• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak

GÜNDEM 15.02.2023 13:25:12 0
Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak

Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük tahribat oluşturan depremde yağmacılık olaylarına ilişkin olarak oyuncu ve sunucu Uğur Arslan’ın Sakarya ve Niğde plakalı araçları belirerek ithamda bulunmasına Sakarya Barosu tepki göstererek şikayet duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Bir televizyon kanalının canlı yayına katılan oyuncu ve sunucu Uğur Arslan’ın deprem bölgesindeki yağma ve hırsızlıklara dikkat çeken konuşmasında, “Bir bakıyoruz arabalar Sakarya plakalı Niğde plakalı. Bu araç yardım verebilecek bir araç değil. Eski, dökük bir araç. Yaklaşıyorsunuz içi dolu. Nasıl dolu? Parça parça oradan, buradan toplama malzemeler, ağzına kadar camlarından dışarı kadar dolmuş. Biraz daha bakıyorsunuz birileri hala oradan bir şeyler getirip arabanın içine tıkıyor. Plaka ne? Sakarya, plaka ne? Niğde, plaka ne? Başka bir şey” söylemlerinde bulunmuştu. Arslan’ın bu konuşmasına tepki yağmıştı. Konuya ilişkin 40 meslektaşıyla bölgeye giden ve yardım çalışmalarına destek veren Sakarya Barosu yönetim kurulu üyesi Cihad Öztürk, Uğur Arslan hakkında dilekçe hazırladıklarını ve yakın bir zamanda hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“Gereken cevabı meslektaşımız sosyal medyadan verdi”
Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin olarak açıklama yapan Sakarya Barosu yönetim kurulu üyesi Cihad Öztürk, “Yönetim kurulu olarak bizde şikayet dilekçemizi hazırladık, bugün yarın suç duyurusunda bulunacağız ve sürecin takipçisi olacağız. Biz Sakarya Barosu olarak bölgeye kırktan fazla kişi gittik aynı zamanda bir yönetim kurulu üyemiz ve AFGD Genel Başkan Yardımcısı Ali Samet arkadaşımız enkazda çalıştı. Aslında gereken cevabı meslektaşımız sosyal medyadan verdi. Buda Uğur Arslan isimli şahsın açıklamasındaki geri dönüşe sebep oldu. Biz şuanda kırk arkadaşımızla birlikte hazırız, dilekçemizi ona göre hazırlıyoruz ve diğer meslektaşlarımız dahil olmak isterse bu dilekçeye ekleyeceğiz” dedi.

“Deprem ile ilgili suçlar, ağırlaştırılmış suçlar çerçevesine alınmalıdır”
Deprem felaketi hakkında konuşan Sakarya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Hikmet Epözdemir, “Yaşadığımız büyük felakette halkımız bir ve biz olmayı başararak hiçbir ayırım gözetmeden kenetlenmiş, büyük bir yardımlaşma, dayanışma ile bir olup yaralarını sarmaya başlamıştır. Deprem ile ilgili suçlar, insanlığa karşı işlenen suçlar, ağırlaştırılmış suçlar çerçevesine alınmalıdır. Savcılıklar delil tespitine başladı. Tüm deliller derhal kararmadan, karartılmadan tespit olunmalıdır. Sakarya Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak bizlerde, tüm deprem bölgesini kapsayan şikayet dilekçelerimizi, Sakarya Savcılığına sunacak ve açılacak davalarda mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.
[gallery ids=',119515,119516']

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Binlerce iş yerine denetim: 920 milyon lira ceza kesildi

Siyonist rejim bayramın 2'nci gününde de Gazze’de katliamlarını sürdürüyor

Altın fiyatlarında rekor artış devam ediyor

Osmaniye'de 39 kilo metamfetamin ele geçirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sürekli kusur görmek ve bunları dile getirmek evliliğe zarar veriyor

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ