• BIST 100

    9842,1%1,26
  • DOLAR

    35,88% -0,05
  • EURO

    37,31% -0,19
  • GRAM ALTIN

    3284,33% -0,60
  • Ç. ALTIN

    5329,25% 0,34

Şanlıurfa'da 7 bin 503 konut vatandaşlara teslim edildi

GÜNDEM 6.02.2025 17:24:48 0
Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremler sonrası gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı, 2 yıl boyunca yürütülen çalışmaları ve alınan sonuçları paylaştığı bir değerlendirme oldu.

Vali Şıldak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, devletin tüm imkanlarıyla afet bölgesinde olduğunu vurguladı.

Depremin ilk anından itibaren 20 binanın yıkıldığını ve 180 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Vali Şıldak, “Yaşanan felakette 9 bin 713 kişi yaralandı ve arama kurtarma çalışmalarına 1.318 personel katıldı. Deprem sonrası, geçici barınma için 3 bin 667 çadır kuruldu ve 29 bin 810 vatandaşın barınması sağlandı. Ayrıca, 3 bin 989 konteyner kurularak 20 bin 607 kişiye barınma hizmeti verildi. Hasar tespit çalışmalarının titizlikle gerçekleştirildi ayrıca toplamda 348 bin 334 bina ve 769 bin 616 bağımsız bölümün incelendi, 12 bin 620 binanın orta ve ağır hasarlı yapımız var. Depremzedelere bugüne kadar 3 milyar 220 milyon TL'lik maddi destek sağladık.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'daki konut yapımlarına da değinen Şıldak, 10 bin 687 hak sahibinin tespit edildiğini, 12 bin 69 konutun ihalesinin yapıldığını ve kırsal bölgelerde de 14 bin 632 konutun inşa edileceğini ifade etti.

Konut yapımlarının hızla devam ettiğini belirten Vali Şıldak, tamamlanan 7 bin 503 konutun vatandaşlara teslim edildiğini aktardı.

Vali Şıldak, tüm bu çalışmaları yürüten kurumlara teşekkür ederek, "Tüm kurumlar ortak bir koordinasyon içinde çalıştı ve bu süreci başarıyla yürüttü" dedi.

Konutların teslim edilmesiyle birlikte sosyal donatılar da vatandaşların ihtiyaçlarına göre yerine getirilmeye devam ettiğini söyledi. (İLKHA)


Marmara Denizi için fırtına uyarısı

HÜDA PAR'dan deprem bölgesi araştırma raporu

Husumetlisini silahla yaralayarak kaçtı

Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi

İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor

Depremde vefat edenler için Mevlid-i Şerif okutuldu

Yapıcıoğlu: Depremin açtığı yaralar henüz sarılabilmiş değil!

Adana'da silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da 5 kilogram sentetik kannabinoid ele geçirildi

HAMAS'tan Filistinlilerin yerlerinden edilme planına karşı toplantı çağrısı

Kongo'daki çatışmalarda ölü sayısı 3 bine yaklaştı

Guatemala ABD'den sınır dışı edilenleri ülkeye kabul edecek

Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı

Rusya ve İngiltere arasında casus krizi

Depremin yıl dönümünde HÜDA PAR Malatya İl Başkanından mezarlık ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Plansız yapılaşmanın bedelini canlarımız ödememeli

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Mardin’de cinayet şüphelilerine operasyon: 3 tutuklama

Avusturya'da hükümet kurulamıyor

Üç ilde eğitime kar engeli

Bingöl'de tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Rusya'da uçak kazası: 2 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze halkı ABD’nin planını boşa çıkaracaktır

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı, depremde ölenlerin kabirlerini ziyaret etti

Siyonist Ehud Barak: Trump'ın Gazze planı, hayal ürünü ve sadece bir deneme balonu

Dışişleri Bakanı Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Umut Kervanı, Adıyaman'daki depremde hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti

Bakan Ersoy: 377 kültür varlığı için restorasyon çalışmalarına başlandı

ABD’de iki uçak pistte çarpıştı

Keşmir'de işgalci Hint ordusunun açtığı ateşte bir kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ