• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,80% 0,01
  • EURO

    44,07% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4217,16% 2,29
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

GÜNDEM 23.05.2025 18:32:43 0
Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları, Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında 25 Mayıs’ta Eyyübiye Millet Bahçesi’nde düzenleyeceği turnuva, yarışma ve Gazze temalı konserle gençliğe helal dairesinde alternatif sunmayı hedefliyor.

25 Mayıs 2025 tarihinde Eyyübiye Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan etkinlik ve ‘Sesimiz Direniş, Ritmimiz Özgürlük’ temasıyla düzenlenecek konserle alakalı İLKHA mikrofonuna konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Fadlullah Güneş, gençlere hem eğlenme hem bilinçlenme fırsatı sunulacağını ifade etti.

Gençliğe yönelik ifsad edici programlara karşı değer temelli bir alternatif ortaya koyan HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları, 25 Mayıs’ta Eyyübiye Millet Bahçesi’nde futbol, basketbol, bilgi yarışması ve Gazze’ye destek konseriyle sahaya iniyor. Etkinliklerle hem kardeşlik hem de bilinçli eğlence hedefleniyor.

Helal dairesi geniştir anlayışıyla gençliğe ahlaki bir yöneliş sunulması gerektiğini söyleyen Güneş, Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında düzenlenecek turnuvalar ve Gazze temalı konserle ifsada karşı bir duruş sergileneceğini dile getirdi.

“Bütün genç kardeşlerimiz davetlidir”

Turnuvalardan sonra düzenlenecek olan konsere tüm Şanlıurfalıları aileleriyle birlikte davet eden Güneş “Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 4-5 yıldır HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da 25 Mayıs’ı seçtik. Normalde ay içerisinde hafta-hafta etkinlikler, turnuvalar yaptırıyorduk. Bu ay, bu sene 2025 senesi için 25 Mayıs Pazar günü Eyyübiye Millet Bahçesi’nde bütün turnuvalarımızı ve yarışmalarımızı yapacağız. Futbol turnuvası, basketbol turnuvası, voleybol turnuvası, bilgi yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışması gibi etkinliklerimiz olacak. Bütün genç kardeşlerimiz davetlidir. 25 Mayıs Pazar günü Eyyübiye Millet Bahçesi’nde saat 15.00’te başlayacağız. Ardından saat 20.00’ye kadar etkinliklerimizi bitirip, 20.00'den sonra da Gazze için ‘Diriliş Konseri’ adı altında ‘Sesimiz Direniş, Ritmimiz Özgürlük’ temasıyla bir konser düzenleyeceğiz inşallah. İl dışından Hikmet Kıyançiçek sanatçı olarak katılacak. Diğerlerinde de Bülent Alkanat ve Sinan Zarar sanatçılarımız olacak. Sabah ki etkinliğe genç kardeşlerimiz, akşamki konsere ise bütün halkımız ailece davetlidir inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir”

Gençlerin ifsat edici etkinliklerden uzak durması gerektiğine dikkat çeken Güneş “Yani bahsettiğiniz meseleye yönelik biz de gençlere diyoruz mesela bu program ifsat edicidir, bu festivale katılmayın, kızlı erkekli ortamlara girmeyin. Gençlerden şu talep geliyor ‘ Oraya katılmasak ne yapacağız, nasıl yapacağız?’ diye. Zaten çıkış noktamız burası. ‘Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur’ anlayışıyla, Bediüzzaman Said Nursî’nin sözüyle, bu anlayışla yola çıktık. Biz bu etkinlikleri bunun için yapıyoruz. Yani gençlere ‘bir şey yapma!’ derken, ‘onu yapma, bunu yap!’ diyebilmemiz lazım. Eğlenmek mi istiyorsun? Futbol oynamak istiyorsun ya da konsere gitmek istiyorsun? Kız-erkek karışık konsere gitme, gel bizim konserimiz var; ilahi konseri dinle, erkek-bayan birbirinden ayrı o konserlere katıl gibi bir anlayıştan alternatif oluşturuyoruz. Yani festival adı altında, kutlama adı altında, şenlik adı altında yapılan ifsat edici bütün programlara karşı bir alternatif olarak bizim bu Dünya Müslüman Gençlik Haftası bahar ayı etkinliklerimiz var. Bu programlarımızın amacı da bu.” şeklinde konuştu.

“Hür Gençlik olarak her zaman sahadayız”

Hür Gençlik olarak sahadan hiçbir zaman uzak durmadıklarını dile getiren Güneş “Hür Gençlik olarak hiçbir zaman sahadan uzak kalmadık, malumunuzdur. Ajans olarak takip etmişsinizdir. Çünkü haberi olmayan herhalde kimse kalmadı Urfa’da. Yılbaşı’nda da aynı şekilde prt etkinliği yaptık. İnsanlar yılbaşı kutluyordu, biz onlara Gazze’yi hatırlattık. Yani "kutlama zamanı mı şimdi?" Biz her zaman sahadayız. İnşallah önümüzdeki ay mesela Kurban Bayramı’dır. Biz yine sahada oluruz. Muhtemelen fakirlere et dağıtımında oluruz. Ondan sonraki aylarda yine sahada olacağız. Yani gençlik sahada olduğu müddetçe biz Hür Gençlik olarak da sahada olacağız, alternatif oluşturacağız inşallah.” dedi. (İLKHA)

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Gaziantep'te motosiklet sürücülerinden Gazze protestosu

İletişim Başkanı Altun: Dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynak sorgulanmalı

Peygamber Sevdalıları: Günümüzün Kuvayı Milliyesi olan HAMAS desteklenmeli

Almanya'da bir kadın tren istasyonunda bıçaklı saldırı düzenledi: 12 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergiledi

Sudan ordusu, stratejik şehri geri aldı

Pakistan ve Hindistan hava sahası yasağını karşılıklı uzattı

HAMAS: İlaç deposunun vurulması sağlık sektörünü yok etmenin bir göstergesidir

Cizre'deki kitap okuma yarışmasında 1 milyon 862 bin sayfa okundu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

İran ve ABD arasında 5. tur müzakereler sona erdi

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kürt alimlerin kaldırıma işlenen vecizeleri tepkilerin ardından kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Mardin’de uygulamalı trafik eğitimi verildi

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile bir otobüsün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

Çiftçilere destekleme ödemeleri başladı

Kurban Bayramı için idari izinler 5 Haziran'da başlayacak

Diyarbakır'da kurşunlama ve kundaklama suçlarına karışan 3 şüpheli yakalandı

Salatalık fiyatlardan dert yanan çiftçiler: Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Battalgazi Belediyesi'nden mezarlıklarda bahar ve bayram temizliği

Üney: Kurban Bayramı tatil değil, ibadet ve yakınlaşma zamanıdır

Uzmanlardan DEHB uyarısı: 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!

Bingöl’de İlk kez yapıldı: Uyluk greftiyle septum onarımı

Şanlıurfa'da market denetiminde tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirildi

İran ve ABD arasında dolaylı müzakereler başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ