• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

18 Ocak 2026, Pazar 17:30
18 Ocak 2026, Pazar 17:30
Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da gençliğin ihyası ve inşası amacıyla faaliyet yürüten ‘Davet ve Gençlik Hareketi’nin Şanlıurfa temsilciliği için açılış programı düzenlendi.

Haliliye ilçesine bağlı Cengiz Topel Mahallesi İpekyol Bulvarı 57/B zemin katta gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış programında ilahiyatçı Emin Baytar yaptığı konuşmada, gençliğin manevi yönden güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, bu tür çalışmaların toplumsal değerlerin korunmasına katkı sunduğunu ifade etti.

“Gençleri İhya olmuşsa o toplum İhya olmuştur”

Gençlerin ihya edilmesinin geleceğin ve toplumun ihya olmasına vesile olacağını dile getiren Baytar, “Değerli Genç Kardeşler, muhterem abilerim, değerli büyüklerim Allah azze ve celle kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmakta bu hususta evvela genç kardeşlerime bir noktada onlara değinmek istiyorum sonrasında ikinci husus olarak da değerli ağabeylerimize bu gençlerin annelerine ve babalarına düşen görev noktasında bir iki kelam sarf etmek isterim değerli abilerim değerli kardeşlerim Yiğit gençler değerli kahramanlar Allah resulü aleyhisselatu vesselam nübüvvetle görevlendirilip Mekke'den Medine'ye hicret ettiği süre zarfında 13 yıllık bir sürede büyüklerin gün görmüş Devran geçirmiş büyüklerin Aklı Selim ile hareket eden o Yiğit kahramanların yol göstericiliğinde gençlerin omuzlarında 13 sene sonrasında Medine'de bir İslam Devleti inşa ettiler büyüklerin yol göstericiliğinde Nübüvvet çizgisinde vahiy çizgisinde 13 yıllık bir çalışmadan sonra gençlerin omuzları üzerinde yükselen bir İslam devletini Medine İslam devletini inşa ettiler Bu açıdan değerli kardeşler Siz gençlere çok büyük bir vazife çok büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir bu bir bir Diğer husus değerli kardeşler ne zaman ki Bir toplumun gençleri İhya olmuşsa o toplum İhya olmuştur Bir toplumun gençleri muhafaza olmuşsa o toplum muhafaza olmuştur O devlet muhafaza olmuştur o devletin o toplumun geleceği muhafaza olmuş o devletin geleceği kurtulmuştur ama ne zaman ki Bir toplumun bir devletin bir memleketin gençliği Eğer bozulmuşsa ifsad olmuşsa o memleketin o toplumun o devletin geleceği de ifsat olmuştur bitmiştir tükenmiştir gazze mücadelesi net bir şekilde apaçık bir tablo olarak gözlerimizin önündedir gençlerini yetiştirirler değerli kadrolar inşa ettiler bugün o gençler dünya emperyalizmine Kök söktürüyor Allah'ın izniyle bütün dünya emperyalizmi birleşip bir araya gelip canavarca deccalizm gücü kuvveti ile onların başına üşüştükleri halde Allah'a hamdolsun boyun eğmiyorlar dik duruyorlar mücadelelerini devam ettiriyorlar Ne ile gerçekleşti Yiğit insanların büyüklerinin ileri görüşlü alimlerin seydaların mollaların isabetli görüşleri üzerine onların izinde yetiştirilen gençlerin omuzlarında bu dava yürüdü bu şekilde yol aldı değerli kardeşler Dolayısıyla Bizler de toplumumuzu İhya etmek istiyorsak geleceğimizi İhya etmek ve muhafaza etmek ve Kurtarmak istiyorsak Mutlak surette Gençliğimizi İhya etmeli Gençliğimizi yetiştirmeli Gençliğimizi imanın hakikatleri ile donatmalıyız geleceğimizi kurtaralım.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi İslami hizmete koşuşturmaları için fırsat tanımalıyız”

Açılışı yapılan Davet ve Gençlik Hareketi merkezi hakkında bilgi veren Baytar, “Değerli ağabeylerim, değerli babalar! 28 Şubat sürecini Bizler iliklerimize kadar yaşadık Allah'a hamdolsun o zamanın kadroları dik durdular eğilmediler bükülmediler ama şöyle bir tehlike ile karşı karşıya kaldık maalesef 28 Şubat sürecinde bizzat kendileri sabit Kadem Duran yetişkin bireyler olarak Bizler Ebeveynler babalar anneler hocalarımız sevdalarımız kendi geleceğimizi kendi evlatlarımızı bir manada ihmal ettik ne dedik evet Bizler dik durduk Bizler eğilmedik davamızı layıkıyla temsil ettik birçok Bedel ödedik ama bir an geldi ki kendi evlatlarımızı kendi Gençliğimizi kendi çocuklarımıza Ödediğimiz bedellerden uzak tuttuk uzak tuttuğumuz oranda da toplumumuzu kaybettik değerli büyüklerim değerli abilerim Eğer ki gençlerimizin fesada sürüklenmesini istemiyorsak gençlerimizin İhya olacağı gençlerimizin kendilerini bulacağı gençlerimizin rableri ile tanışacağı merkezlerimize sahip çıkmak zorundayız gençlerimizi yönlendirmeliyiz gençlerimizi İslami hizmete koşuşturmaları için fırsat tanımalıyız Elbette ki okulda okuyacaklar üniversite okuyacaklar kariyer de yapacaklar ama İslam’a davaya hizmet etmeyen hiçbir kariyerin önem ve ehemmiyeti yoktur Bunu da bu şekilde bilelim gençlerimizin dünyasını İhya etmeye çalışırken ahiretlerini yerle bir etmeyelim Dolayısıyla bu tür meclislerimiz bu tür yerlerimiz bu tür kurumlarımız gençlerimizin ihyası için olmazsa olmaz yerlerimizdir bu manada sahiplenelim sahip çıkalım geleceğimiz adına gençlerimizi yönlendirelim değerli kardeşler Muhterem büyüklerim değerli abiler gençlik merkezimiz Allah'ın izniyle açılışı yaptıktan sonra her gün hafta içi saat 8. 30 ile 18 saatleri arasında hizmet sunacaktır bu şekilde değerli kardeşlerimizin bilgilerine arz edelim inşallah akşamları da ilerleyen süreçte ihtiyaca göre inşallah duruma göre artık belli programlar yapılacaktır açık olma durumları sizlerle paylaşılacaktır değerli kardeşler davet ve gençlik merkezimizin Hemen giriş kısmında Kitap kafe şeklinde hizmet edecektir gençlerimiz bundan istifade edecekler inşallah hemen arka tarafında yine gençlerimizin çocuklarımızın evlatlarımızın faydalanabileceği layıkıyla istifade edebilecekleri güzel bir şekilde zaman geçirebilecekleri oyun salonumuz vardır İnşallah ondan da istifade edeceklerdir yine öğrencilerimizin özellikle hazırlık yapan kardeşlerimizin üniversiteye hazırlanan kardeşlerimizin ders çalışabilmeleri için Üst katta da Etüt salonumuz var kardeşlerimiz oraya gelip çok rahat bir şekilde Nezih bir ortamda manevi bir atmosferde Allah'ın izniyle çalışmalarını da yapabilecekler cuma günleri yatsı namazına müteakiben burada gençlik merkezimizde Cuma sohbetlerimiz de olacaktır Bu konuda sizlere bu şekilde aktarmış olalım Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

Program, Abdullah Zengin hocanın duası eşliğinde yapılan açılışla devam etti.

Duanın ardından Davet ve Gençlik Hareketi Şanlıurfa temsilciliğinin açılışı gerçekleştirilirken, etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Açılışın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan Davet ve Gençlik Hareketi Şanlıurfa temsilciliği adına Musab Baydili, merkezin kuruluş amacına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baydili, gençlere yönelik yürütülecek eğitim ve sosyal faaliyetlerle, gençlerin hem kişisel gelişimine hem de manevi dünyalarına katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, Şanlıurfalı gençleri merkezin çalışmalarına destek vermeye davet etti.

“Bu yürüyüş bir iman yürüyüşüdür”

Bu yürüyüşün bir iman yürüyüşü, bir bilinç yürüyüşü ve bir ahlak yürüyüşü olduğuna dikkat çeken Baydilli, “Gençliğin ihyası, inşası ve dirilişi için Bismillah diyerek bugün Şanlıurfa Davet ve Gençlik Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz başladı. Allahu Teala inşallah hayırlara vesile kılsın. Bu yürüyüş bir iman yürüyüşüdür. Bu yürüyüş bir bilinç yürüyüşüdür. Bu yürüyüş bir ahlak yürüyüşüdür. Bu yürüyüş bir dönüştürme yürüyüşüdür. İnşallah bu yürüyüşümüzü Şanlıurfalı genç kardeşlerimizle dolu dolu, güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. Rabbimizden niyazımız, yürüyüşümüzü hayırlara vesile kılmasıdır. İnşallah Davet ve Gençlik Merkezi Şanlıurfa ile ilgili genç kardeşlerimizi bilgilendirmek gerekirse; merkezimiz inşallah haftanın 7 günü saat 08.00 ile akşam 18.00 arası açık olacak. İleriye dönük olarak inşallah çok daha geç saatlere kadar merkezimizi açık tutacağız ve nice çeşitli programlar gerçekleştirmeye çalışacağız; gençliğin ihyası, inşası ve dirilişi için. Ve son olarak diyoruz ki: Gel genç kardeşim, bu yürüyüşte sen de ol. Sen yoksan bir eksiğiz. Davet ve Gençlik Merkezimizi tanıtmak gerekirse kapsamlı bir külliye şeklinde diyebiliriz. Kitap kafe bölümümüz var, genişçe bir oyun salonumuz var, ders çalışma salonlarımız var, Siyer odamız ve genişçe büyük bir sohbet odamız var. Bu şekilde merkezimizi inşallah size tanıtabilir, aktarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Program, yapılan sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. (İLKHA)

Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü

Şırnak için kar ve çığ uyarısı

TEİAŞ ekipleri kış şartlarında çalışmalarını sürdürüyor

Siirt’te karla mücadele seferberliği: 2 metrelik kar tünelleri aşıldı, köy yolları açıldı

Bitlis-Van yolunda minibüs devrildi: 4 yaralı

Ağrı’da çatılar çöktü, vatandaş kaldırıma hasret kaldı

Katar, Gazze Yürütme Kurulu'na temsilci atadı

Hatay'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

TBMM’de bu hafta emekli aylığı, trafik cezaları ve tezkere görüşülecek

Kokain operasyonuyla bağlantılı 7 şüpheli yakalandı

Bitlis’te yoğun kar yağışı uyarısı: 128 köy yolu ulaşıma kapandı

Madrid’de kritik NATO toplantısı: Savunma harcamaları krizi büyüyor

Almanya Başbakanı Merz: ABD kurallara dayalı düzenden uzaklaşıyor

Takdir alan Mahmut Sami: Verdiğim röportajla Gazze'nin yeniden gündeme gelmesi beni sevindirdi

Zehir satıcılarına darbe: 2 milyon 760 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İDEV yarıyıl tatili için ihya ve gelişim rehberi yayımladı

Yağmura rağmen Batman'da "Kudüs Miracımız Olsun" etkinliğine yoğun katılım

MEBİ’de “Zinde Kal” modülü yayına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu