Şahinbey’den Özbekistan’a uzanan kardeşlik

Tarih: 07.09.2023 16:30
Şahinbey’den Özbekistan’a uzanan kardeşlik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şahinbey’den Özbekistan’a uzanan kardeşlik

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Koordinasyonunda bir araya gelen Şahinbey Belediyesi ve Özbekistan’ın Tirmiz Belediyesi kardeş belediye protokolü imzaladılar.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Özbekistan’ın Tirmiz Belediye Başkanı Uktam Turaev ile bir araya gelerek iki ülkenin dostluğunu pekiştirmek adına ’Kardeş Belediye’ protokolü imzaladılar.
'Aynı kültüre sahibiz'
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu iki ülke arasında çok güçlü bağların olduğunu belirterek, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin önerisiyle Şahinbey Belediyemiz Özbekistan’ın Tirmiz Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladık. Özbekistan ve Türkiye aynı dili konuşan, aynı inanca sahip olan ve aslında aynı coğrafyanın insanları. İki ülke arasın da geçmişten gelen çok güçlü bağlar var. Dolayısıyla bu bağları daha da güçlendirmek, belediyelerimiz arasında tecrübe paylaşımı yapmak ve şehirlerimizin daha da gelişmesine adına kardeş belediye protokolü imzaladık. İnşallah karşılıklı ziyaretler ve çalışmalarla kardeşliğimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Gaziantep’e gelen Tirmiz Belediye Başkanı Uktam Turaev’e ve heyetine teşekkür ediyorum” dedi.
'Diyaloglarımız daha da gelişecek'
Birçok konuda iş birliği yapacaklarını belirten Tirmiz Belediye Başkanı Uktam Turaev, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği Koordinasyonunda Şahinbey Belediye Başkanımız ile birlikte kardeş belediye protokolü imzaladık. İmzaladığımız protokol ile iki belediye arasında ki diyaloglar daha da gelişecek. Protokolümüzle gençlik, turizm, tarihi, kültürel, çevre ve birçok konudaki işbirliğimizi gelecek yıllara miras bırakacağımızı belirtmek isterim. Bu kardeşlik projesiyle iki belediyenin önemli projelere imza atacağını ümit ediyorum' diye konuştu.

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor