• BIST 100

    10331,3%1,61
  • DOLAR

    40,16% 0,21
  • EURO

    46,94% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4304,28% 0,49
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,00

SANKO’da “Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar” fotoğraf sergisi

22 Mayıs 2023, Pazartesi 06:25
22 Mayıs 2023, Pazartesi 06:25
SANKO’da “Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar” fotoğraf sergisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SANKO’da “Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar” fotoğraf sergisi

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Güven Baykan’ın SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Mayıs 2023’te açtığı “Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar” temalı fotoğraf sergisi devam ediyor.
Sergide 30 eserinin yer aldığını belirten Baykan, fotoğraflarını SANKO Sanat Galerisi’nde Gaziantepli fotoğraf tutkunları ve sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
“Hepimiz yaptıklarımızla yaşamda iz bırakıyoruz. Benim notlarım da fotoğraf, öykü ve şiir üzerine” diyen Baykan, “Duygular, sanatın oluşumu ve izleyicinin ruh halini etkiler. Sanat yaparken sanatçıya, izleyiciyle buluştuktan sonra ise tamamen izleyiciye aittir. Fotoğraflarımda bıraktığım boşlukla izleyiciye hayal kurma alanı sağlıyorum” dedi.
Güçlü toplum olmanın yolunun sanatı güçlendirmekten geçtiğine vurgu yapan Baykan, “SANKO, sanatı destekleme adına örnek bir iş yapmaktadır. SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar” isimli fotoğraf sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 26 Mayıs 2023 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Güven Baykan
Güven Baykan, ilk, orta ve üniversite eğitimini Trabzon’da tamamladı. 1987 Denizli Geleneksel Tiyatro Şenliği’nde Oktay Arayıcı’nın Rumuz Goncagül adlı oyunundaki “Müfit Mürted” karakteriyle en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. 2013 yılında yazmaya başladı. İlk şiir kitabı 2015 yılında “Akşamlık” adıyla, ikinci şiir kitabı 2016 yılında “Yol Hep İkiye Ayrılır” adıyla, üçüncü şiir kitabı 2019 yılında yayınlandı. 2017’de Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları öğrencileriyle hazırladığı “Bir Orman Şiir Fidanı” isimli kitabı yayınlandı. “Akşamlık” adlı oyunu dünya prömiyerini Trabzon’da yaptı ve birçok tiyatro festivaline katıldı. Oyun 2018 yılında Direklerarası Seyirci Ödülü’ne layık görüldü.
1986 yılında dağcılıkla eş zamanlı fotoğrafla tanıştı. Ulaştığı köylerdeki yaşamları arşivledi. Dijital hayatla birlikte sokak ve deneysel fotoğraflara ilgisi arttı. Ulusal ve uluslararası fotoğraf sitelerinde editör olarak görev yaptı. Birçok ulusal - uluslararası sergiye katıldı. Siyahtan Beyaza Yalnızlık serisindeki fotoğrafları sırasıyla, UKKSA Sanat Akademisi, Washington, Ankara, Paris, Tokyo ve en son doğduğu topraklar Trabzon’da sergilendi. Güven Baykan’ın Türkiye ve çeşitli ülkelerin resmi ve özel koleksiyonlarında fotoğrafları bulunmaktadır.
Halen fotoğraf ve şiir konusunda çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde söyleşilere katılan ve fotoğraf eğitimleri veren Baykan, gazetelerde sanat ve köşe yazıları yazmaktadır.

Siyonist ordu kayıplarını artık saklayamıyor: Gazze'de ölümler durmuyor

Han Yunus'taki doktorlar ölümle burun buruna hizmet veriyor

HAMAS: Netanyahu esir takasını sabote ediyor, anlaşmaya engel oluyor

İzzet er-Rişk: Gazze'nin sandaleti, işgal ordusunun heybetini yerle bir etti

Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!

Rusya'dan Ukrayna'ya rekor sayıda insansız hava aracı ile saldırı

Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi

Kamyon uçuruma devrildi: 2 ölü

Siyonist işgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

Bakan Kacır: Türkiye'nin 81 şehrini kalkınma yolculuğuna dahil ettik

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 3 gzaltı

Malatya'da bir mobilya deposunda yangın

BM: israil sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor

AB: Gazze'ye insani yardım için yeni geçiş noktaları açıklacak

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Fransa ile İngiltere'den nükleer caydırıcılık anlaşması

Diyarbakır’da trafik kazası: 1’i ağır, 4 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'de tünel inşaatı çöktü: Mahsur kalan 31 işçi kurtarıldı

Bilecik'te orman yangını

Ebu Ubeyde: Batı Şeria ve Kudüs’te direniş eylemlerini tırmandırın

Mardin'de 8 yıllık husumet yapılan törenle sona erdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist ordu kayıplarını artık saklayamıyor: Gazze'de ölümler durmuyor

Han Yunus'taki doktorlar ölümle burun buruna hizmet veriyor

HAMAS: Netanyahu esir takasını sabote ediyor, anlaşmaya engel oluyor

İzzet er-Rişk: Gazze'nin sandaleti, işgal ordusunun heybetini yerle bir etti

Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı