• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Şanlıurfa’da "Gazze’de İnsan Kalmak" paneli düzenlendi

08 Ekim 2025, Çarşamba 11:44
08 Ekim 2025, Çarşamba 11:44
Şanlıurfa’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsani Yardım Platformu iş birliğiyle düzenlenen "Gazze’de İnsan Kalmak" panelinde, Filistin’de yaşanan zulüm ve insanlık dramı tüm yönleriyle ele alındı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Program, Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı Gördüm" şiirinin sinevizyon gösterimiyle başladı.

"Gazze'de yalnızca bombalar değil, vicdanlar da yıkılıyor"

Panelin açılış konuşmasını, İnsani Yardım Platformu Başkanı İbrahim Coşkun yaptı. Gazze'de yaşanan insanlık dışı duruma dikkat çeken Coşkun, "Gazze'de yalnızca bombalar değil, vicdanlar da yıkılıyor. Bebekler ölüyor, çocuklar okullarına gidemiyor, yardımlar engelleniyor. Bu tablo, insanlığın en karanlık sınavıdır." dedi.

"Bugün Gazze'ye yapılan, yarın bize de yapılabilir"

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, herkesin bu konuda sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Okullarımızda öğrencilerimizi bu bilinçle yetiştiriyor, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bugün Gazze'ye yapılan zulüm, yarın bizim kapımızı çalabilir. Bu nedenle daima uyanık, bilinçli ve değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Zulme karşı sessiz kalmak, zalimin safında yer almaktır"

Panelin moderatörlüğünü eğitimci ve ressam Muharrem Çelik üstlenirken, panelistler arasında Prof. Dr. Celal Abuzar, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla ve Filistinli akademisyen Ramazan Ömer yer aldı.

Prof. Dr. Celal Abuzar, konuşmasında Gazze'de yaşananların insanlık düşüncesini derinden sarstığını belirterek, "Gazze'deki vahşet sadece bir coğrafyanın değil, insanlık düşüncesinin de sorgulanmasıdır. Zulme karşı sessiz kalmak, zalimin safında yer almaktır. İnsan, ancak zulme karşı durduğunda insan kalabilir." dedi.

"Bir çocuk ağlıyorken sessizlik suçtur"

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, bölgede yürütülen insani yardım faaliyetlerinin zorluklarına dikkat çekti. Gazze ablukasının yardımları dahi hedef aldığını belirten Atilla, "Bizler, yardım filosunun engellendiği, gıdanın bile silah gibi kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz. Buna rağmen yeni filolar yola çıkacak. Çünkü bir insan açken, bir çocuk ağlıyorken sessizlik suçtur." ifadelerini kullandı.

"Umudumuz diri, Allah'ın yardımı yakındır"

Filistinli akademisyen Ramazan Ömer, ailesi ve yakınlarının Gazze'de yaşadığı baskılara değinerek, "Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım baskı ve takip altında. Kendi topraklarımda özgürce bilim üretmek isterdim ama buna izin verilmiyor. Yine de umudumuz diri. Allah'ın yardımı yakındır, zafer mutlaka hakka ve insanlığa ait olacaktır." dedi.

"Ruhumuz Gazze'de, bedenimiz burada"

Panelin moderatörü Muharrem Çelik, kapanış konuşmasında, "Ruhumuz Gazze'de, bedenimiz burada… Bizler çaresiz değiliz; üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmakla sorumluyuz. Erbakan Hoca'nın öğrettiği gibi, ilimle, inançla ve dirayetle hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Panel sonunda konuşmacılara İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (İLKHA)

Kocaeli'nde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Kayısı fidanı satıcıları: Talep artarak büyüyor

Umut Kervanı Tarsus'ta giyim yardımında bulundu

Endonezya’daki toprak kaymalarında can kaybı 30’a yükseldi

Scattered Lapsus$ Hunters adlı hacker grubu, 200’den fazla şirketi hedef alan veri ihlalini üstlendi

Malatya'da Tohma Çayı'na inen sis deniz manzarası oluşturdu

Mezopotamya Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler: Hem kalite hem kültür buluşuyor

Adana Sarıçam’da orman yangını

Nijerya'nın orta kesiminde bir okuldan en az 227 kişi kaçırıldı

Şanlıurfa’da 22 Kasım’da beş ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

Diyarbakır-Bismil yolunda bir zincirleme kaza daha: Yaralılar var

Şanlıurfa'da salça yüklü tır yangında küle döndü

Mardin'de 2 tır ile SUV tipi araç çarpıştı: Tır alev aldı

İşgal medyası: israilin güvenlik aygıtı çöküş sürecinde

Bakan Bayraktar: Depolama tesislerimizde yüzde 100 doluluk oranıyla kışa hazırız

“İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Uygulama Yönetmeliği” yayımlandı

Pasif içicilik de KOAH sebebi

İşgal rejimi Batı Şeria’da en az 65 kişiyi alıkoydu

Yeşilyurt'ta çocuklara yerli tohuma sahip çıkma kültürü kazandırılıyor

Malatya'da yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi

9. Uluslararası İyilik Ödülleri için hikayeler toplanmaya başlandı

9'uncu Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi Gaziantep’te yapıldı

UNICEF: israil ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nde her gün iki çocuk öldürüyor

Siirt’te üreticilere büyük destek: bağ ve bahçe yolları için özel ekip kuruluyor

Ergenlik döneminde bilgisayar bağımlılığı duruş bozukluğuna neden olabilir!

Mimar Adnan Özaras: Depreme dayanıklı yapı için ilk adım projelendirme aşamasında atılır

Konya’da kamyon devrildi: 1 ölü

İşgal rejimi Lübnan’da bir aracı hedef aldı: Bir kişi şehit oldu

Konya’da üniversite öğrencilerine eğitim desteği

Siirt’te Sağlık-Sen “Şiddete sıfır tolerans” çağrısını yineledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli'nde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Kayısı fidanı satıcıları: Talep artarak büyüyor

Umut Kervanı Tarsus'ta giyim yardımında bulundu

Endonezya’daki toprak kaymalarında can kaybı 30’a yükseldi

Scattered Lapsus$ Hunters adlı hacker grubu, 200’den fazla şirketi hedef alan veri ihlalini üstlendi

Malatya'da Tohma Çayı'na inen sis deniz manzarası oluşturdu

Mezopotamya Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler: Hem kalite hem kültür buluşuyor