• BIST 100

    10577,34%1,33
  • DOLAR

    36,61% 0,07
  • EURO

    39,97% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3430,99% 0,01
  • Ç. ALTIN

    5556,87% -0,14

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi

GÜNDEM 22.05.2023 10:30:04 0
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından “Gaziantep Spinal Günleri” konulu bir toplantı düzenlendi. Gaziantep Divan Otel’de alanında uzman birçok konuşmacının katıldığı toplantıda omurga cerrahisi konusunda vaka sunumları yapıldı.
Toplantının yöneticiliğini üstlenen SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yayla, “Beyin ve Sinir Cerrahisi konusunda bölgemizdeki uzmanları bir araya getirerek, bilgi paylaşımında bulunmak için ilkini düzenlediğimiz bu toplantıyı devamlı hale getirmek istiyoruz” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Yayla, toplantıya Prof. Dr. Mehmet Zileli ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar ile ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Omurga cerrahisinde sık yapılan hatalar ve önlenmesi
Omurga cerrahisinin Türkiye’deki önemli isimlerinden SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zileli ise ilk kez düzenlenen bu toplantının sürekli olmasını arzuladıklarını ve çok yararlı olacağına inandığını kaydetti.
“Omurga Cerrahisinde Sık Yapılan Hatalar ve Önlenmesi” konulu sunum yapan Prof. Dr. Zileli, bu konuda yapılan yanlışların hangilerinin hata, hangilerinin komplikasyon olduğunun doğru tespitinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Hata çeşitlerini, endikasyon (Hastalıkta izlenecek tedavi yöntemi ve müdahalenin belirlenmesi aşamalarını içerir) hataları, cerrahi girişim şekli hataları, stabilizasyon (Hastanın omurgasının vidalar ile sabitlenmesi) hataları ve komplikasyon yönetimi (Komplikasyon: bir rahatsızlığın, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkiler. Komplikasyon Yönetimi: Komplikasyonun meydana gelmesini önleme, meydana geldiğinde ise hastanın en az zararla komplikasyonu atlatması için gerekli özeni göstermek) hataları olarak sıralayan Prof. Dr. Zileli, spinal dejeneratif (eskime, yıpranma sonucu olan) hastalıklarda ağrının kaynağını ayırt etmenin zor, yakınmaların ise genelde ağrı olduğuna vurgu yaptı.
Kronik ağrısı olan hastayı sadece ameliyatla tedavi etmenin mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Zileli, bu hastaların tedavilerinin farklı uzmanlık alanlarının katılımıyla olması gerektiğinin altını çizdi. Ağrıyı ölçen bir testin olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Zileli, elektrofizyolojik testlerin ağrıyı ölçemediğini ve muayenenin yerini tutamadığını belirtti.
Sunumlar
Toplantıda SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar, “Olgu Sunumu”, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ABD’den Dr. Öğr. Üyesi Gulyara Çiğdem “Schwannom Olgu Sunumu”, Hatem Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Tevfik Güç “Servikal Disk Protezi Komplikasyonları”, Gaziantep Şehitkâmil Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Adem Doğan “Spinal Olgu Sunumu”, 25 Aralık Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Ali Nehir “C2 Parçalı Fraktür + C2-C3 Dislokasyon”, Gaziantep Medicalpoint Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Hüseyin Karasu “Olgu Sunumu”, Özel ADN Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Çağatay Çalıkoğlu “Romatoid Artritte C1-C2 Dislokasyonu” konulu sunum gerçekleştirdi.
Vaka sunumlarının ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ve anı fotoğrafı çekimi ile toplantı sona erdi.

Çin yeni uydularını fırlattı

Van’da "11. Geleneksel Ümmet İftarı" gerçekleştirildi

Gaziantep'te uyuşturucu ve silah ele geçirildi: 3 gözaltı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Kolombiya'da bombalı saldırı: 5 asker öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Başbakanı Tusk'ı resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ve Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazırız

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Akçakale Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere ekmek dağıtımı

Genetiğimize uygun yaşam modelleri geleceği kurtarabilir mi?

Başkan Er: Ramazan ayının coşkusunu yaşıyoruz

Malatya'da "Torbacı" operasyonunda 13 kişi tutuklandı

Bosna-Hersek Savcılığı, Sırp liderler için gözaltı kararı çıkardı

Öğrenciler "Ramazan ve Gazze" temalı resim sergisi açtı

Iğdır’da silahlı kavga: Bir ölü, 3 yaralı

Türkiye’den Pakistan’daki saldırıya kınama

Japonya, ABD'nin gümrük vergisini genişletmesinden "üzüntü" duydu!

Üroloji Uzmanı Doktor Atkın: Dünyada her 10 kişiden biri böbrek hastası

Çukurova Üniversitesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 'Adana Tarım Akademisi' kuruluyor

Vatandaşlara çağrı: Böbrek sağlığını koruyun!

Cizre’de Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet LGBT sapkınlığının sponsorluğunu yapıyor

Şanlıurfa'da taşlı sopalı kavga: 4 yaralı

Vatandaş fiyatlardan, pazar esnafı maliyetlerden şikayetçi

Vali Köşger'den başıboş sokak köpeklerine yönelik açıklama

Şanlıurfa’da fırın ve unlu mamul işletmelerine denetim

Bakan Göktaş, BM Genel Merkezi'ndeki "Bakanlar Yuvarlak Masa" toplantısında konuştu

İş ortağını 14 el ateş ederek yaralayan şahıs yakalandı

İngiltere: ABD'nin çelik ve alüminyuma uyguladığı tarifeler "hayal kırıklığı"

Denizde Kafes Balıkçılığı Projesi ile su ürünleri üretimi 10 kat artacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ