• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

GÜNDEM 18.12.2023 15:00:03 0
Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

Şahinbey ilçesinde dünyaya gelen 170 bininci bebeğe ’hoş geldin bebek’ sürprizi yapıldı.
Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle harekete geçirilen anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek hedefiyle yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor.
2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü birlikte hareket ederek anneleri bilinçlendirmek sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede Gaziantep Şahinbey ilçesinde doğum yapan çiçeği burnunda 170 bininci anneyi bilinçlendirmek için sürpriz bir ziyarette bulundu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dünyaya yeni gelen bebeğin ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni doğan bebeğin bakım seti ürünleri, battaniye, ateş ölçer ve anneyi bilgilendirecek bir takım hediyeler verdi. Başkan Tahmazoğlu bu uygulamanın Şahinbey ilçesinde her yeni doğan bebekli aileye yapıldığını uygulamanın hedefinin ise anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı bebekler ile sağlıklı yeni bir nesil için olduğunu belirtti.
“Hoş Geldin Bebek’ projesi çerçevesinde Dünya’ya Şahinbey’de gözlerini açan 170 bininci bebeğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bir altın hediye ederek ’vatana ve millete hayırlı bir evlat olur’ dileklerinde bulunarak anne ve babayı da tebrik etti.
Ailelerin Mutluluğuna Ortak Oldu
170 bininci bebeğin ailesine sürpriz ziyarette bulunarak ailenin mutluluğunu paylaşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemizde her yıl yaklaşık 20 bine yakın bebek doğuyor. Bizde doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Sağlık Müdürlüğü’nden almış olduğumuz ebemiz ve belediye personelimizle birlikte annelere, bebeğin aşıları, nasıl yapılacak, ne zaman yapılacak gibi bebek bakımı hakkında bilgiler veriyoruz. Diğer yandan Şahinbey Belediyesi olarak bebeklerimize battaniye, ateş ölçer ve çanta hediye ediyoruz. Bugün itibariyle 170 bininci bebeğimiz Ecrin bebeğimizi ziyaret ediyoruz” dedi.
“Şahinbey Belediyesi olarak teşvik ediyor ve destekliyoruz”
Şahinbey Belediyesi’nin gençlere ve evlenen kişileri teşvik ettiğini belirten Başkan Tahmazoğlu, Geçen yıl rekor kırdıklarını da söyleyerek, “Türkiye’nin ve dünyanın en büyük probleminden bir tanesi nüfus artışının azalıyor olması. Özellikle Avrupa ülkelerinde bu daha fazla. Şuanda yüzde 1.9’a düşmüş durumda bu ise Türkiye’nin yaşlanması anlamına geliyor. Çalışan nüfusun azalması emekli sayısının artması bu ülkelerin gelişmesi açısından çok sağlıklı bir şey değil. 5. Çocuğu dünyaya getirdiği için annemizi ve ailesini tebrik ediyoruz. Biz Şahinbey Belediyesi olarak çocuk yapmaya teşvik ediyoruz, evlenenleri de teşvik ediyoruz. Geçen yıl 20 bin 300 gencimiz evlendi. Bu da Türkiye rekoru. Bize yaklaşan belediye yok. Ayrıca evlenen çiftlerimize çamaşır makinesi, evlilik okulu aracılığıyla onlara eğitim, ihtiyacı olanlara beyaz eşya hediye ediyoruz. Amacımız gençlerimizi evlenmeye ve çocuk yapmaya teşvik etmek. Böylelikle ülkemizin hem sağlıklı bireylerle, aile yapısını güçlendirerek ülkemizin bu alanda da gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
'Bebeğimiz bize deprem sürprizi oldu'
Ecrin bebeğin depremden sonra kendilerine sürpriz gibi geldiğini söyleyen anne ifade ederek Şahinbey Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Emine Çelik, “Hatay’da yaşıyorduk depreme yakalandık ve evimiz yıkıldı. Bebeğimiz ise bize Allah tarafından deprem sürprizi oldu. Çok güzel bir his. Şahinbey Belediyemiz buraya geldiğimizde bize giyim ve gıda yönünden destekler verdi. Devletimiz ise depremzedeler için evler yapıyor. İnsanlar bundan faydalanacak. Hatay’da kiracıydık evler yıkıldı. Biz buraya geldik ve tekrardan ev düzdük. Şahinbey Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 4 yaralı

Uzmanlardan uyarı: Yazlık lastiğe geçmeyen hem güvenliğini hem cebini riske atıyor

Arıcılar bahar mesaisine başladı: Bal sezonundan umutlular

Otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

TP Fatıma Zehra Kız AİHL'den anlamlı ziyaret

Eğlenceli görüntülerinizi oluştururken siber güvenliğe ve gizliliğe dikkat edin

Mart ayında 195 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

İşgalci siyonistler, Lübnan'da hedef aldığı araçta bir kişi şehid oldu

Florida üniversite kampüsünde silahlı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

Bakan Kacır: Silvan tüneli, GAP'ın dev adımı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: Han Yunus’ta 10 şehit

Bitlis'te uyuşturucu operasyonu

Çeşitli suçlardan hapis cezaları bulunan 3 şahıs yakalandı

Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Batman'da 223 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs operasyonla yakalandı

İki yeni uluslararası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı

Altın fiyatları güne yukarı yönlü seyirde başladı

Merkez'in faiz kararı sonrası dövizde son durum

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltında

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ