-
BIST 100
17568,26%1,33
-
DOLAR
44,73% 0,11
-
EURO
52,77% 0,37
-
GRAM ALTIN
6872,13% 0,87
-
Ç. ALTIN
10987,71% 1,06
Şanlıurfa’da 1,5 milyon TL’lik tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şanlıurfa’da zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki gıda ürünleri raflardan toplatılarak imha edildi, sorumlu işletmelere cezai işlem uygulandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından halk sağlığını korumaya yönelik il genelinde kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Başta zincir marketler olmak üzere tüm market ve gıda satış noktalarında yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ve insan sağlığı açısından risk taşıyan çok sayıda ürün tespit edildi.
Denetimler sonucunda yaklaşık 1,5 milyon TL değerinde gıda ürünü raflardan toplatıldı. Ele geçirilen ürünler arasında et ve tavuk ürünleri, cips, meşrubat, bisküvi çeşitleri, süt ve süt ürünleri, peynirler ile bebek bisküvileri gibi çok sayıda gıda maddesinin bulunduğu öğrenildi.
Toplatılan ürünlerin bir kısmı mevzuat kapsamında imha edilirken, insan tüketimine uygun olmayan ancak hayvan beslenmesinde kullanılabilecek durumdaki ürünler ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mama ve Kompost Gübre Üretim Merkezi’ne teslim edildi. Böylece çevreye zarar verilmesinin önüne geçildiği belirtildi.
Denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında bulundurduğu tespit edilen işletmelere ise yasal mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulandı. Yetkililer, halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere karşı taviz verilmeyeceğini vurguladı.
Zabıta ekipleri, denetimlerin artarak devam edeceğini belirtirken, vatandaşlardan alışveriş sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri ve şüpheli durumları zabıta ekiplerine bildirmeleri istendi. (İLKHA)
Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi
Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı
Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı
2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı
Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi
Polonya Parlamentosu’nda Nazi sembollü bayrak krizi
BM Genel Sekreteri Guterres: Diplomasiye dönülmeli
Çin'de Licien-1 roketiyle 8 uydu yörüngeye gönderildi
işgalci rejim ile Lübnan doğrudan müzakerelere başlıyor
İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kişi öldü
Mersin’de güvenlik ve kamu hizmetleri toplantılarında son veriler paylaşıldı
Arakçi ve Fidan müzakere sürecini görüştü
ABD, İran savaşında tüm PrSM füzelerini tüketme noktasına ulaştı
Pezeşkiyan’dan işgalci rejim karşıtı tutumlara destek
Tunus'ta sel felaketi: Bazı bölgelerde eğitime ara verilirken, 1 kişi hayatını kaybetti
Trump: İran görüşmeleri Pakistan’da yeniden başlayabilir
İran: Yeni müzakere turu için anlaşma yok
Adalet Bakanı: Vatandaş adliyede güven duymalı
BM: Orta Doğu'da müzakerelere devam edilirken ateşkes de devam etmeli
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor
Pamukta genetik devrim: Bin yıllık süreç birkaç yıla indi
Sivas'ta TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı yapıldı
Çin'de elektrikli otomobil üreticisi fabrikada yangın
İBB davasında Ongun’dan ilk savunma
Kazakistan'da meydana gelen göçükte 2 işçi öldü
Ayasofya’da Bizans bayrağı açan turistler tutuklandı
Karlıova'da nesli tükenmekte olan porsuk görüntülendi
Uganda’dan geri adım
Yükleniyor







