• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,29% 0,14
  • EURO

    49,09% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5536,79% -0,25
  • Ç. ALTIN

    9189,23% -0,32

Sanko Üniversitesi SHMYO’da oryantasyon eğitim

05 Ekim 2022, Çarşamba 15:20
05 Ekim 2022, Çarşamba 15:20
Sanko Üniversitesi SHMYO’da oryantasyon eğitim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sanko Üniversitesi SHMYO’da oryantasyon eğitim

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (SHMYO) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı, oryantasyon eğitimiyle başladı.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, “Sevgili gençler, ailemize hoş geldiniz. Alacağınız eğitimlerle, insan hayatına dokunan mesleklerin sahibi olacaksınız” dedi.
“Bundan önce aldığınız eğitimlerden farklı olarak, mesleki eğitim için buradasınız” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:
“Alacağınız eğitimler ve öğreneceğiniz uygulamalar, meslek yaşamınızın bir noktasında karşınıza çıkarak, insan sağlığı için yaptığınız işin önemini size bir kez daha gösterecektir. Bu nedenle alacağınız eğitimin mesleğiniz açısından en kritik anda karşınıza çıkacağını düşünerek, derslerinize ve alacağınız eğitime odaklanın.”
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Özkur ise yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Sağlık kuruluşlarının daha kaliteli hizmetler sunabilmesinin ancak alanında uzmanlaşan yardımcı sağlık personeli ile mümkün olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özkur, “Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programlarıyla meslek yaşamında her yerde başarıyla çalışabilecek sağlık profesyonelleri yetiştirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu.
Sağlık alanında ekip çalışmasının çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özkur, “İki yıl önce eğitim vermeye başladık. Geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşadık. Hatta bazı mezunlarımız ailemize katılarak, ekibimizin bir parçası oldu” ifadelerini kullandı. Kısa zamanda meslek edinip hayata atılmak için sağlık hizmetleri meslek yüksek okulunun çok doğru bir seçim olduğunu belirten Prof. Dr. Özkur, önceki yıllarda olduğu gibi yoğun tercih edildikleri için öğrencilere teşekkür etti.
Prof. Dr. Özkur, “Aramıza katıldığınız için çok memnunuz. Yeni akademik yılımız hayırlı uğurlu olsun, hoş geldiniz” diyerek sözlerini tamamladı.
Çalışanlara ’’işleyiş’’ bilgilendirmesi
SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Programı Başkanı Doç. Dr. Erdal Uysal, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ, Anestezi Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Kocamer Şimşek, İlk ve Acil Yardım Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı, SHMYO’nun yeni öğrencilerine programlar hakkında bilgiler verirken, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen ise enfeksiyon hastalıkları konusunda öğrencilere önemli açıklamalar yaptı. SANKO Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürü Naim Mert Öcal, Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdürü Begüm Tekin, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminden Uzm. Klinik Psikolog Işıl Afat Kolukısa, İş Analizi ve Raporlama Sorumlusu Cesur Yıldız, Tanıtım Ofisi Sorumlusu Sema Tavşancıl ile Kütüphane Personeli ve Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Fatih Furkan Gebel de birimlerinin işleyişine ilişkin bilgilendirme yaptılar.
Oryantasyon eğitimine SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, SHMYO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Kervancıoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
[gallery ids=',47120']

Hindistan, ABD ile LNG alım anlaşması imzaladı

Eskişehir merkezli FETÖ operasyonunda 16 şüpheli gözaltına alındı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 74 kişi hastaneye başvurdu

ABD'nin Tayvan'a silah satışına Çin'den tepki

Konya STK Platformu’nun 20. Ufuk Turu Programı tamamlandı

Konya’da yöresel yemek festivali devam ediyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 kayıp

Van hudut hattında 109 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

TCDD 780 işçi alacak

İstanbul’daki gıda zehirlenmesinde ölü sayısı 4’e yükseldi

Konya’da otobüste bıçaklı kavga: 1 yaralı

Mersin’de güvenlik ve asayiş uygulamalarında 826 şüpheli yakalandı

Bursa'da suya yapılan yüzde 30'luk zam tepkiyle karşılandı

Erdoğan: Gazze'de ateşkes devam etmeli, HAMAS israil'in tüm provokasyonlarına rağmen anlaşmaya uyuyor

Avustralya'da asbest alarmı: Renkli oyun kumlarında asbest bulundu

Polonya, Belarus sınırındaki sınır kapılarını yeniden açtı

Cizre’de doğal gaz çalışmaları sonrası kapatılmayan çukurlar tepkilere yol açıyor

Anti-Siyonizm Kongresi sonuç bildirgesi yayımlandı

Polonya'da demir yolu hattı sabotaj sonucu tahrip oldu

Cizreli hayırsever iş adamının desteği ile mahalleye kadın taziye evi kazandırıldı

İran, Batı'nın olası planı öncesinde UAEA'yı siyasi baskılara direnmeye çağırdı

Kongo'da bakan ve heyetini taşıyan uçak pistten çıkarak alev aldı

Gazze'de on binlerce çadır sular altında kaldı, yüzbinler felaketi yaşıyor

Türkiye ile Avustralya "COP31" için çekişiyor

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Özel gereksinimli bireyler için sosyal entegrasyon projesi başlatıldı

Gazze'de bir direniş komutanı şehit oldu

Kurtulmuş: Gazze'de ateşkese rağmen israilin soykırımı sürüyor

Kış aylarında artan soğuk algınlığına doğal çözüm önerileri

Suudi Arabistan'da umrecileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 45 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan, ABD ile LNG alım anlaşması imzaladı

Eskişehir merkezli FETÖ operasyonunda 16 şüpheli gözaltına alındı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 74 kişi hastaneye başvurdu

ABD'nin Tayvan'a silah satışına Çin'den tepki

Konya STK Platformu’nun 20. Ufuk Turu Programı tamamlandı

Konya’da yöresel yemek festivali devam ediyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 kayıp