• BIST 100

    9271,06%2,91
  • DOLAR

    39,15% -0,11
  • EURO

    44,63% -0,56
  • GRAM ALTIN

    4227,66% -0,81
  • Ç. ALTIN

    6736,38% 0,36

SANKO geleceğin teknolojisini üretecek gençleri destekliyor

EĞİTİM 6.09.2024 15:52:26 0
SANKO geleceğin teknolojisini üretecek gençleri destekliyor

SANKO geleceğin teknolojisini üretecek gençleri destekliyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana sponsorlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”na başvuran 150 bin 181 takımdan 80’i finalde yarışıyor.
SANKO Holding yürütücülüğünde çevre temalı hazırlanan yarışmada, finale kalan 80 takım, (360 öğrenci) TEKNOFEST 2024 kapsamında Antalya ANFAŞ’ta düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması” finalinde projelerini jüriye sunma heyecanı yaşıyor.
Yurtiçi ve yurt dışından öğrencilerin yer aldığı Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması finalinde, öğrencilerin geliştirdiği çevre dostu projeler ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Çevre ve enerji teknolojileri yarışmasına rekor başvuru
2020 yılından beri SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor.
2020’de Gaziantep, 2021’de İstanbul, 2022’de Trabzon ve Samsun, 2023’te ise Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na toplam 31 bin 760 takım başvuru yapmıştı.
‘İlkokul’, ‘Ortaokul’, ‘Lise’, ‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ve ‘Lise Seviyesi’ kategorilerinde düzenlenen TEKNOFEST 2024 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ise yurt içi ve yurt dışından 150 bin 181 takım başvuru yaparken 80 takım da finalde yarışma hakkı kazandı.
Ziyaretçiler bisikletle temiz enerji üretimini deneyimledi
SANKO Enerji’nin TEKNOFEST’e özel düzenlediği etkinlikte, çocuklar bisiklet pedalını çevirerek rüzgar türbinini harekete geçirip, kendi ürettikleri enerjiyle cep telefonlarını şarj etme fırsatı buluyor. Eğlenceli ve interaktif deneyimle, çocuklara yenilenebilir enerjinin nasıl çalıştığını pratik bir şekilde gösterilmesi amaçlanıyor. Bisikletle enerji üretimi, sürdürülebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmenin yanı sıra, katılımcılara temiz enerji üretiminin günlük yaşamda nasıl kullanılabileceğini de öğretici bir şekilde sunuyor.
Yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor
Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği kültürü oluşturulması, verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor.
SANKO Holding, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’in bu yıl beşinci kez ana paydaşları arasında yer alarak geleceğin teknolojilerini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.
Yarışmanın amacı; endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevre duyarlı uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çıkararak bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmaktır.
TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Antalya ANFAŞ’ta düzenlenen yarışlar, 8 Eylül Pazar günü sona erecek.

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Mavi Marmara Gazisinden örnek davranış

Yeşilyurt Belediyesi 41 noktada kurban satış ve kesim yeri belirledi

ABD Suriye'den 500 askerini çekti ve iki üssü kapattı

Türkiye öncülüğündeki uluslararası sendikalar BM önünde işgal soykırımını kınadı

Bakan Işıkhan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Emine hocanın çağrısına Umut Kervanı'ndan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP Genel Başkanı Aksakal'ı kabul etti

Biorezonans ile 90 dakikada sigara bırakma imkânı

Bakan Kacır'dan OSB başvurularına ilişkin açıklama

Kocaeli'de 11 bin 970 litre sahte madeni yağ ele geçirildi

Kurban pazarlarında hareketlilik başladı: Fiyatlar uygun, seçenek bol

Son enflasyon verisiyle tüm maaş hesapları değişti: İşte yeni rakamlar  

Kurban Bayramı Boyunca Belediye Otobüsleri Ücretsiz Hizmet Verecek

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde korkutan deprem

Yüreğir'de asayiş operasyonu: 755 kişi yakalandı

Kur'an, dua ve sünnetle tanışan minikler; mezuniyet coşkusunu aileleriyle paylaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ