• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Şanlıurfa ile El-Halil arasındaki kardeş şehir protokolü yenilendi

24 Ocak 2025, Cuma 17:26
24 Ocak 2025, Cuma 17:26
Şanlıurfa ile El-Halil arasındaki kardeş şehir protokolü yenilendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile Filistin'in El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in yürüttüğü diyaloglar neticesinde, iki şehir arasındaki daha önce 2011 yılında imzalanan ‘Kardeş Şehir Protokolü’ güncellendi.

'Kardeş Şehir Protokolü’nü imzalayan Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, bu protokol ile Şanlıurfa ve El-Halil arasındaki bağın derinleştiğini söyledi. Siyonist işgalci çetenin Filistin’e yönelik saldırılarına da kınayan Başkan Gülpınar, her zaman Filistin halkının yanında olacaklarını belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Al Halil Belediyesi arasında yenilenen ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imza töreni Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Al Halil Belediyesi Meclis Üyeleri Yahia Samour Abdel Latif Natsheh,  Mohammed O. A. Nahnoush ve Said Husni Alkhatib Al katıldı. Al Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in ülke dışına çıkmasının siyonist işgalci çetenin engellenmesi nedeniyle Şanlıurfa’ya gelemediği öğrenildi.

‘Kardeş Şehir Protokolü', Başkan Mehmet Kasım Gülpınar ve Al Halil Belediyesi Meclis Üyesi Yahia Samour Abdel Latif Natshe arasında imzalanarak, yenilendi. Programda, her iki belediye de kardeş şehir olmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde olarak karşılıklı desteklerini ifade etti.

Başkan Kasım Gülpınar, programda yaptığı konuşmada, “Bu tarihi protokol, sadece iki şehir arasında değil, halklar arasında da güçlü bir dostluk ve anlayış bağı kurma adına önemli bir adımdır. Şanlıurfa olarak, Filistinli kardeşlerimize olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Bu işbirliği, sadece kültürel alanda değil, aynı zamanda eğitim, ticaret ve altyapı gibi pek çok farklı alanda somut adımlar atmamızı sağlayacak” dedi.

Siyonist işgalci çetenin Filistin’de Gazze’ye yönelik yapılan soykırımın karşısında olduklarını ve bunu lanetlediklerini dile getiren Başkan Gülpınar, “21. yüzyıl dünyasında maalesef böyle bir soykırıma maruz kalmak, yaşlısı, çocuğu, günahsızı demeden, bütün bir ülkeyi harabeye çevirmek kabul edilemez. Bizim için Filistin, orada bir ülke olarak var olmalı ve hak ettiği konumda olmalıdır. İnşallah ileride bunu da hep birlikte göreceğiz. Çünkü başka türlü bu işin çözümü de mümkün değil. İnşallah bu soykırım, bu zulüm biran evvel son bulur. Bizler elimizden geldiğince dostlarımızın, kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu iş birliğini de bu anlamda önemsiyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur.” şeklinde konuştu.

Al Halil Belediyesi Meclis Üyeleri de, iki şehir arasındaki kardeş şehir protokolünün güncellenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Daha sonra Başkan Gülpınar tarafından Al Halil Belediyesi Meclis Üyesi Yahia Samour Abdel Latif Natsheh’e mırra takımı hediye edildi. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu arada Kardeş Şehirler, Şanlıurfa ve Al Halil arasında önümüzdeki dönemde çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenmesi, eğitim alanında birlikte çalışma imkânlarının sağlanması, ayrıca ekonomik işbirliği fırsatlarının artırılması gibi somut adımların atılması planlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kardeş şehir ilişkilerinin her iki şehir halkı için de uzun vadeli faydalar sağlayacağına inanıyor ve bundan sonraki süreçte işbirliğini daha da derinleştirerek, kültürel ve ekonomik açıdan daha güçlü bir bağ kurmayı hedefliyor. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız