Tarih: 01.10.2024 16:02

Şanlıurfa'da dar gelirli öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'da Kaymakamlık destekli İMGE-DER, maddi imkânları yetersiz olan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti sunuyor. Eğitime yatkın, ancak maddi sebeplerle destek bulamayan öğrenciler, gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla YKS’ye hazırlanıyor.

Gönüllü öğretmenlerin fedakârca çalışmaları sayesinde öğrenciler, eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanarak sınavlara hazırlanma imkânı buluyor. Derslerin yanı sıra motivasyon ve rehberlik hizmeti de sunularak öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için her türlü destek sağlanıyor.

Dernek, özellikle eğitim imkânlarına erişimi sınırlı olan öğrencilere katkı sunmayı amaçlayarak, kentteki eğitim seviyesini yükseltmek adına çalışmalar yapıyor. İMGE-DER'in sunduğu bu hizmet, öğrencilere düzenli ders anlatımıyla sınavlara hazırlık yapma olanağı sunuyor. Bunun yanı sıra, öğrencilere sınav sürecinde rehberlik desteği de verilerek sınav stresinin azaltılması ve daha verimli bir çalışma düzeni oluşturmaları hedefleniyor.

İMGE-DER’in sunduğu ücretsiz dershane hizmeti, eğitimde fırsat eşitliği sağlama amacı taşıyor. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, derslerin yanı sıra sınav stratejileri hakkında da bilgilendirilerek daha etkin bir hazırlık süreci geçirme fırsatı buluyor. Proje, Şanlıurfa’daki birçok öğrenci için eğitim desteği sağlayarak, onların eğitim hayatlarında önemli bir adım atmalarına yardımcı oluyor.

“Ana hedeflerimizden biri, kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız bireyler yetiştirebilmektir”

Abidin Küçük

Proje ile ilgili İLKHA’ya konuşan Dernek Başkanı Abidin Küçük, “Biz genel olarak sağlık çalışanları, akademisyenler, öğretmenler ve birçok meslek grubu bir araya gelerek dar gelirli kesimlere nasıl yardım edebiliriz ve bu toplumu bir adım ileriye nasıl taşıyabiliriz diye düşünürken böyle bir yol açtık. Bu yolda ilerlerken birçok insan, ailemize katıldı ve ailemizi adım adım büyüttük. Bu alanda insani gelişim olarak ana hedeflerimizden biri kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız bireyler yetiştirebilmektir. Bu hususta da eğitime çok önem verdik ve daha önce deprem bölgelerinde kırtasiye ve gıda yardımlarında bulunduk. Deprem bölgelerinde ücretsiz koçluk hizmetleri sağladık.” dedi.

“Dezavantajlı kesimlerde olup okumak isteyip imkânı olmayan öğrencilere fırsatlar sunmak istedik”

Dezavantajlı kesimlerde olup okumak isteyip imkânı olmayan öğrencilere okuma fırsatı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Küçük, “Biz İMGE-DER ailesi olarak eğitime önem verdiğimiz için, öncelikle Şanlıurfa ve Güneydoğu'da dezavantajlı kesimlerde olup okumak isteyip imkânı olmayan öğrencilere fırsatlar sunmak istedik. Bu hedefle yola çıktık ve adım adım büyüyerek geniş bir hizmet alanına ulaşmayı hedefliyoruz. Yoksul kesimlerde imkânı olmayan çocuklar için güzel bir fırsat oluşturduk. İnşallah bunu daha da büyüteceğiz. Öğrenci seçiminde öncelikli olarak dezavantajlı olmasına ve eğitime istekli olmasına önem veriyoruz. Bu iki kritere sahip öğrencilerimizi yönetim ekibi ile birlikte değerlendirip kabul ediyoruz. Öğrencilerimizden beklentimiz, bu süreçte düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleridir.” diye konuştu.

“Eğitime destek hususunda ciddi beklentilerimiz var”

Küçük, “Şu an bulunduğumuz yer bir etüt salonudur. Çocuklarımız burada sabahtan akşama kadar kalıp ders saatlerinde ders salonuna geçiyorlar ve ders işliyorlar. Soru çözümünde ise biriktirdikleri soruları hocalarımızla birlikte birebir çözüyorlar. Her şey tamamen ücretsizdir; çocuklarımızın yayınlarını, kırtasiye malzemelerini de biz karşılıyoruz. Şu anda 30 öğrenci ile başladık. Bu 30 öğrencinin sürecini ilerlettikçe yeni eğitim alanları oluşturup sayıyı 100’e, 300’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu alanda eğitime destek hususunda ciddi beklentilerimiz var. Güzel bir sözle bunu aktarmak istiyorum: 'Bir şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri yerle bir edebilir.” şeklinde konuştu.

Küçük son olarak şu çağrıda bulundu:

“Eğitime çok önem veriyoruz ve çocuklarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yolda devlet büyüklerimizden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Gönüllü çalışan öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz kadrolarımızda yer alıyor. Hepsi alanında uzman ve profesyonel kişiler. İMGE-DER ailesi olarak profesyonel bir yaklaşımla çalışıyoruz. Bu nedenle herkes gönül rahatlığıyla çocuklarını bize yönlendirebilir. Koçluk, eğitim ve yayın desteği sağlayabiliriz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —