• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Yansımalar’ temalı resim sergisi

GÜNDEM 21.02.2024 15:50:03 0
SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Yansımalar’ temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Yansımalar’ temalı resim sergisi

Ressam Nurdan Ulutaş, tuval üzerine yağlı boya, sulu boya ve soft pastel tekniğini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Yansımalar” temalı resim sergisini, 23 Şubat 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturacak.
Nurdan Ulutaş, sergide doğanın güzelliklerini ve çeşitliliğini yansıtan eserleri bir araya getirerek izleyicilere ilham vermeyi hedeflediğini söyledi. 'Yansımalar' sergisi, doğanın farklı yönlerini ve zenginliklerini keşfetmek için fırsat sunduğunu belirten Ulutaş, “Sergide yer alacak portreler, insanların yüzlerini ve karakterlerini yansıtan çalışmalarımdır. İnsan figürü üzerinden duygusal bir anlatım sunan eserlerim, izleyicilere derin bir içe ait yolculuk deneyimi yaşatacaktır” dedi.
Sergilenecek eserler arasında yer alan çiçeklerin, ağaçların ve diğer bitkilerin canlı renklerini ve formlarını yansıtarak doğanın tüm güzelliğini sergileyeceğini ifade eden Ulutaş, “Sanatseverler, resimler aracılığıyla doğanın şifa veren enerjisini deneyimleme fırsatı bulacak” diye konuştu.
Nurdan Ulutaş’ın 27 eserinin yer alacağı “Yansımalar” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Nurdan Ulutaş, 1970 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Lise yıllarında ilgi duyduğu resim çalışmalarına, iş hayatından fırsat bulduğu zamanlarda hobi olarak yapmaya başladı. Ressam Mustafa Bencan’dan karakalem, suluboya, yağlı boya tekniklerini öğrendi ve bu dönemlerde çeşitli karma sergilere katıldı. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı çeşitli resim-mozaik kurslarına ve karma sergilerine katılmıştır. Ulutaş, emekli olduktan sonra, aldığı teknik eğitimler ve uygulamalı derslerle, soft pastel ve kuru fırça tekniklerini öğrendi, bireysel çalışmalarında uygulamaya başladı.
Ressam Levent Tanyeri’den ileri resim teknikleri almaya devam eden Ulutaş, hiper realist çalışmalara ilgi duymakta ve bu alanda kendini geliştirmeye çalıştırmaktadır.
Ulutaş, evli ve üç kız annesidir.

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ