• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Ayıntab Bastası’ temalı resim sergisi

EĞİTİM 3.02.2024 09:20:08 0
SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Ayıntab Bastası’ temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Ayıntab Bastası’ temalı resim sergisi

Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverle ile buluşturdu.
Gülümay Çiraz, sergi açılışında yaptığı konuşmada “Toplumların gelişip ilerlemesinde önemli bir yeri olan sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var” dedi. Sergiyi izleyen sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl evrildiğini keşfedeceğini anlatan Çiraz, “Dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacak, birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Deneyimlerin sanatını zenginleştiren ve farklı perspektiflerle tanışmasına imkan tanıyan unutulmaz hatıralara dönüştüğünü dile getiren Çiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatın türevli olması beklenmektedir. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırır. Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılır. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge oluşturmamıza yardımcı olur. Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz. Oluşum sürecindeki duygu, düşünce ve zaman kavramları bütüne ulaşmamızı sağlar. Dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir.”

Doğup büyüdüğü Gaziantep’te sergi açarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çiraz, “Eserlerime ev sahipliği yapan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ressam Nurten Çatıkkaş Kale, Zeugma, Fırat’ın Gerdanlığı yayını Çiraz’a takdim etti. Sergi açılışına SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Eroğlu ve sanatseverler katıldı. Gülümay Çiraz’ın, Gaziantep’in plakasından esinlenerek 27 eserinin yer aldığı “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 23 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.

Gülümay Çiraz, 1969 yılında Gaziantep’te doğdu. Gazi İlköğretim Okulu, Gaziantep Kız Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Gaziyurt Matbaa ve Ambalaj’da grafiker olarak çalıştı. Türkiye’nin değişik illerinde görsel sanatlar öğretmenliği yaparak, sanatın sihirli dünyasını paylaşan sanatçı, 2010 yılından beri Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nde karakalem resim, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya resim eğitimleri veriyor.
“Sanat benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğundan Ankara’daki atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum” diyen sanatçı, sanatın; duygu ve düşünceleri ifade etmenin aracı ve kendisi için ifade özgürlüğü anlamına geldiğini söylüyor. Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılan sanatçının, birçok kurum ve kuruluş koleksiyonunda eserleri bulunuyor.

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ