• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Salgın hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara akın etti

04 Ocak 2023, Çarşamba 11:50
04 Ocak 2023, Çarşamba 11:50
Salgın hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara akın etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Salgın hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara akın etti

Batman’da son zamanlarda artan salgın hastalıklardan etkilenen vatandaşlara uyarıda bulunan diyetisyenler, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin kullanımının önemli olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise bağışıklık sistemini arttırıcı besinler için aktarlara akın etti.
Hastalığa yakalanmadan önce önlem alınması gerektiğini belirten Diyetisyen Kübra Akın, hastalıktan önce bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Akın, “Bizler bağışıklığımızı güçlü tutarsak hem hastalıklara yakalanmaktan korunmuş oluruz hem de yakalansak bile çok daha hafif geçirmiş oluruz. Bu yüzden bağışıklığımızı güçlendirmek için bazı besinler bizim için çok kıymetliler. Özellikle bunların başında kemik suları geliyor. İlikli kemik suları bizim için çok kıymetli çünkü hem bağırsak duvarlarını onarıyor, bakterilerin, virüslerin bağırsaklardan vücuda karışmasını engelliyor hem de içeride çok ciddi glütatyon oranları ile yine bağışıklık hücrelerimizi destekliyor. İlikli kemik sularını nasıl tüketebiliriz. En az 8 saat düdüklü tencerede pişirilsin istiyoruz. Bunun dışında kemik suyunu dondurup peyderpey kullanabiliriz. Direkt içebiliriz, çorbalara katabiliriz, yemeklere katabiliriz. Bu şekilde kullanabiliriz” dedi.

“100 gram sumak bir gün içerisindeki antioksidan ihtiyacımızı karşılayabiliyor”
Sumağın bağışıklık sistemi için çok değerli olduğunu ancak kıymetinin çok fazla bilinmediğini belirten diyetisyen Akın, “Sadece 100 gram sumak bile bir gün içerisindeki antioksidan ihtiyacımızı karşılayabiliyor. Tabii sumağı tek başına çok tüketemiyoruz ama sumak suyunu yemeklere kullanabiliriz. Ya da çıkardığımız ilikli kemik sularına sumak ekleyerek tüketebiliriz. Bu bizim için çok kıymetli olur. Yani çifte etki yapmış oluruz. Onun dışında yine soğan, sarımsak yine çok kıymet verdiğimiz ve bize çok faydası olan gıdalardan, besinlerden. Bunun dışında yine bağışıklığımızı güçlendiren gıdaların başında turşu ve fermente yiyecekler ve elma sirkesi geliyor. Elma sirkesi için şu uyarıda bulunmak istiyorum. Elma sirkesini kullanırken insanlar maalesef aç karna tüketiyorlar. Aç karna tüketince de mideye zarar verebiliyor. O yüzden bunu kullanırken faydasından çok zarar görmeyelim diye yemeklerden önce suyumuza koyup içebiliriz. Salatamıza ilave edebiliriz. Bu şekilde kullanabiliriz. Bunların dışında zencefil, zerdeçal yine bağışıklığımıza çok ciddi etkisi olan besinlerden. Bunlarla çayımızı demleyebiliriz. Baharat olarak çorbalarda yiyeceklerimizde kullanabiliriz. Bu şekilde çeşitlendirebiliriz. Şu an bizim için en kıymetli olan ve beslenmemizde bulundurmamız gereken gıdalar bunlar. Bunlara dikkat edip yine düzenli ve dengeli beslenirsek vitaminlerimizi, minrallerimizi dengeli bir şekilde almaya çalışırsak meyve ve sebzeleri zamanına göre çeşitli ve renkli bir şekilde tüketebilirsek bol su içersek bağışıklığımızı ciddi ölçüde yükseltmiş olacağız” diye konuştu.
Özellikle salgın hastalıklardan dolayı bitkisel besinlere rağbetin olduğunu ve satışlarının arttığını belirten aktar Ekrem Mutlu ise, “Bu aralar bir salgın var herhalde. Çünkü hastaneler doldu yer yok. İnsanlar hastanede sıra almak için kuyruğa da giremiyor. Dolayısıyla bitkisel besinlere başvuruyorlar. Mesela zencefil, zerdeçal gibi doğal şeyleri kaynatıp içiyorlar, soğuk algınlığına iyi de geliyor” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',75554,75555,75556,75557,75558']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz