskisinden çok daha güzel olacak

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun: 5 kişi tutuklandı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Batman'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Ulaşımla ilgili önemli çalışmalarımız olacak

Sumud ve Özgürlük Filosu yeniden yola çıkıyor

Öter: TMO'nun elindeki buğdayı satışa çıkarması tüketiciye bir katkısı olmadı

Batman'da İslam şehitleri resim sergisi açıldı

Mersin’de trafik denetimi gerçekleştirildi

Bursa'da 4 kuşaktır devam eden Ramazan helvası geleneği

Meteorolojiden Malatya için kar yağışı uyarısı

Siyonist barbarlık: 15 sağlık görevlisine 900’den fazla kurşun yağdırmışlar

19 özel okul hakkında "fahiş fiyat" soruşturması

100 milyon dolarlık soygundan aylar sonra Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifa etti

Malatya'da kuyumcu soygunu girişimi ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Battalgazi Belediyesi'nden alt serim çalışması yaptı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı