-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Şam–SDG görüşmeleri sonuçsuz kaldı, Halep'te "eski rejim unsurları" yakalandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şam'da hükümet ile PKK/SDG arasında yapılan görüşmelerden somut bir sonuç çıkmazken, Halep kırsalında eski rejimle bağlantılı 8 kişi gözaltına alındı. 10 Mart mutabakatının uygulanmasındaki tıkanıklık sürüyor.
Suriye'nin başkenti Şam'da hükümet ile PKK/SDG arasında yapılan son görüşmelerden ilerleme sağlanamadı. SDG tarafından yapılan açıklamada, askeri güçlerin entegrasyonu başlığıyla gerçekleştirilen toplantıların "takip görüşmeleriyle" sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığı öne sürüldü. Ancak sahaya yansıyacak somut bir karar alınmadığı açıklandı.
Suriye'de görev yapan gazetecilerin aktardığına göre, pazar günü Şam'da yapılan ve SDG lideri Mazlum Abdi'nin de katıldığı toplantılar, 10 Mart 2025'te imzalanan anlaşmanın uygulanmasını hızlandıracak herhangi bir gelişme üretmedi. Suriye hükümetine yakın kaynaklar da görüşmelerin, mutabakatın hayata geçirilmesine yönelik takvimi ilerletmediğini doğruladı.
Söz konusu anlaşma, kuzeydoğu Suriye'deki sivil ve askeri yapıların devlet yönetimine entegre edilmesini, sınır kapıları, havaalanı ile petrol ve doğal gaz sahalarının merkezi idareye devrini ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını öngörüyordu. Anlaşmanın Aralık 2025 sonunda uygulanması beklenirken, SDG'nin süreci ağırdan alması nedeniyle fiili bir ilerleme sağlanamadı.
Öte yandan Suriye Savunma Bakanlığı, Halep'in doğusundaki Deyr Hafir çevresinde eski rejimle bağlantılı 8 kişinin yakalandığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "eski rejim unsurları" olarak tanımlanan bu kişilerin, SDG kontrolündeki bölgelere yasa dışı yollarla geçmeye çalıştıkları sırada gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin ilgili adli mercilere teslim edileceği bildirildi.
Bu gelişme, Halep'te son günlerde yaşanan güvenlik olaylarının ardından geldi. Kentte yaşanan silahlı saldırı ve keskin nişancı atışlarında 4 sivilin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişinin yaralandığı açıklanmış, yetkililer saldırıların kaynağının etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.
Suriye yönetimi, ülke genelinde hem eski rejim unsurlarına hem de devlet otoritesi dışında hareket eden silahlı yapılara karşı güvenlik önlemlerini artırırken, Şam–SDG hattındaki belirsizliğin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

(İLKHA)
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü
İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde
Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak
İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı
İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı
Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin evine bombalı saldırı
5G kullanmak için ne gerekli?
Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı
Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Yükleniyor







